Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. juni 2024

Scroll to top

Top

16 kommentarer

Hidsige ingefærsmåkager til Jul

Hidsige ingefærsmåkager til Jul
Ingeniøren

Har du fået nok af sukkersøde og fesne julesmåkager? Så får du her en opskrift, der nok skal brænde igennem vintervejret. Hidsige, krydrede og stærke ingefærsmåkager, der smelter på tungen.

Mange tak til Trine og især Trines mormor, der har været så sød at dele opskriften med os!

Mængderne kan sagtens halveres – det passer bare så smukt med en pakke brun farin og en pakke smør.

Hidsige ingefærsmåkager

4.67 fra 30 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Ret: Dessert/Kage
Køkken: Dansk
Keyword: ingefær, julebag, småkage

Ingredienser

Det våde snask

  • 500 g brun farin
  • 2 æg

Alt det tørre

  • 500 g hvidt hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 2,5 spsk stødt ingefær Ja, spiseskeer!
  • 75 g smuttede, hakkede mandler

Smøøøøøøøøøøøøøøøøøør

  • 200 g smør køleskabskoldt!

Sådan gør du

  • Tag to bageplader ud af ovnen og put bagepapir på dem, så de er klar til senere.
  • Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft.

Det våde snask

  • Bland farin og æg sammen. Pisk det godt, så det bliver en ensartet, sød og klistret suppe.

Alt det tørre

  • Sigt alle de tørre ingredienser (minus mandler) ned i en skål. Det er vigtigt at sigte især melet, da det gør massen ensartet og luftig.
  • Hæld mandlerne ned til de tørre ingredienser.

Smøøøøøøøøøøøøør

  • Skær smørret ud i fine, små terninger. Jo mindre, jo bedre. Først på den ene led, så på den anden … og så på den tredje!
  • Hæld smørterningerne ned til det våde snask og bland det godt sammen.

Saml dejen

  • Hæld halvdelen af det tørre ned i det våde. Bland det godt.
  • På et tidspunkt finder du ud af, at du nok skal droppe skeen og stikke næverne i dejen.
  • Hæld resten af det tørre ned i det våde. Dejen skal samles og være ensartet, men den skal ikke æltes. Det er vigtigt, at smørret ikke bliver for blødt.

Klar til ovnen

  • Del dejen op i 8 lige store portioner.
  • Rul hver portion ud til en pølse, der er et par centimeter kortere, end bagepladen er lang. Pølsen skal være ensartet og på tykkelse med en tommelfinger. Det passer med 4 pølser på hver bageplade.
  • Ja, du kan sagtens rulle dem pænere, end jeg fik gjort.

Bagning

  • Bag pølserne ved 175 grader i 20 minutter.
  • Det er meningen, at pølserne flyder ud og bliver 6-8 cm brede og knap 1 cm høje.
  • Hvis den nederste plades kager ikke er flydt helt så meget ud som den øverste, så giv den et par minutter mere. Det er vigtigt, at de flyder ud.

Afkøling

  • Når begge plader er kommet ud af ovnen, stilles de på et par riste eller komfuret.
  • Brug en pizzaskærer eller kniv til at skære skrå snit i kagerne, imens de er varme.
  • Når du kan røre ved pladen, lister du papir med kager ud af pladen og tilbage på rist/komfur.
  • De opbevares i en småkagedåse foret med bagepapir eller en lufttæt beholder.
  • God fornøjelse!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Christina

    WOW det er den bedste ingefær småkageopskrift jeg til nu har prøvet😋 glæder mig til afhøre ungerne om de er enige med mig😊
    Den kommer i min gemmer. Tak for delingen af din lækre opskrift

  2. Sis

    5 stars
    Skøn sprog i opskriften. 😊
    Jeg var overbevist om at jeg havde knust ingefær i krydderiskuffen, men nej. Så trods rådet i kommentarsporet, valgte jeg at bruge den friske ingefær. For at kunne få hakkeren til at hakke det fint nok, kom jeg de to æg med ned til ingefæren. I det øjeblik jeg hælder æg/ingefærblandingen over farinen, går det op for mig at jeg slet ikke har taget stilling til mængden af ingefær. Så jeg kommer vel et sted mellem 50-75 gram frisk ingefær i dejen.
    Jeg havde lidt bøvl med at samle dejen og med at rulle den ud i pølser, men det er det samme når jeg laver biscotti.
    Den største fejl jeg gjorde var at bage kagerne lige før jeg satte aftensmaden i ovnen, for at gøre brug af den varme ovn. For nu sidder jeg og frådser forrygende gode og heftige ingefærkager, som bare smager for vildt. 🤩

  3. Tine

    4 stars
    Sindssygt gode! Men kun dem øverst i ovnen fik de der pæne riller, som man kan se på billedet – ikke de nederste. Har du oplevet det samme?

    • Ingeniøren

      5 stars
      Ja, der er lidt forskel. Det er nok individuelt for hver ovn.

  4. Marianne

    Bliver kagerne sprøde og vil man kunne stikke dejen ud med forme?

    • Ingeniøren

      5 stars
      De bliver meget sprøde, men de er ret våde før bagning, så jeg ved ikke, om de kan stikkes ud.

  5. Else

    5 stars
    Super nemme småkager, som smager forrygende

    • Ingeniøren

      5 stars
      Fedt!

  6. Pia

    Er der nogen erfaring med, hvor meget frisk revet ingefær der kan erstatte det tørre stødte ?

    • Ingeniøren

      5 stars
      Desværre ikke. Jeg tror også, det giver en bedre smeltende fornemmelse i munden med tørret :)

  7. Eva Rowley

    5 stars
    Sjov titel som står på mål for produktet.
    Opskriften er nem at følge,og jeg brugte
    min minihakker til mandler og krydderier.
    At tænde ovnen som første trin er et godt
    råd. til orientering har jeg i mange år
    ikke bagt.

    • Ingeniøren

      5 stars
      Det er jeg glad for at høre :)

  8. Kathrine

    Hvor mange småkager bliver der typisk af denne opskrift?

    • Ingeniøren

      5 stars
      30-40 stykker. Der er rigelige mængder :)

  9. Gitte

    4 stars
    Shit… det er godt nok en opskrift, der ligger meget tæt på vores meget, meget hemmelige opskrift, som går i arv i mandens familie og ikke må deles med nogen. Folk kan ligefrem blive sure, når de spørger om opskriften og ikke må få den.
    Den her må jeg prøve at lave… måske er den ligefrem bedre eller bare lige så god :-)
    Jeg kan ikke give 5 stjerner, da vores opskrift indtil videre er topscorer… haha
    Tak for en herlig side

    • Ingeniøren

      Står der 230 g margarine i din opskrift?
      Det er også en gammel familieopskrift, som jeg har været så heldig at få lov til at dele – simpelthen fordi det vil være en synd at holde den hemmelig.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering