Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Æggekage med masser af tomat, purløg og bacon

Æggekage med masser af tomat, purløg og bacon
Høvding

Hvad er din go-to ret på de der dage, hvor man virkeligt ikke lige orker at handle ind. Der er ikke sådan rigtigt noget i køleskabet (og så alligevel). Man orker ikke takeaway. Og man gider næsten ikke rigtigt bakse rundt i køkkenet. 

Min er æggekage. Nogle gange er det den klassiske danske æggekage og andre gange får den lidt et twist ala noget fritata, hvor man lige redder nogle rester fra køleskabet. Det kunne være ala den her. Det er måske ikke stor gastronomi, men til gengæld virker det bare med sådan en æggekage. Du bliver både mæt og glad. Specielt hvis du ikke er nærig med baconet. Sådan er det jo faktisk med rigtigt mange ting her i livet.

Når jeg sådan kigger på det, så er det vist cirka 50/50 om man bruger kartofler i sin æggekage eller ikke. Jeg har det lidt sådan, at jeg godt kan lide kartoflerne, når det er til aftensmad og jeg har dem på lager. Men til frokost foretrækker jeg uden. Jeg ved ikke helt om der er regler omkring dette og om jeg derfor muligvis har kastet en æggekagefatwa ned over mig selv. Men så vil jeg i hvert fald bare lige undskylde.

Jeg fik selv et tip på min egen blog en gang om at erstatte det hvedemel jeg brugte med kartoffelmel. Grunden til dette skulle være, at stivelsen ligesom blev kogt ud ved lavere grader og man så skulle få en æggekage helt fri for smag af stivelse OG som var luftigere. Det giver god mening, for min svigermor har jo faktisk også lært mig, at lagkagebunde skal bages med kartoffelmel for at få dem lettere. Men det er en helt anden sag, som vi må kigge på en anden dag. For her kommer der i hvert fald bare en helt klassisk æggekage med bacon, tomat og purløg – Med kartoffelmel.

Nu er det jo et måltid og det kan lyde voldsomt, men du skal cirka beregne 4-5 æg pr mand i sådan en æggekage. Hvormeget bacon skal jeg så ikke kunne sige. Der siger du selv stop. Har du god tid, så steger du først baconet i panden og bruger fedtet til æggekagen. Har du ikke så lang tid, så kommer du baconet på en bageplade og bager det cirka 10-12 minutter i ovnen sammen med æggekagen.

Gammeldags æggekage med bacon

4.45 fra 9 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Ret: Aftensmad, Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: æg, bacon
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kartofler
  • 25 g smør
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 1,5 dl mælk
  • 16 stk æg
  • 16 skiver bacon
  • 4 spsk finthakket purløg
  • 4 stk tomater

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i små tern. Cirka 1x1cm. Steg 4-5 minutter i smøret uden at de for alvor tager farve. (det her kræver en ret stor pande 28cm fx)
  • Rør mælk og kartoffelmel sammen. Krydr med salt og peber. Slå æggene ud og pisk sammen med. Kom nu på panden. Lad det sætte en smule.
  • Kom i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter. Den skal have sat sig og være souffleret godt op.
  • Læg baconet i ovnen og bag cirka 10-12 minutter.
  • Top æggekagen med bacon, tomatskiver og purløg. Server sammen med rugbrød med tandsmør.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering