Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. august 2022

Scroll to top

Top

10 kommentarer

GM Anmelder: EAT like a MAN

Det er ved at være længe siden, vi sidst har haft en boganmeldelse her på GM, men nu er det endnu en gang tid…

En af de utallige gange jeg sad og browsede Amazon for billige bøger og køkkengadgets faldt jeg over den meget tiltalende bogtitel: EAT like a MAN – The only cookbook a man will ever need. Haps!

Indrømmet, der er røget noget lort ned i den virtuelle indkøbskurv en gang i mellem og tanken strejfede mig da også, om dette var endnu en af de gange.

Bogen, som tydeligvis ikke sætter sit lys under en skæppe, baserer sig på det amerikanske Esquire Magazines maddækning og det bør jo borge for en hvis form for kvalitet.

Spis som en mand

Bogen indleder med en introduktion til Some tools you’ll need (i dit køkken that is), samt Things a man should know about entertaining, der indeholder tips til hosting af et dinnerparty – så er det da på plads…

Herefter følger mere end 100 opskrifter inddelt i de mere eller mindre klassiske kapitler Breakfast, Lunch, Dinner, Sides, Dessert (som i øvrigt kun indeholder “The only dessert you’ll ever need”) og Drinks (with food). Halvejs igennem første kapitel kigger jeg mig ubevidst over skulderen for at sikre mig, at kæresten ikke kigger med – det her er som at være et lille barn i en slikbutik (eller bare en Gastromand i protein/ost/smør-himlen). Med opskrifter som Pulled Baby-Back Ribs Egg Benedict, French Toast BLT with Roasted Garlic Vinaigette og Griddled Egg-and-Bacon Sandwich kan vi simpelthen ikke komme længere væk fra smoothiehelvedet med blåbær og hørfrøolie! Krydret med interview med bl.a. topchef Thomas Keller og en artikel om Those Parts – Eating Hearts. And Brains. And Maybe Balls er jeg naturligvis allerede solgt.

Sådan fortsætter det hele bogen igennem hvor opskrifter som Butter-Poached Bone-In Top Loin, Pork Shoulder Alla Porchetta og Braised Beef Brisket kun afbrydes af artikler som The Sandwich Glossary, Five Minute Guide to Oysters, Unnatural Thoughts on The Wagyu og Things a Man Should Know About Grilling.

Eneste minus er, at forfatterne til tider har tendens til at tale ned til læseren, men bogen er underholdende og med den rigtig fornuftige billedside (med rigeligt KØD) er det en rigtig Gastromand-pageturner.

Køb den hvis

Du allerede er fan af Gastromand (you’re here already aren’t you?).

Bogen kan købes her på Amazon.co.uk til fornuftige 120 kr.

Enjoy!

 

Har du afprøvet en eller flere af opskrifterne i EAT like a MAN, så smid meget gerne en kommentar med dine erfaringer:)

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Agesen

    Dette er muligvis ikke indbegrebet af, hvad der bliver opfattet som kulinarisk excelleren her på Gastromand. Men de her drenge har alligevel fat i noget, når det gælder maskulin mad. Enjoy ;-)
    http://www.epicmealtime.com/videos/

    • Kulinarisk eller stor gastronomi er det sgu ikke. Til gengæld er det underholdende og de er da vilde med kød! :)

  2. Ser fem til at høre om I er enige i vurderingen… :)

  3. Dan

    Jeg smuttede også ind og bestilte et eksemplar efter den anmeldelse…

  4. Rigtig fin anmeldelse. Bogen lyder meget interessant. Og ja, en rigtig lækker gaveide til en overkommelig pris. Det gælder jo om at sprede den gode mad-stil :)

  5. Haps – så er der lige bestilt et ekstra eksemplar til svigerfars fødselsdag i næste uge :-)

  6. Det lyder som et must-have til sommerens grill tider. Så kan alle rigtige mænd blive inspireret til at gå i køkkenet!! Yes baby!

    • Som Gastromand mener jeg faktisk det er et must-have ja – jeg ser frem til noget feedback fra evt. købere… :)

  7. Det er jo lige en bog efter jeres hoved! :) Prisen er dæleme i den fornuftige ende, må man sige.

    • Det er lige det det er Kasper! Og ja man får sgu meget bog for prisen:)

Smid en kommentar

ANNONCE