Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

GM Anmelder: Villa Vest ved verdens ende

GM Anmelder: Villa Vest ved verdens ende

Vi holder en kort pause fra vores aspargestema – hvorfor? Fordi vi kan og fordi det kan være du skal ud og spise i bededagsferien?

En spontan onsdag besluttede jeg mig for, at min bedre halvdel og undertegnet skulle forkæles, og efter at have set ”Miv og Møller” adskillige gange på Tv2 Nord kombineret med Webmasterens adskillige opfordringer (dog uden selv t have været der), gik turen mod nordvest.

Kokkene Michael Pedersen og Kim Møller-Kjær har efter tre år i Restaurant Glashuset i Lønstrup forpagtet restauranten med det nærliggende navn Villa Vest.

Forventningerne var høje, navnlig efter Michael ”Miv” Pedersen blev nr. to inden for kokkefaget i år. Vi ankommer kl. 19.00 og solen står stadigvæk flot på den let overskyede himmel. Villa Vest ligger som det absolut sidste hus mod havet i byen Lønstrup, der kan bryste sig af, at have en af de mest spektakulære udsigter der findes i Danmark – ”men det bliver maden jo nødvendigvis ikke bedre af”, kommer det med et smil på læben, fra min kritiske kone.

Restauranten er total nyrenoveret og er meget indbydende at træde ind i. Vi bliver taget venligt imod af vores unge tjener, som fortæller vi kan hænge vores jakker indenfor, hvorefter hun viser os til bords.

Villa Vest har to menuer en fiskemenu og en VV-menu. Egentlig ser fiskemenuen yderst fristende ud, men vi springer begge på VV-menuen som består af 3-retters til 468 kr. med mulighed for tilkøb af ost for 98 kr. Prisen skruer forventningerne endnu en tand op.

Vores tjener tager hurtigt imod bestilling og forslår vinmenu til. Da jeg er kørende, forslår hun hurtigt en ”halv vinmenu” godt stil – den springer jeg på.

Kort efter bliver der stillet vand, to slags smør og lækkert brød på bordet – det behøver tilsyneladende ingen præsentation – tror vores tjener glemte det, eller måske var det meningen? Whatever, godt smager det i hvert fald.

Kort efter kommer kokken, vi havde nok forventet at se Miv, men han var smuttet for i dag får vi at vide. Vi får en appetitvækker præsenteret bestående er stenbiderrogn (jatak), syrnet fløde og rugbrødscrumble. Det smager himmelsk – vi nikker anerkendende til hinanden, som om vi lige bekræfter hinanden i, at det var den lange køretur værd.

Kort efter bliver vores første vin skænket, ingen uden videre præsentation. Denne gang spørger jeg dog høfligt ind til hvad vi drikker – vores endog meget charmerende tjener smiler og forklare, at vinen er ny og hun lige skal læse på lektion – lidt spøjst, men til min egen overraskelse fik hun sagt det så tilpas afslappet, at vi egentlig ikke lod os påvirke af det. Jeg dufter og smager på varen, og min første indskydelse er, at vi sidder med et glas ungt Chardonnay, og til min egen lille tilfredsstillelse – Domaine Belleville 2009 Bourgogne Chardonnay.

Mad som vi kan lide det…

Nå, første ret ankommer – rørt tatar af lokal kalv med vilde urter, blomme & peberrod – man skulle næsten tro at de vidste vi kom. I øvrigt igen præsenteret af kokken – igen god stil. Tataren er dog meget kold, hvilket ødelægger smagen lidt, men efter 5 minutters tid er retten ved at have ramt den rigtige temperatur. Nu er det bestemt ikke dårligt – meget velsmagende. Det bedste er næsten de vilde urter, som vi senere (efter vi spørger) får af vide, er indsamlet i den lokale skov tidligere på dagen. Den slags detaljer er for mig vigtige for oplevelsen af retten, og egentlig synes jeg, at det bør indgå i præsentationen af retten…

