Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Jagttema: Hjemmelavede jagtpølser

Jagttema: Hjemmelavede jagtpølser
Familiefaren

Vi er begyndt at eksperimentere lidt med at lave pølser på Gastromand. Det startede egentlig med, at Familiefaren skulle teste en Kitchen Aid maskine hvor de medfulgte en “grinder”. Herefter blev der testet lidt, og efter første omgang fandt han ud af, at det faktisk ikke er så svært igen. Det blev til et indlæg med 10 tips til at lave hjemmelavede pølser. I dette indlæg har han lavet en omgang “jagt-inspirerede” pølser med masser af krydderier, lidt røg og god smag. Håber I synes om det…

Det er forsat jagtsæson i Danmark og vil være det en del uger endnu. Det begynder også at blive en kende mere koldt så vi slår et slag for masser af simremad og “jagt-inspireret mad” de næste par uger. Til denne ret kan du faktisk bruge meget forskelligt slags kød. Dog skal du være sikker på, at regulere mængden af fedt i forhold til kød.

Privat billede af Familiefaren fra en jagttur…

Inden du starter vil jeg også opfordre dig til at se de 10 tips vi har lavet i dette indlæg.

Jagttema: Hjemmelavede jagtpølser
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • Ingredienser
  • 600 gram vildt køb fx bov
  • 400 gram øko spæk
  • 400 gram tørsaltet røget bacon
  • 200 gram røget svine mørbrad
  • ½-1 spsk salt (afhænger lidt af hvor salt dit bacon er - Husk prøvedellen)
  • ½-1 spsk røgsalt (afhænger lidt af hvor salt dit bacon er - Husk prøvedellen)
  • 3 løg
  • 15 enebær
  • 1 spsk fennikel frø
  • 2 kviste rosmarin
  • Masser af friskkværnet peber
  • 2 bøtter med svinetarme
Tilberedning
  1. Skær alt køddet i grove stykker så de kan komme i hakkeren.
  2. Hak løg og kød skiftevis i kødhakkeren. Jeg brugte en skive med 8 mm huller.
  3. Når hele er kørt igennem laver du krydderiblandingen, start med det tørre - rosmarin, salt, peber, fennikel frø, enebær som du kører igennem på en "hurtighakker" - hvis du ikke har sådan en så bruger du en morter. Tilsæt det til køddet og rør det godt sammen.
  4. Steg en prøvedelle og smag til efter det - får gerne familien til at smage også.
  5. Kom farsen på pølsestopperen. Kom tarmene på hornet. Sørg for det holdes vådt, så kører det noget nemmere.
  6. Stop pølserne - dette er et tomands-projekt.
  7. Nogle snor pølserne, jeg valgte at klippe dem og binde dem, hver gang jeg havde lavet en. Sørg for at have nok tarm til at minde med.
  8. Når du er færdig kan du porchere pølserne i 8-10 min i 80 grader varmt vand og efterfølgende stege dem meget langsomt op. Pas på de ikke sprækker.
  9. Tilbehør kan være hvad som helst, men en god omgang mos og sennep er et godt bud.
  10. Denne opskrift burde give dig 10-12 pølser - det er naturligvis meget afhængig af hvor meget du stopper dem.

 

Det er utrolig vigtigt, at du husker en prøvedelle og at du går forsigtigt frem med saltningen. Det er nemlig svært at sige om det bacon du køber er mere eller mindre saltet end det jeg har brugt. Videre kan røgsalt være ret hidsigt så vær forsigtig. I min opskrift manglede jeg i første omgang en smule fedt i pølserne, så derfor har jeg kørt dobbelt så meget spæk her. Årsagen er, at vildtkød er meget magert.

Vildtkød – her fra en kronhjort…

Læs også: Vin & vildt: Barolo med Fasanbryst, jordskokkepuré, kål og bacon

Tørsaltet bacon…

Røget mørbrad…

Det går lidt nemmere hvis man er to personer til arbejdet…

Krydderiblanding…

Klar til panden eller pochering…

Og så bare derudaf…

Steg dem stille og roligt op…

Godt jagt og håber at dette har givet lidt inspiration til jagt-inspireret mad…

Går du selv på jagt? 

 

Kommentarer

  1. Jette Sauerberg

    Hej Mads
    Ja, jeg jagter de gode tilbud på økologisk kød hahaha. Lyder som en dejlig pølseopskrift. Godt nytår for resten :-)

    • Hej Jette – godt nytår! :-) Det er også herligt at jagte – jeg ville ønske jeg kom lidt mere afsted end jeg gør – måske et nytårsforsæt….

  2. Elisabeth

    Min kæreste går på jagt, og jeg kan godt have lidt udfordringer med at få brugt kødet i madlavningen, især fuglevildt, og især som “hverdagsmad”, der ikke kræver timevis i køkkenet eller mystiske ingredienser. Så jeg ser frem til at følge med i jeres tema :-)

    • Hej Elsebeth,

      Det er vi da glade for :-) Der ligger en opskrift på forsiden af Gastromand hvor der er fasan med i – jeg mener ikke der er særlig mange “mytiske” ingredienser i den – har du set den?

      /opskrift-vildt-vin-fasanbryst/

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: