Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. februar 2024

Scroll to top

Top

Vin
En kommentar

Cavalli vs. Sassicaia – her får du smæk for skillingerne!

Cavalli vs. Sassicaia – her får du smæk for skillingerne!
Gastromand

Noget af det mest prestigefyldte vin fra Italien er Sassicaia som laves på vingården Tenuta San Guido i Bolgheri ved Toscanas kyst – det er Italiens Latour og den første italienske vin der fik 100 point af vinguruen Robert Parker tilbage i 1985 – Sassicaia er kort sagt en levende legende og noget en hver vinelsker på et eller andet tidspunkt i sit liv bør smage!

På Gastromand har vi været heldige at smage nogle gange og privat har jeg også indkøbt flere af de “mindre gode” årgang for at nyde dråberne med lidt alder. Eksperter vil hævde, at jordbunden på Tenuta San Guido har mange fællestræk med jordbunden omkring Bordeaux hvilket er årsagen til dette kæmpe potentiale Sassicaia har. Men men men prisen stikker sgu lidt af for denne vin og det skyldes prestige – lidt som når Apple lige tager 10.000 kr. for deres iPhone X – det er vist også at skyde lidt over målet. Ret skal være ret – det er lækker vin, det er lavet med omhu og med respekt for druer og traditioner, men 1500-2000 kr. for en flaske er i overkanten.

1 down, 5 to go – en aften med ægte playboy-vin i form af Sassicaia

Cavalli – “Gudernes Vingård” Tenuta Degli Dei

Hvis vi i stedet lige kører ca. 130 km øst på mod hjertet af Chianti ligger “Tenuta Degli Dei”, som oversat betyder “Gudernes vingård” og her finder du vine som er meget nær Sassicaia struktur og sammensætning af druer. Hvis vi kigger anmeldelser og fx efter Robert Parker, så ligger Cavalli meget tæt på Sassicaia og kan endda i visse årgange overgå den prestigefyldte vin.

Start med Le Redini og så går til 2013 Cavalli IGT…

Jeg har haft fornøjelsen af, at smage to af udgaverne fra Cavalli – deres “2013 Cavalli IGT” og “2015 Le Redini – Cavalli”. Hvis vi holder os til den bedste først er det helt sikkert 2013 Cavalli IGT. Det er også denne vin som høster højest karakter blandt også af os selv fra vores “Vin Uden Pis” hvor Vinhjernen Anders Halskov anmelder for os hver 14. dag – her vandt den “Bedst i Test” i september 2018 og fik 5 flotte stjerner. James Suckling og Robert Parker kvitterer også med 94 og 93 point.

Hvis du ikke gider smide 1500 for en Sassicaia så er dette et godt bud…

Hvis du ikke vil smide 1500 kr. for en flaske Sassicaia så er denne vin et godt bud, hvor du kommer ret tæt på. Duftpaletten dækker næsten det hele – vi kommer omkring noter som “røget flæsk”, brombær, sort peber, cedertræ, den har også den her lidt finurlige duft af “min mormors kælder” – lidt hengemt og jordbunds-agtige noter kommer frem efter lidt tid. Kort sagt – hvis du vil imponeres i glasset og gerne smage noget virkelig lækkert italiensk så er dette et sygt godt bud. Hvis du tager 6 flasker (del med en kammerat så koster de 299 kr. stk).

Well I guess I am drinking Merlot…

“Lillebror Cavalli” – fløjlsblød forførende merlot!

“Yes I am drinking fucking merlot!” – også selv om, at jeg elsker Sideways og mener det Miles siger må være lov. Det smager nemlig helt fantastisk. Le Redini er lavet som et ungdommeligt udtryk af førstevinen 2013 Cavalli IGT som du kan se ovenstående.

Le Redini 2015…

Denne vin er et klasse eksempel på hvor godt merlot kan smage når det bliver lavet ordentlig. Ingen skarpe kanter, ikke noget afbrændte druer og tanniner som er ude af kontrol her! Der er tværtimod bibeholdt et køligt udtryk hvor duft og smager går hånd i hånd. Der er krydderier i næsen som skaber balance til den cremede merlot.

Hvis du er vild med italiensk og lige startet din vinrejse, så ville denne være yderst oplagt! Prisen er 169 kr. hvis du tager 6 stk. Så hermed en lille “smutvej” hvis du ikke vil spendere hvad en legendarisk Sassicaia koster idag. Håber det har givet inspiration til en omgang italiensk wino.

Hvad er favorit indenfor det italienske og har du selv drukket Sassicaia eller Cavalli? 

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar