Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Opskrift pÄ marinerede sild

Opskrift pÄ marinerede sild

PĂ„sken er lige om hjĂžrnet! Dejligt, ikke? Denne hĂžjtid giver os nemlig undskyldningen for – endnu engang – at mĂždes med gutterne, for at indtage passende mĂŠngder god mad og alkohol.

Du har tidligere fĂ„et opskriften pÄ hjemmelavet karrysalat og hjemmelavet snaps – nu er turen kommet til sildene!

Jeres pĂ„skefrokost er med rimelig stor sandsynlighed et sammenskudsgilde og i Ă„r er du blevet betroet at skulle medbringe silden – et af de helt store glansnumre ved ethvert dansk frokostbord!

Og som den gastromand du er, er den eneste mulighed, du ikke overvejer, at mÞde op med to glas marinerede fiskerester kÞbt undervejs til pÄskefrokosten.

Tre slags sild af Boris Bueno til Aalborg Akvavit Akademi

Nej, dine overvejelser gĂ„r istedet pĂ„ hvilke smagsvariationer du vil forkĂŠle venneflokken med, nĂ„r de nyindkĂžbte sildefileter skal ligge i lage…og det er tunge overvejelser. Men fortvivl ej, thi Gastromand er din ven i nĂžden! Vi har fundet frem til to styks interessante marinede versioner, der vil vise dig og dine venner hvorfor det er tiden vĂŠrd at marinere sine egne sild. Ideen til disse sild, kom fra en dejlig frokost arrangeret af Aalborg Akvavit Akademi, pĂ„ Krogh’s Fiskerestaurant. Her trakterede chefkok Boris Bueno blandt andet med 3 forskellige slags sild.

Tre slags sild af Boris Bueno til Aalborg Akvavit Akademi

NÄ, tilbage til opskrifterne: Det fÞrste du skal klare er at fÄ fat i dine sild. Det nemmeste er at kÞbe fileter af spegesild hos din lokale fiskehandler og derefter udblÞde dem i vand natten over (smid sildene i en skÄl og dÊk dem med vand). Hvis du fÞler for det, kan du dele sildene i passende stykker, men de hele sildesider er virkelig flotte, sÄ jeg undlader.

Herefter er du klar til at sÊtte dit personlige prÊg pÄ de smÄ fÊtre:

2 slags marinerede sild
Forfatter: 
Kategori: Frokostret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Nordguld Sild (af Boris Bueno for Aalborg Akvavit Akademi)
  • 4 sildefileter
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 6 enebĂŠr
  • 2 grankviste, fx rĂždgran
  • Aalborg Nordguld Akvavit
Karrymarinerede sild
  • 4 sildefileter
  • 1-2 spsk karry
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 1 lauerbĂŠrblad
  • 1 kvart lĂžg i skiver
  • Et par peberkorn
  • Evt. lidt chili
Tilberedning
Nordguld Sild
  1. Eddike, sukker og vand koges op i en gryde og kĂžles derefter ned.
  2. EnebĂŠr, gran og Aalborg Nordguld Akvavit tilsĂŠttes lagen.
  3. Lagen hÊldes over silden og syltes pÄ kÞl i minimum 24 timer
  4. Serveres med lĂžgringe
Karrymarinerede sild
  1. Karryen ristes let i en gryde
  2. Eddike, sukker og vand tilsĂŠttes og lagen koges op.
  3. Gryden tages af varmen og laurbĂŠr, lĂžg og peber (og chili) tilsĂŠttes.
  4. Lagen nedkĂžles til stuetemperatur, og hĂŠldes over sildene
  5. Sildene syltes pÄ kÞl i minimum 24 timer
  6. Serveres med ĂŠggesalat eller med lĂžg og tynde skiver ĂŠble.
Noter og anretning
Begge slag sild serveres naturligvis pÄ et stykke godt rugbrÞd, smurt med enten smÞr eller fedt. Og med en god snaps til.

Velbekomme og go’ pĂ„ske!

Marinerer du i Ăžvrigt dine egne sild?! Og har du nogle spĂŠndende opskrifter?

Kommentarer

  1. En rigtig mand har naturligvis selv vÊret ude og fange sine sild et halvt Är forinden, har saltet dem og ventet spÊndt pÄ at bruge de sidste modnede sild til pÄskefrokosten!! ;-)

    Det er min erfaring at sild har det rigtigt godt sammen med peberrod og ogsÄ sammen med citrusfrugter. Peberrodssildene er fast inventar hos os til bÄde jule- og pÄskefrokost.

  2. Nielsen

    Hvor meget snaps skal der i lagen, sÄdan ca?

  3. Ebbe

    Nu har vi lige fanget helt friske sild fra Limern, og vi vil gerne marinere dem nu og ikke spege dem i et halv Ärs tid. Er der nogen der ved om de kan marineres direkte eller de kan stÄ i saltlage natten over og sÄ marineres?

  4. Kasper

    Hej Ebbe,

    Jeg har lÊst lidt rundt omkring pÄ nettet og hÞrt nogle enkelte af de knap sÄ hurtige pÄ havnen om hvordan man skal behandle sÄdan nogen. Det er eftersigende et stÞrre foretagende at lave saltesild, men det kan da godt lade sige gÞre. Her er en fremgangsmÄde: http://sildeelsker.dk/Opskrifter/hjemmesaltede-sild.html

    I mens du venter kunne du jo lave dig et par stegte sild :)

  5. ubbmenanden

    Nu er denne opskrift relevant igen i forhold til hÞjtiden. HÄber i svare pÄ denne selvom det er en gammel trÄd.skal man kÞbe saltes sild eller blot almindelige sildefileter som de sÊlger i supermarkedet?

  6. susanne

    jeg laver normalt jule sild, der stÄr en til to uge inden de er klar og pÄske sild ca 4 dag, da de ikke behÞver sÄ krydderet en smag, efter min mening, saltsalt, vander ud inden brug og filer dem , de kan somme tider kÞbes i bilka i en stor spand, eller bestilles ved fiskehandleren, har prÞvet fra begge steder og de er lige gode. jeg har ogsÄ lavet det hurtige, stor sildfiler i spand fra fiskehandleren eller Dagrofa. de bliver ogsÄ super gode nÄr du marinere dem 4 til 5 dage , hÄber det var lidt du kunne bruge til pÄske

  7. Ubbemanden

    Hej Susanne. Tak for svar.

  8. Emil

    Har lige sÄ lige lavet sild efter din opskrift til den store pÄskefrokost. De skulle selvfÞlge testes idag, men der er stadig masser af ben i dem.
    De har ellers stÄet nÊsten 10 dage. Har tidligere lavet sild uden problemer.
    I opskriften stÄr der minimum 24 timer. Hvordan fÄr i andre oplÞst benene sÄ hurtigt.

    • Hej Emil,
      Det lyder som om, at du bruger hele sild? Det har jeg aldrig prÞvet, mÄ jeg tilstÄ. Jeg bruger altid fileter, hvor benene er skÄret fra, inden jeg marinerer.

      Mit bedste bud ville nok vĂŠre, at der ikke er andet for, end at prĂžve at skĂŠre benene fra, med en ultra skarp kniv…

      Jeg ved ikke hvor meget hjĂŠlp dette var…sig endelig til, hvis der er andet!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: