Gastromand.dk | 22. August 2017

Scroll to top

Top

9 kommentarer

Food On Film – Take 8: Lady & Vagabondens spaghetti and meatballs

Food On Film – Take 8: Lady & Vagabondens spaghetti and meatballs
Familiefaren

Dem af jer som har fulgt os længe burde efterhånden vide to ting om mig – Jeg elsker film og jeg elsker at lave mad. Når jeg så kan kombinere de to ting så er det næsten heaven. Food On Film er derfor også noget af det fedeste for mig at lave…

Min favorit er nok “The Whammy Burger” fra Falling Down og det skyldes faktisk, at den ikke findes i virkeligheden, så det var helt frit for mig hvordan jeg mente den var. Nu findes spaghetti og kødboller tilfældigvis, så det er rimelig selvsagt. Det som er sjovt ved et indlæg som dette er faktisk at mine børn kan være en del af det. Da jeg fortalte dem en morgen på vej til skole i bilen, at “Far laver Lady og Vagabonden-mad i aften” var der stille nogle sekunder før min yngste datter spurgte: “Er det ikke pasta og kødboller Far?” close enough. Hemmeligheden bag sådan en ret er faktisk bare gode ingredienser. Det er naturligvis italiensk inspireret så derfor er fremgangsmåden – få ingredienser og høj kvalitet. Inden vi starter, så lad os lige komme i stemning…


5.0 from 2 reviews
Food On Film Take 7: The Lady And The Tramp: Spaghetti and Meatballs
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Kødboller
  • 800 gram okse kød
  • 2 æg
  • 10 Tuc Kiks med Salt
  • Salt/Peber
  • Oliven olie til stegning
Tomatsauce
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 store tomater
  • 10 cherry tomater
  • 1 stort stykke mørkchokolade
  • 1 stort spsk tomatpuré
  • 1 dåse Heinz Tomat Supper
  • Salt/Peber
Spaghetti og tilbehør
  • Masser af hvid spaghetti - ikke fuldkorn!
  • Olie til vandet
  • Salt
  • 1 stykke parmasan
  • Basilikum
Tilberedning
Kødboller
  1. Rør en fars af alle ingredienser og knust kiksene ned i farsen. Tro på det!
  2. Stil det på køl i 30-60 min.
  3. Varm en pande med masser af olie godt op og form masser af små kødboller som du steger sprøde på panden.
  4. Imens laver du sovsen.
Tomat Sauce
  1. Hak løg, hvidløg og tomater groft imens du varmer en sauté pande med olie op.
  2. Svits det hele i 5 minutter.
  3. Tilsæt puré og brænd det godt af.
  4. Rør det hele sammen og svits yderligere i 2 min.
  5. Tilsæt Tomat Saucen.
  6. Kog det hele i ca. 15 min til kødbollerne er klar.
Spaghetti
  1. Kog det til det er mørt, jeg synes ikke det skal være aldente her.

Ingredienser til tomatsauce med snyd…

Brænd puréen godt af…

Foodhack…

Hvis du ikke føler for at snyde i denne opskrift, så laver du jo bare denne opskrift på intet mindre end “Verdens Bedste Tomatsauce MED SMØR!”. Men nu havde jeg lige lyst til at lave noget Foodhack på denne opskrift.

De Buyer

Jeg tror De Buyer er noget af det, som vores læsere har efterspurgt aller længst og aller flest gange. Vi er et utal af gange blevet opfordret til at teste panderne, hvor priserne ligger fra nogle få hundrede kroner til flere tusinde. Min forventning var, at det sikkert var dem til de små penge I gerne ville vide noget om. De Buyer har været så flinke at sende en hel del, som så bliver brugt og også testet gennem de næste uger.

Ny De Buyer Sauté Pande…

De Buyer i denne serie er fremstillet af jern og er helt kemikaliefri. Efterbehandlingen er med naturligt bivoks, hvilket giver en effektiv non-stick effekt. De er ret hårdføre og tåler alle varmekilder, dog skal du ikke bruge boost funktioner på komfuret. Indtil videre er jeg ret godt tilfreds – de er tungt men også robuste.

Oksekød af højeste kvalitet…

Kødbollerne…

Kun hvid pasta her!

Masser af frisk parmesan…

Serveret…

Hvis du lige som mig har børn i familien så vil jeg godt garantere at denne ret vækker opsigt. Alene fortællingen om, at I skal have “Lady og Vagabonden-mad” er jo nok til at du kommer foran på point. At den måske ikke er lavet 100 % efter filmen er så en anden side af sagen…

Hvad er din ynglings-disney film? 

Kommentarer

  1. Palle Thulsted

    Min kone er på noget LCHF eller hvad det hedder de her dage, så må gemme den her lidt.
    Chokoladen, hvornår skal den i ?

    • Årh ja Palle – beklager – den smider du i tomatsaucen efter den har simret lidt…

  2. Ser ret lækkert ud.
    Den er kommet i “opskrifter” mappen.

    Hvilken cocktail skal man mixe til denne (evt. før/under/efter…)

    • Hej Morten – det kunne jo være en Bloody Marry! :-) Tomatjuicen er jo næsten lavet :-)

  3. dette ser awesome, meget lækker opskrift. Jeg ville elske at gøre det snart.

    • Tak for rosen – det skal du da bestemt gøre! :-)

  4. Lavet, testet og godkendt af 2 unger på 7 og 10.

    Det er vist en “gemmer” :)

    P.s. Det blev en Old Fashioned.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: