Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

21 kommentarer

Hjemmelavede marinerede sild

Hjemmelavede marinerede sild

Højtiderne jul og påske er der, hvor maden lige skal have et ekstra gear op. Her er det oplagt, at du kaster dig ud i at lave dine marinerede sild selv.

Du har tidligere fået opskriften på hjemmelavet karrysalat og hjemmelavet snaps – nu er turen kommet til de marinerede sild!

Jeres påskefrokost er med rimelig stor sandsynlighed et sammenskudsgilde, og i år er du blevet betroet at skulle medbringe silden – et af de helt store glansnumre ved ethvert dansk frokostbord!

Og som den Gastromand du er, er den eneste mulighed, du ikke overvejer, at møde op med to glas marinerede fiskerester købt undervejs til påskefrokosten.

Tre slags sild af Boris Bueno til Aalborg Akvavit Akademi

Nej, dine overvejelser går i stedet på hvilke smagsvariationer, du vil forkæle vennerne eller familien med, når de nyindkøbte sildefileter skal ligge i lage… og det er tunge overvejelser. 

Men fortvivl ej, thi Gastromand er din ven i nøden! Vi har fundet frem til to styks interessante marinerede sild versioner, der vil vise dig og dine venner hvorfor det er tiden værd at marinere sine egne sild. 

Ideen til disse sild, kom fra en dejlig frokost arrangeret af Aalborg Akvavit Akademi, på Krogh’s Fiskerestaurant. Her trakterede chefkok Boris Bueno blandt andet med 3 forskellige slags sild.

Tre slags sild af Boris Bueno til Aalborg Akvavit Akademi

Nå, tilbage til opskrifterne: Det første du skal klare er at få fat i dine sild. Det nemmeste er at købe fileter af spegesild hos din lokale fiskehandler og derefter udbløde dem i vand natten over. Herefter er du klar til at sætte dit personlige præg på de små fætre:

2 slags marinerede sild

3.85 fra 20 stemmer
Forb. tid: 2 days
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Nordguld Sild (af Boris Bueno for Aalborg Akvavit Akademi)

  • 4 sildefileter (fra din lokale fiskehandler)
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 6 enebær
  • 2 grankviste fx rødgran
  • Aalborg Nordguld Akvavit

Karrymarinerede sild

  • 4 sildefileter (fra din lokale fiskehandler)
  • 1-2 spsk karry
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 1 lauerbærblad
  • 1 kvart løg i skiver
  • Et par peberkorn
  • Evt. lidt chili

Sådan gør du

Udblødning

  • Du skal udbløde dem i vand natten over
  • Hvis du føler for det, kan du dele sildene i passende stykker, men de hele sildesider er virkelig flotte, så jeg undlader
  • Smid sildene i en skål og dæk dem med vand, og lad dem stå på køl natten over.

Nordguld Sild

  • Eddike, sukker og vand koges op i en gryde og køles derefter ned.
  • Enebær, gran og Aalborg Nordguld Akvavit tilsættes lagen.
  • Lagen hældes over silden og syltes på køl i minimum 24 timer
  • Serveres med løgringe

Karrymarinerede sild

  • Karryen ristes let i en gryde
  • Eddike, sukker og vand tilsættes og lagen koges op.
  • Gryden tages af varmen og laurbær, løg og peber (og chili) tilsættes.
  • Lagen nedkøles til stuetemperatur, og hældes over sildene
  • Sildene syltes på køl i minimum 24 timer
  • Serveres med æggesalat eller med løg og tynde skiver æble.

Noter

Begge slag sild serveres naturligvis på et stykke godt rugbrød, smurt med enten smør eller fedt. Og med en god snaps til.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Marinerer du i øvrigt dine egne sild?! Og har du nogle spændende opskrifter?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Dorthe

    Spændende opskrift -hvor meget snaps skal man bruge ?

    • Hej Dorthe,

      Jeg ville gå efter ½-1 dl Nordguld, alt efter hvor kraftig en smag du er ude efter.

  2. Jens Langhoff

    Er der nogle der har en opskrift på laksemarineret sild ?.

  3. Bjarne Lund

    Værtens bedte Karrysalat (til marinerede sild)
    1 stort æble
    1 mellemstort løg
    2 hårdkogte æg
    Ca 1 del. Mayonnaise
    2-4 tsk. karry (efter smag)
    Salt og peber.

