Gastromand.dk | 24. November 2017

Scroll to top

Top

Øl
Ingen kommentarer

Brewers Inc.: Ny bar for de seje hjemmebryggere

Brewers Inc.: Ny bar for de seje hjemmebryggere
Familiefaren

Hvis du mener, at det meste kommercielle øl er noget sprøjt, og du da helt sikker kunne gøre det bedre selv – ja så er den nye ølbar Brewers Inc. på Nørrebro i København noget for dig. Her kommer hjemmebryggerne nemlig til hanerne, når baren en gang i kvartalet udvælger de bedste hjemmebryggede øl og får dem på et par af fustagerne.

Bryggere slå jer sammen! Det er grundtanken bag Brewers Inc., en ny ølbar på Nørrebro i København, der tager de mange hjemmebryggere i landet alvorligt. Og hvem siger, at man ikke kan brygge lige så godt – ja måske endda bedre – øl, end alt det der kedelige noget, der kommer ud fra de store bryggerier

Brewers Inc…

Det tror vi på Gastromand da klart på, og med den indgangsvinkel til det hele var vi en tur forbi til pre-opening på den nye bar, der har indtaget et kælderlokale på Gormsgade og ombygget det til et hyggeligt sted for både ølnørder og mere almindeligt tørstige gæster.

Og der bundes også…

Her er baren udstyret med ikke mindre end 16 fadølshaner, der skænker skummende og velsmagende bryg til de tørstige gæster. Ideen er, at i hvert fald et par af hanerne skal være dedikeret øl, udviklet af barens kunder, mens de resterende blandt andet byder på øl fra små mikrobryggerier og cider.

Ready to Roll…

Da vi besøger Brewers Inc. er der endnu ikke øl på hanerne, som er udviklet af nogle af kunderne – baren var i sagens natur ikke åbnet endnu da, og derfor var der ingen kunder, der kunne have brygget øl. Men i stedet får vi lov til at smage på to forskellige bryg, lavet af barens to bagmænd Carsten Hyld og Andreas Palsgård.

Masser af viden om øl…

Først får vi en smuk american pale ale kaldet ‘Førstefødte’, hvorefter en tung og lækker og meget gastromandig Imperial Stout kommer i glasset. Det er begge virkeligt skønne øl, som viser at de to bagmænd – på trods af, at de ikke er professionelle bryggere – kan deres kram. De har da også arbejdet samme i en årrække i Maltbazaren i Rødovre, en butik rettet mod hjemmebryggere, som Carsten Hyld står bag, og som Andreas Palsgård har arbejdet i.

Omhyggelighed…

Men tanken er, at kunderne i baren kan indlevere et par flasker af deres eget hjemmebryggede øl og en opskrift, som et panel af kompetente øldommere sætter sig sammen og prøvesmager en gang i kvartalet. Hvis kvaliteten er god nok kommer bliver de bedste af øllene produceret i større skala på et dansk mikrobryggeri og derefter solgt på Brewers Inc. til de nysgerrige kunder. For der er masser af kvalitet derude, fortæller Carsten Hyld os:

Værsgo…

“Vi har en stor talentmasse af virkelig dygtige håndbryggere i Danmark, der eksperimenterer med ølbrygning derhjemme. De laver både sjove eksperimenter og virkelig solide øl, og det vil vi gerne være med til at sætte fokus på med den her nye bar.”

Samtidig bliver opskriften også sat til salg, så andre hjemmebryggere kan forsøge at forbedre den, og det synes vi her på Gastromand er et ret sejt koncept. Et community for ølbryggere med andre ord:

“Vi skaber her et sted, hvor det er oplagt at mødes og smage på øl, mens man snakker om, hvordan man laver den. Vi tror, at kunderne vil inspirere hinanden til at lave endnu bedre øl!

Brygger du også din egen øl?! Og hvad tænker du om konceptet?

Smid en kommentar