Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. januar 2020

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Hidsige ingefærsmåkager til Jul

Hidsige ingefærsmåkager til Jul
Ingeniøren

Har du fået nok af sukkersøde og fesne julesmåkager? Så får du her en opskrift, der nok skal brænde igennem vintervejret. Hidsige, krydrede og stærke ingefærsmåkager, der smelter på tungen.

Mange tak til Trine og især Trines mormor, der har været så sød at dele opskriften med os!

Mængderne kan sagtens halveres – det passer bare så smukt med en pakke brun farin og en pakke smør.

Hidsige ingefærsmåkager

4.84 fra 6 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Ret: Dessert/Kage
Køkken: Dansk
Keyword: ingefær, julebag, småkage

Ingredienser

Det våde snask

  • 500 g brun farin
  • 2 æg

Alt det tørre

  • 500 g hvidt hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 2,5 spsk stødt ingefær Ja, spiseskeer!
  • 75 g smuttede, hakkede mandler

Smøøøøøøøøøøøøøøøøøør

  • 200 g smør køleskabskoldt!

Sådan gør du

  • Tag to bageplader ud af ovnen og put bagepapir på dem, så de er klar til senere.
  • Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft.

Det våde snask

  • Bland farin og æg sammen. Pisk det godt, så det bliver en ensartet, sød og klistret suppe.

Alt det tørre

  • Sigt alle de tørre ingredienser (minus mandler) ned i en skål. Det er vigtigt at sigte især melet, da det gør massen ensartet og luftig.
  • Hæld mandlerne ned til de tørre ingredienser.

Smøøøøøøøøøøøøør

  • Skær smørret ud i fine, små terninger. Jo mindre, jo bedre. Først på den ene led, så på den anden … og så på den tredje!
  • Hæld smørterningerne ned til det våde snask og bland det godt sammen.

Saml dejen

  • Hæld halvdelen af det tørre ned i det våde. Bland det godt.
  • På et tidspunkt finder du ud af, at du nok skal droppe skeen og stikke næverne i dejen.
  • Hæld resten af det tørre ned i det våde. Dejen skal samles og være ensartet, men den skal ikke æltes. Det er vigtigt, at smørret ikke bliver for blødt.

Klar til ovnen

  • Del dejen op i 8 lige store portioner.
  • Rul hver portion ud til en pølse, der er et par centimeter kortere, end bagepladen er lang. Pølsen skal være ensartet og på tykkelse med en tommelfinger. Det passer med 4 pølser på hver bageplade.
  • Ja, du kan sagtens rulle dem pænere, end jeg fik gjort.

Bagning

  • Bag pølserne ved 175 grader i 20 minutter.
  • Det er meningen, at pølserne flyder ud og bliver 6-8 cm brede og knap 1 cm høje.
  • Hvis den nederste plades kager ikke er flydt helt så meget ud som den øverste, så giv den et par minutter mere. Det er vigtigt, at de flyder ud.

Afkøling

  • Når begge plader er kommet ud af ovnen, stilles de på et par riste eller komfuret.
  • Brug en pizzaskærer eller kniv til at skære skrå snit i kagerne, imens de er varme.
  • Når du kan røre ved pladen, lister du papir med kager ud af pladen og tilbage på rist/komfur.
  • De opbevares i en småkagedåse foret med bagepapir eller en lufttæt beholder.
  • God fornøjelse!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Gitte

    4 stars
    Shit… det er godt nok en opskrift, der ligger meget tæt på vores meget, meget hemmelige opskrift, som går i arv i mandens familie og ikke må deles med nogen. Folk kan ligefrem blive sure, når de spørger om opskriften og ikke må få den.
    Den her må jeg prøve at lave… måske er den ligefrem bedre eller bare lige så god :-)
    Jeg kan ikke give 5 stjerner, da vores opskrift indtil videre er topscorer… haha
    Tak for en herlig side

    • Ingeniøren

      Står der 230 g margarine i din opskrift?
      Det er også en gammel familieopskrift, som jeg har været så heldig at få lov til at dele – simpelthen fordi det vil være en synd at holde den hemmelig.

Smid en kommentar