Gastromand.dk | 22. February 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Brewers Inc.: Ny bar for de seje hjemmebryggere

Brewers Inc.: Ny bar for de seje hjemmebryggere
Familiefaren

Hvis du mener, at det meste kommercielle √łl er noget spr√łjt, og du da helt sikker kunne g√łre det bedre selv – ja s√• er den nye √łlbar Brewers Inc. p√• N√łrrebro i K√łbenhavn noget for dig. Her kommer hjemmebryggerne nemlig til hanerne, n√•r baren en gang i kvartalet udv√¶lger de bedste hjemmebryggede √łl og f√•r dem p√• et par af fustagerne.

Bryggere sl√• jer sammen! Det er grundtanken bag Brewers Inc., en ny √łlbar p√• N√łrrebro i K√łbenhavn, der tager de mange hjemmebryggere i landet alvorligt. Og hvem siger, at man ikke kan brygge lige s√• godt – ja m√•ske endda bedre – √łl, end alt det der kedelige noget, der kommer ud fra de store bryggerier

Brewers Inc…

Det tror vi p√• Gastromand da klart p√•, og med den indgangsvinkel til det hele var vi en tur forbi til pre-opening p√• den nye bar, der har indtaget et k√¶lderlokale p√• Gormsgade og ombygget det til et hyggeligt sted for b√•de √łln√łrder og mere almindeligt t√łrstige g√¶ster.

Og der bundes ogs√•…

Her er baren udstyret med ikke mindre end 16 fad√łlshaner, der sk√¶nker skummende og velsmagende bryg til de t√łrstige g√¶ster. Ideen er, at i hvert fald et par af hanerne skal v√¶re dedikeret √łl, udviklet af barens kunder, mens de resterende blandt andet byder p√• √łl fra sm√• mikrobryggerier og cider.

Ready to Roll…

Da vi bes√łger Brewers Inc. er der endnu ikke √łl p√• hanerne, som er udviklet af nogle af kunderne – baren var i sagens natur ikke √•bnet endnu da, og derfor var der ingen kunder, der kunne have brygget √łl. Men i stedet f√•r vi lov til at smage p√• to forskellige bryg, lavet af barens to bagm√¶nd Carsten Hyld og Andreas Palsg√•rd.

Masser af viden om √łl…

F√łrst f√•r vi en smuk american pale ale kaldet ‚ÄėF√łrstef√łdte‚Äô, hvorefter en tung og l√¶kker og meget gastromandig Imperial Stout kommer i glasset. Det er begge virkeligt sk√łnne √łl, som viser at de to bagm√¶nd – p√• trods af, at de ikke er professionelle bryggere – kan deres kram. De har da ogs√• arbejdet samme i en √•rr√¶kke i Maltbazaren i R√łdovre, en butik rettet mod hjemmebryggere, som Carsten Hyld st√•r bag, og som Andreas Palsg√•rd har arbejdet i.

Omhyggelighed…

Men tanken er, at kunderne i baren kan indlevere et par flasker af deres eget hjemmebryggede √łl og en opskrift, som et panel af kompetente √łldommere s√¶tter sig sammen og pr√łvesmager en gang i kvartalet. Hvis kvaliteten er god nok kommer bliver de bedste af √łllene produceret i st√łrre skala p√• et dansk mikrobryggeri og derefter solgt p√• Brewers Inc. til de nysgerrige kunder. For der er masser af kvalitet derude, fort√¶ller Carsten Hyld os:

V√¶rsgo…

‚ÄúVi har en stor talentmasse af virkelig dygtige h√•ndbryggere i Danmark, der eksperimenterer med √łlbrygning derhjemme. De laver b√•de sjove eksperimenter og virkelig solide √łl, og det vil vi gerne v√¶re med til at s√¶tte fokus p√• med den her nye bar.‚ÄĚ

Samtidig bliver opskriften ogs√• sat til salg, s√• andre hjemmebryggere kan fors√łge at forbedre den, og det synes vi her p√• Gastromand er et ret sejt koncept. Et community for √łlbryggere med andre ord:

‚ÄúVi skaber her et sted, hvor det er oplagt at m√łdes og smage p√• √łl, mens man snakker om, hvordan man laver den. Vi tror, at kunderne vil inspirere hinanden til at lave endnu bedre √łl!

Brygger du ogs√• din egen √łl?! Og hvad t√¶nker du om konceptet?

Smid en kommentar