    Skær æblet i både, og skær det i fine tern.
    Hak løget fint.
    Hak æggene fint.
    Rør det hele sammen med mayonnaisen, og tilsæt karry efter smag.
    Krydr med salt og friskkværnet peber.
    Lad det trække en times tid, inden servering.

  4. Marineret sild

  5. Nicolai

    Hvor længe kan de holde sig i lagen?

  6. Hanne Petersen

    Merci ! Svaret at finde sild i Marocco – men jeg HAR fundet.
    Nu mangler jeg bare Rugbroed…….
    Merci beaucoup

  7. Malthe Farup

    hvor længe kan de marinerede sild opbevares uden at gå i fordærv?
    vh Malthe

    • Uzi

      Smag og vurdere, hvis røven sprøjter diarré ud, så er det for gammelt.

  8. Poul Hage

    Hvor længe kan en hjemmelavet marineret sild holde sig?

  9. Anita Vedel Christiansen

    Jeg har brugt friske sild og de har nu stået i 7 dage. De er meget milde i smagen og jeg kunne godt tænke mig de fik lidt mere smæk på smagen. Er der nogen der ved hvor længe de kan holde sig i lagen?

  10. Emil

    Har lige så lige lavet sild efter din opskrift til den store påskefrokost. De skulle selvfølge testes idag, men der er stadig masser af ben i dem.
    De har ellers stået næsten 10 dage. Har tidligere lavet sild uden problemer.
    I opskriften står der minimum 24 timer. Hvordan får i andre opløst benene så hurtigt.

    • Hej Emil,
      Det lyder som om, at du bruger hele sild? Det har jeg aldrig prøvet, må jeg tilstå. Jeg bruger altid fileter, hvor benene er skåret fra, inden jeg marinerer.

      Mit bedste bud ville nok være, at der ikke er andet for, end at prøve at skære benene fra, med en ultra skarp kniv…

      Jeg ved ikke hvor meget hjælp dette var…sig endelig til, hvis der er andet!

  11. Ubbemanden

    Hej Susanne. Tak for svar.

  12. susanne

    jeg laver normalt jule sild, der står en til to uge inden de er klar og påske sild ca 4 dag, da de ikke behøver så krydderet en smag, efter min mening, saltsalt, vander ud inden brug og filer dem , de kan somme tider købes i bilka i en stor spand, eller bestilles ved fiskehandleren, har prøvet fra begge steder og de er lige gode. jeg har også lavet det hurtige, stor sildfiler i spand fra fiskehandleren eller Dagrofa. de bliver også super gode når du marinere dem 4 til 5 dage , håber det var lidt du kunne bruge til påske

  13. ubbmenanden

    Nu er denne opskrift relevant igen i forhold til højtiden. Håber i svare på denne selvom det er en gammel tråd.skal man købe saltes sild eller blot almindelige sildefileter som de sælger i supermarkedet?

  14. Kasper

    Hej Ebbe,

    Jeg har læst lidt rundt omkring på nettet og hørt nogle enkelte af de knap så hurtige på havnen om hvordan man skal behandle sådan nogen. Det er eftersigende et større foretagende at lave saltesild, men det kan da godt lade sige gøre. Her er en fremgangsmåde: http://sildeelsker.dk/Opskrifter/hjemmesaltede-sild.html

    I mens du venter kunne du jo lave dig et par stegte sild :)

  15. Ebbe

    Nu har vi lige fanget helt friske sild fra Limern, og vi vil gerne marinere dem nu og ikke spege dem i et halv års tid. Er der nogen der ved om de kan marineres direkte eller de kan stå i saltlage natten over og så marineres?

  16. Nielsen

    Hvor meget snaps skal der i lagen, sådan ca?

  17. En rigtig mand har naturligvis selv været ude og fange sine sild et halvt år forinden, har saltet dem og ventet spændt på at bruge de sidste modnede sild til påskefrokosten!! ;-)

    Det er min erfaring at sild har det rigtigt godt sammen med peberrod og også sammen med citrusfrugter. Peberrodssildene er fast inventar hos os til både jule- og påskefrokost.

Smid en kommentar

3.85 from 20 votes (20 ratings without comment)

Opskrift Vurdering