Hjemmelavede marinerede sild
Højtiderne jul og påske er der, hvor maden lige skal have et ekstra gear op. Her er det oplagt, at du kaster dig ud i at lave dine marinerede sild selv.
Du har tidligere fået opskriften på hjemmelavet karrysalat og hjemmelavet snaps – nu er turen kommet til de marinerede sild!
Jeres påskefrokost er med rimelig stor sandsynlighed et sammenskudsgilde, og i år er du blevet betroet at skulle medbringe silden – et af de helt store glansnumre ved ethvert dansk frokostbord!
Og som den Gastromand du er, er den eneste mulighed, du ikke overvejer, at møde op med to glas marinerede fiskerester købt undervejs til påskefrokosten.
Nej, dine overvejelser går i stedet på hvilke smagsvariationer, du vil forkæle vennerne eller familien med, når de nyindkøbte sildefileter skal ligge i lage… og det er tunge overvejelser.
Men fortvivl ej, thi Gastromand er din ven i nøden! Vi har fundet frem til to styks interessante marinerede sild versioner, der vil vise dig og dine venner hvorfor det er tiden værd at marinere sine egne sild.
Ideen til disse sild, kom fra en dejlig frokost arrangeret af Aalborg Akvavit Akademi, på Krogh’s Fiskerestaurant. Her trakterede chefkok Boris Bueno blandt andet med 3 forskellige slags sild.
Nå, tilbage til opskrifterne: Det første du skal klare er at få fat i dine sild. Det nemmeste er at købe fileter af spegesild hos din lokale fiskehandler og derefter udbløde dem i vand natten over. Herefter er du klar til at sætte dit personlige præg på de små fætre:
Ingredienser
Nordguld Sild (af Boris Bueno for Aalborg Akvavit Akademi)
- 4 sildefileter (fra din lokale fiskehandler)
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 1 dl lagereddike
- 6 enebær
- 2 grankviste fx rødgran
- Aalborg Nordguld Akvavit
Karrymarinerede sild
- 4 sildefileter (fra din lokale fiskehandler)
- 1-2 spsk karry
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 1 dl lagereddike
- 1 lauerbærblad
- 1 kvart løg i skiver
- Et par peberkorn
- Evt. lidt chili
Sådan gør du
Udblødning
- Du skal udbløde dem i vand natten over
- Hvis du føler for det, kan du dele sildene i passende stykker, men de hele sildesider er virkelig flotte, så jeg undlader
- Smid sildene i en skål og dæk dem med vand, og lad dem stå på køl natten over.
Nordguld Sild
- Eddike, sukker og vand koges op i en gryde og køles derefter ned.
- Enebær, gran og Aalborg Nordguld Akvavit tilsættes lagen.
- Lagen hældes over silden og syltes på køl i minimum 24 timer
- Serveres med løgringe
Karrymarinerede sild
- Karryen ristes let i en gryde
- Eddike, sukker og vand tilsættes og lagen koges op.
- Gryden tages af varmen og laurbær, løg og peber (og chili) tilsættes.
- Lagen nedkøles til stuetemperatur, og hældes over sildene
- Sildene syltes på køl i minimum 24 timer
- Serveres med æggesalat eller med løg og tynde skiver æble.
Noter
Velbekomme!
Marinerer du i øvrigt dine egne sild?! Og har du nogle spændende opskrifter?
Stik os en kommentar-
Spændende opskrift -hvor meget snaps skal man bruge ?
-
Er der nogle der har en opskrift på laksemarineret sild ?.
-
Værtens bedte Karrysalat (til marinerede sild)
1 stort æble
1 mellemstort løg
2 hårdkogte æg
Ca 1 del. Mayonnaise
2-4 tsk. karry (efter smag)
Salt og peber.Skær æblet i både, og skær det i fine tern.
Hak løget fint.
Hak æggene fint.
Rør det hele sammen med mayonnaisen, og tilsæt karry efter smag.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Lad det trække en times tid, inden servering. -
Marineret sild
-
Hvor længe kan de holde sig i lagen?
-
Merci ! Svaret at finde sild i Marocco – men jeg HAR fundet.
Nu mangler jeg bare Rugbroed…….
Merci beaucoup -
hvor længe kan de marinerede sild opbevares uden at gå i fordærv?
vh Malthe-
Smag og vurdere, hvis røven sprøjter diarré ud, så er det for gammelt.
-
-
Hvor længe kan en hjemmelavet marineret sild holde sig?
-
Jeg har brugt friske sild og de har nu stået i 7 dage. De er meget milde i smagen og jeg kunne godt tænke mig de fik lidt mere smæk på smagen. Er der nogen der ved hvor længe de kan holde sig i lagen?
-
Har lige så lige lavet sild efter din opskrift til den store påskefrokost. De skulle selvfølge testes idag, men der er stadig masser af ben i dem.
De har ellers stået næsten 10 dage. Har tidligere lavet sild uden problemer.
I opskriften står der minimum 24 timer. Hvordan får i andre opløst benene så hurtigt. -
Hej Susanne. Tak for svar.
-
jeg laver normalt jule sild, der står en til to uge inden de er klar og påske sild ca 4 dag, da de ikke behøver så krydderet en smag, efter min mening, saltsalt, vander ud inden brug og filer dem , de kan somme tider købes i bilka i en stor spand, eller bestilles ved fiskehandleren, har prøvet fra begge steder og de er lige gode. jeg har også lavet det hurtige, stor sildfiler i spand fra fiskehandleren eller Dagrofa. de bliver også super gode når du marinere dem 4 til 5 dage , håber det var lidt du kunne bruge til påske
-
Nu er denne opskrift relevant igen i forhold til højtiden. Håber i svare på denne selvom det er en gammel tråd.skal man købe saltes sild eller blot almindelige sildefileter som de sælger i supermarkedet?
-
Hej Ebbe,
Jeg har læst lidt rundt omkring på nettet og hørt nogle enkelte af de knap så hurtige på havnen om hvordan man skal behandle sådan nogen. Det er eftersigende et større foretagende at lave saltesild, men det kan da godt lade sige gøre. Her er en fremgangsmåde: http://sildeelsker.dk/Opskrifter/hjemmesaltede-sild.html
I mens du venter kunne du jo lave dig et par stegte sild :)
-
Nu har vi lige fanget helt friske sild fra Limern, og vi vil gerne marinere dem nu og ikke spege dem i et halv års tid. Er der nogen der ved om de kan marineres direkte eller de kan stå i saltlage natten over og så marineres?
-
Hvor meget snaps skal der i lagen, sådan ca?
Comments