Vi læner os tilbage og nyder solen, som langsomt er ved at stige ned bag Vesterhavets brusende bølger – fik jeg sagt at udsigten virkelig er spektakulær? Kort efter kommer vores tjener med en ny vin, denne gang den røde. Hun skænker nogle gode gavmilde glas, og jeg glæder mig over, at jeg ”kun” valgte den halve vinmenu. Vi er jo i det nordjyske tænker jeg. Vi sludrer lidt med tjeneren, som er yderst snakkesaglige og meget afslappet – åbenbart så afslappet at hun igen glemmer hun at præsentere vinen. Kort efter er hun tilbage – jeg er ikke i tvivl om, at det her er gode sager – fremragende duft, lækker blid smag af hindbær og kirsebær – Pinot Noir! Selvfølgelig, det passer perfekt til udsigten, solen, den friske luft (hvis en vin altså kan det?) Tjeneren læser forgæves op fra flasken, og jeg beder hende skrive det ned til os: Fixin Hervelts 2008 1 Cru Derex Freres – jeg har forsøgt at finde den efterfølgende, for det her var altså kræs.

Glaceret svinekæbe round one…

Så kommer hovedretten – Glaseret gris (svinekæber) med puffet spæk, danske morkler & ramsløg. En smagfuld og indbydende ret. Det er tæt på, at glacen, som jeg tror de har kogt ind sammen med morklerne, er for kraftig – heldigvis er der igen masser af friske vilde urter til at give lidt modspil. Som en meget god service kommer tjeneren og spørger om vi ønsker en omgang hovedret mere – eh but ofcourse we do…

Efterfølgende hopper vi på osten, som består af fire forskellige vesterhavsoste fra et nærliggende lokalt mejeri, der er æble og pærekompot og hjemmelavet knækbrød. Det er ganske udmærket, vi har stadigvæk en del af den lækre Pinot Noir tilbage, som absolut ikke gør oplevelsen dårligere.

Solen er næsten gået ned, og det er tid til dessert – ”Rabarber fra Knud’s Have Anno 2011” – Knud er en historie for sig, men tilsyneladende en lokal ældre mand, som Villa Vest dyrker en del grøntsager hos, og som desuden laver træværk til restauranten – charmerende. Vi får rå rabarber ,syltet, rabarber is, karamel, crumble og lidt urter endnu en gang. En fin og frisk dessert, hvor jeg måske synes der var lidt smagsforvirring og lidt for meget forskelligt på tallerkenen, men min kritiske kone synes godt om den og når det sker er alle glade.

Rababer fra Knuds have anno 2011

Vi slutter af med kaffe og nogle lækre stykker hjemmelavet chokolade med kirsebær.

Vores regning ender på 1832 kr. for 3 retter, ost, en vinmenu og en halv vinmenu samt kaffe. Villa Vest er en god restaurant, men vores aften var måske lidt for ”hverdagsagtig” – ja det var jo også onsdag, men jeg forventer altså samme niveau lige meget hvilken dag jeg kommer. Maden var god, ærlig, absolut velsmagende og serveringerne var een fryd for øjet. De havde virkelig lagt sig i selen og havde fundet nogle virkelig lækre vine, og vores tjener var absolut ikke nærig med den.

Jeg ville dog ønske, at serveringen havde været lidt skarpere og at vores (ellers nok så charmerende tjener) havde været lidt bedre forberedt. Til sidst, synes jeg at prisen ligger en anelse højt. Jeg er klar over at vi er i ferieland og, at der er garanteret er rigeligt med turistkroner, men jeg kan ikke lade være med at tænke om det skyldes den flotte anden plads i DM til Michael Pedersen – hvilket også er fair nok – hvis han ellers var i køkkenet…

Udsigten er fantastisk og Lønstrup er en herlig by, så næste gang du er på de kanter, så slå lige et smut forbi.

Velbekomme!

Villa Vest
Strandvejen 138
Lønstrup

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Sjønne

    Tak for en fin anmeldelse!

    Skal mulighvis til Lønstrup og lave noget arbejde senere på året – så kan Villa Vest få lov at lægge mad til ;)

    • Hej Sjønne – selv tak, se om du kan ramme en fredag eller lørdag, hvor bordreservation er nødvendig, så tror jeg oplevelsen er den største.

      God fornøjelse…

      PS: Hvis andre har besøgt Villa Vest, så kunne det være spændende at høre om jeres oplevelse…

Smid en kommentar