Hjemmelavet Burger – opskriften med perfekte bøffer & burgerboller
Gastromand – mad af mænd for mænd – så flot lyder det, men hvordan kan vi så længe forsømme en så simpel men klassisk ret så længe – hjemmelavet Burger!
Egentlig så udsprang inspirationen sig af, at undertegnede og konen, på en af vores meget få aftener fri for børn, besluttede os for at smutte på cafe, hvor ønsket (nok især mit) var en hjemmelavet burger, oplevelsen skulle dog vise sig, at være noget så grusom!
Oplevelsen gav inspiration til at kaste sig over en meget bedre udgave af en den hjemmelavede burger!
Prøv også: Opskriften på den perfekte burgerbolle
Ingredienser
Burgerbøffer
- 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
- 5 kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits
- 0,5 tsk chili
- 0,5 tsk cayenne pepper
- 1 tsk oregano
- 0,5 tsk løgpulver
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 2 tsk gourmet salt
- Rigeligt med friskkværnet peber
- 1 øko æg
- En sjat fløde
Hjemmelavede burgerboller
- 3 dl sødmælk
- 50 g gær
- 1/2 kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
- Ca. 1 tsk fint salt
- 1 spsk sukker
- 30 g smør
- Æg til pensling
- Sesamfrø
Tilbehør
- Sprød iceberg
- Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
- Skivet tomat
- Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
- Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)
Sådan gør du
Burgerbøffer
- Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
- Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
- Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
- Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).
Burgerboller
- Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
- Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
- Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
- Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
- Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
- Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
Noter
Et par ekstra tips…
- Din bacon kan du evt. lave som Morten fra Grydeskeen.dk har eksperimenteret med.
- Din nye favorit kartofler – Hjemmelavede pommes frites – “Triple cooked fries”.
- Sauce populaire – opskrift på den der chili-dressing, som du har fået hundredvis af gange på caféerne til dine pommes eller kartofler.
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Godt tip med fløde i farsen -
Vil også lige sende en tak din vej for den fantastiske opskrift. Og mange af dine andre opskrifter jeg har fulgt for den sags skyld. Jeg lavede dobbelt portion af bollerne med samme mængde, 50 g, gær. De blev super sprøde og lækre. Havde ikke lige nogle kiks, så det blev kammerjunker – fungerede udmærket :-)Som tilbehør blancherede kartofler stegt på panden i restfedtet fra baconen. Med en lille sjat halvtyk hj.lavet bearnaise sovs til i stedet for mayonaise, som de normalt spiser til kartofler, her i Tjekkiet hvor jeg bor. Bedste anbefaling er vist fra kærestens søn som mener det slår både Mcdonald og Burgerking med længder :-)
Tak igen
/Thomas -
Er lidt i tvivl om de kiks – duer Marie kiks??
-
Hold nu op… jeg kom til at lave mine egen hakkede oksekøb baseret op et par velvoksne entrecôte bøffer. Herefter bleve opskriften fulgt… agurkesalaten havde stået og trukket fra dagen før. Jeg har aldrig fået og serveret en bedre burger. Det er helt sikkert ikke sidste gang. Bukker og takker 😊
-
Fejl i opskriften på bollerneI følge Price, så det 20 G gær, du har skrevet 50 G :D
50 G var lige meget – hilsen en der har prøvet med 50 G og nu også 20 G :P haha
-
Hvis lidt gær er godt – er meget gær vel meget godt Peter :-) Godt du fik styr på det…
-
-
Halløj.Tak for lækre burgere, som jeg altid forkæler gutterne med til Superbowl.
Jeg skal nu lave 30 burgerboller. Kan det så passe, at jeg skal bruge 5 pk. gær? Det lyder umiddelbart lidt voldsomt?!?
-
Hej Martin – det bliver jo til en god omgang mel også, men måske skal du nøjes med 4 pakker :-) Det ville jeg gøre… God stil til Superbowl!
