Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. maj 2024

Scroll to top

Top

Øl
2 kommentarer

Mandagsbajeren I – Christmas Eve At A New York City Hotel Room

Mandagsbajeren I – Christmas Eve At A New York City Hotel Room
Ølhunden

Så er det blev øltid! Selvfølgelig skal enhver Gastromand have styr på sine druer og spiritus, men godt øl skal ikke glemmes. Gastromand er selverklærede tilhængere af reparationsbajeren, så for at ugen igang efter weekendens strabadser, har jeg som ny skribent fået lov til at indføre ”Mandagsbajeren”, hvor jeg vil smage på øl fra både ind- og udland.

Nordjyderne ligger nærmest begravet i sne, og i hele landet har meteorologerne en fest fordi de igen i år kan få lov til at belære os om den bidende kulde og ”chillfactor”. Derfor skal der knappes op for de mørke og kraftige øl. I dag er valget faldet på det danske kontraktbryggeri Evil Twin der har Jeppe Jarnit-Bjergsø i front. Som kontraktbryggeri ejer man ikke fysisk et bryghus, men lejer sig ind hos andre bryggerier for at brygge. Dette er en form bryggeridrift der er blevt mere og mere populær de seneste år med især Mikkeller som frontløber.

Evil twin

Øllen ”Christmas Eve At A New York City Hotel Room” er en Imperial Stout på 10 % alc. Ganske vidst klinger navnet af juleøl, men det burde ikke holde folk tilbage fra også at drikke den slags i de kolde måneder uden for december. I glasset er øllen kulsort med en svag brun skumkrone. Den hårdt ristede malt giver i næsen kraftig aroma af rugbrød, kaffe og soya. Dette støttes op af en sødlige men frisk duft at rødvin, egetræ og alkoholen der kriller lidt i næsen. Karboeringen af øllen ligger til den lette side og mundfylden er medium. Den ristede kaffe- og rugbrødskarakter går igen i smagen hvor sødmen og det vinøse også kommer stærk til udtryk. Det rundes fint af med en svag bitterhed fra humlen bagerst i munden.

Evil twin glas

En rigtig behagelig imperial stout med kraftig sødme og spændende vinøs karakter. Jeg hører til dem der godt kan lide når den hårdt ristede smag i en stout bakkes op af en god gang sødme. I den her synes jeg dog at der manglede lidt mere knald den brændte ristede karakter i smagen i forhold til sødmen. Karborneringen kunne også godt havde været lidt kraftigere. Når det er sagt er det stadig en rigtig god og spændende øl der uden problemer kan serveres til en dessert eller erstatte portvinen til aftenkaffen. Den vil også kunne gå fint til en hovedret med svin, hvor lidt sødme for det meste går godt.

 

 

 

 

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Evil Twin Brewing – ”Christmas Eve At A New York City Hotel Room”, 10% alc, 33 cl, købt hos Høkeren til 38 kr.

Del din madagsbajer med os på instagram, facebook eller Twitter via #mandagsbajer

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Af alle øl i verden, er jeg faktisk pt overraskende glad for nogle Royal Stout, som jeg købte tilbage i 2007 og efter små 7 år i kælderen (og mange års stilstand) er begyndt at vise en rigtig sjov og spændende udvikling. Højest mærkværdigt.

  2. Fynboen

    Er tosset med IPA’er

Smid en kommentar