Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2024

Scroll to top

Top

Øl
2 kommentarer

Belgisk øl på ambassaden

Belgisk øl på ambassaden
Beertenderen

Det er lidt nogle andre rammer end man er vant til, når man bliver inviteret til ølsmagning på den belgiske ambassade.

 

Min vante omgangskreds under ølsmagninger huserer som regel i egen husstand eller ved den lokale ølpusher, hvor der bliver åbnet den ene efter den anden flaske. Den slags kan blive lige så nørdet, som man lyster – og som oftest ender det med en lang diskussion om hvorvidt brettanomyce virkelig lugter af sure sokker eller hvilken humle, der egentlig er brugt i aftenens tredje India Pale Ale.

Men en ambassade, den er alligevel ny! Der er en første gang for alting, og til trods for at jeg ikke er ny indenfor Belgisk øl, så er jeg langt fra så rutineret som aftens sprechstallmeistere Carsten Berthelsen og Stefaan Couttenye.

Klar til start

Den ene er netop blevet tildelt et ridderkors for sin umættelige tørst for godt, belgisk øl. Den anden har de seneste to år dyrket sammensætningen øl og mad. Det tegner til at blive en smule nørdet, men jeg vil spare lidt detaljer for denne gang. Øl skal nu alligevel opleves live (mere om det senere).

Gæstfriheden og smilene hos ambassadøren, hans familie og ansatte vil ingen ende tage. Jeg tror næsten de nyder besøget mere end gæsterne. En forsamling der tæller mange kendte ansigter fra byens bedre ølbarer og flaskepushere fra både den virkelige og virtuelle verden, bliver alle placeret i de pæne omgivelser og guidet igennem … øl. Der favnes bredt om både witbier, triple, quadruple og saison, mens der blot teasers til de øl jeg finder mest interessante, lambics, kriek og gueuze.

Men med en formodning om at disse belgiske øldage der nu foregår i Danmark (jaja, mere info længere nede), blot skal vække en interesse og ikke skræmme, er det måske en ganske fin ide. Higer man alligevel efter de sure øl, skal jeg med glæde give et par anbefalinger i kommentarfeltet!

Ikke desto mindre er øllene gode og især finalen er en klassiker der altid imponerer. Trappistbryggeriet Rochefort serverer med deres quadruple end vinøs, herlig og storladen øl der gør turen hjem lidt mere slingrende. Hvad man mister i førerlighed, får man tilbage i gode smagsoplevelser.

Aftenens eneste danske øl, men efter belgisk forbillede.

Aftenens eneste danske øl, men efter belgisk forbillede.

Så kommer vi endelig til de kolde fakta, for du kan nemlig selv få del i disse velsmagende oplevelser, når de bliver parret med velsmagende belgisk cuisine. Klikker du lidt længere får du det store overblik.

De belgiske fritter kom senere...

De belgiske fritter kom senere…

Program

Tirsdag d. 15. september, 19:00 – 21:00

Vesterlauget, Vestergade 50, 8000 Aarhus

Smag på otte forskellige belgiske øl og en belgisk inspireret ølstil brygget af Hornbeer. Det hele præsenteres af Carsten Berthelsen og med i prisen hører et smageglas. Registrering kan være nødvendig på tlf. 86182100

Pris: 150 kr.

 

Onsdag d. 16. september, 19:00 – 21:00

Carlsens Kvarter, Hunderupvej 19, 5000 Odense C

Smag på otte forskellige belgiske øl og en belgisk inspireret ølstil brygget af Hornbeer. Det hele præsenteres af Carsten Berthelsen og med i prisen hører et smageglas. Registrering kan være nødvendig på tlf. 63110110

Pris: 150 kr.

 

Torsdag d. 17. september, 19:00 – ??

Restaurant Price, Rosenborggade 15-17, 1130 København K

Stefaan Couttenye er en mester når det kommer til belgisk cuisine. For en aften overtager han køkkenet hos Brødrene Price og serverer lækre belgiske retter med tilhørende ølmenu. Registrering kan være nødvendigt på tlf. 38 41 10 20 eller ved [email protected]

Pris: 795 kr.

 

Lørdag d. 19. september, 19:00 – ??

Kareten, Hollænderdybet 1, 2300 København S

Stefaan Couttenye overtager endnu et køkken og dedikerer menuen til belgiske lækkerier. Denne gang er destination Kareten på Amager og igen er der øl tilhørende til menuen, som det nu engang hører sig til i det belgiske køkken. Registrering er nødvendigt på tlf. 32 54 95 50 eller ved [email protected]

Pris: 500 kr.

Drikke du belgisk øl?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Ellers ved jeg hvor der kan erhverves belgiske øl i Aalborg Nikolaj :)

    Tak!

  2. Nikolaj

    Aalborg….. Snøft..

    God fornøjelse til jer i storbyerne ;o)

Smid en kommentar