-
-
Kan man lave dejen til burgerbollerne og koldhæve dem i ca 6-8 timer,
Skal have gæster til kaffe og aftensmad og det ville være rart at kunne lave dejen før de kom ;0)-
Hej Jette – det kan man godt – men så skal gæren justeres ret meget ned – nok ned til 5 gram vil jeg sige :-)
-
-
Er lidt fortørnet over, at det skal være Heinz ketchup. Heinz er ejet af Monsanto. Derfor kunne jeg ikke engang i den vildeste fantasi finde på at bruge dette mærke.
-
Du må godt bruge en anden Kaj 😁 ellers kan du lave din egen det bliver mega godt!
-
-
Hej venner.
Tak for en god opskrift. Har brugt den mange gange efterhånden. Men som med alt andet, vil man over tid gerne forfine teknik/opskrift til det perfekte. Nogle erfaringer med at tilberede bøfferne sous vide? Jeg hører meget forskelligt om sous vide burgerbøffer. Er der andre forbedringstips jeg hellere bør gå efter? Eller kan man ikke forbedre perfekt? ;-)
Hilsen Mads. -
Hej.
Kommer du kiksene i før eller efter farsen har været en tur i køleskabe?-
Kan se at Anita har fået svar på samme spg. De skal i før farsen hviler
-
-
Er det muligt at fryser burgerbollerne?-
Det kan du sagtens Steen, Men de er naturligvis bedst helt nybagte 😊
-
-
Hvorfor bliver der 6 boller, men kun 4 bøffer?
-
Fordi jeg ikke magter at tilpasse opskriften så der kun er 4 boller :-)
-
-
Hvad er gourmetsalt og kan det evt. erstattes med alm. salt? Hvis ja, skal der så samme mængde i? :)
-
Gourmet salt – shit noget hejs da (hehe) det kan du sagtens – bare i med noget salt og samme mængde :-)
-
Der var engang en udsendelse i kassen hvor de fandt frem til at der så godt som ingen forskel er på det helt dyre gourmetsalt og vejsalt. Så alm bordsalt er helt fint.
-
Vejsalt kommer sgu aldrig i min mad Tim :-) I teorien kunne du også skære en fortovssten til og bruge den som pizzasten, men det klinker bare ikke vel? :-) Men du har sikkert ret alligevel…
-
Nej jeg springer også lige over vejsalt selvom. Det lyder bare ikke så godt og så vil jeg ikke føle mig sikker på at der ikke også er sand eller andet skidt i posen. Den med fortovsflisen går dog ikke da beton ikke er det bedste. Men marmorfliser eller lign har jeg hørt nogle bruge
-
-
-
Varmluft eller alm on?-
Ovn*
-
Varmluft :-) Tak for rosen!
-
-
-
Kommer du først kiksene i når farsen har hvilket?
-
Hej Anita – før :-)
-
-
Nogen kiks der kan bruges som alternativ? 😊
-
Hej Johanne – du kan bruge Digistive fx :-)
-
Jeg har med succes brugt almindelige knækbrød :)
-
-
Mega mega lækre bøffer. Lavede den i sidste uge og i aften skal de laves igen…. Mums sir jeg bare-
Tak Louise – det varmer – du kan se os “live” her :-)
https://gastromand.dk/gastromand-gaar-til-filmen-5-gastromand-burger/
-
-
sjovt at se den er næsten stjålet som ordret fra brdr. Price …….
https://www.dr.dk/mad/opskrift/burgerboller ……-
Vi takker dem også pænt Malene og så kan vi ikke gøre det bedre selv, i hvert fald ikke når det er den slags burgerboller – har du et bud på nogle justeringer så lytter vi gerne… Ellers kan vi diske op med denne:
-
-
Det er svært ikke også at anbefale nogle sauterede løg a la dem her:
https://youtu.be/sFTcmAVaBJUMåske med en lille smule honning og en kvist af noget krydderi.
-
Helt enig Mads – tænker du at smide dem i burgeren i stedet for rå?
-
Comments