Kartoffelreder med stenbiderrogn
Lad os bare se det i øjnene. Det meste er lort i øjeblikket. Og hvad værre er, det bliver det sgu nok ved med at være et stykke tid endnu. Du kan ikke åbne for et eneste medie uden at de så også minder dig om det eller værre af alt, prøver at lukrere på det. Men helt ærligt, nu må det stoppe.
Hos Gastromand gør vi jo alt hvad vi kan, for at hjælpe de pressede restauratører under sloganet “Spis ude hjemme“, hvor vi deler de bedste nyheder om restauranter med takeaway. Vi vil jo i bund og grund bare gerne have et sted at spise, når krisen er kradset af.
Men skulle du i din hjemlige landflygtighed være i en situation, hvor du savnede fornøjelige sager fra egen hånd… Og her tænker vi på mad. Så er svaret her. Du skal spise stenbiderrogn. Der er stadig masser af den og den er lige til at gå til. Det her er jo sådan lidt et twist på den klassiske model med blinis. Jeg har bare erstattet blinis med en rede af kartofler og så leget lidt med tilbehøret, så det næææææsten er det samme som du plejer. Og ja, uden for stenbider sæsonen, så bruger du bare kaviar eller røget fisk på dem.
Jeg så i afsnit af The chef show et tip til at lave salt and vinegar chips. Det er taget med heri. Det er egentlig blot at lade kartoflerne trække i 1/3 eddike og 2/3 før de tørres let og steges. Det gjorde jeg også med mine tynde kartoffelspiraler. Det blev proppet fint ned i en udstikker og holdt nede i olien. Du kan også sagtens bare lave en stor. Men vær lige opmærksom på de er tørret ordentligt, så du ikke smadrer hele dit køkken i en friturefontæne. Pro tip. Jeg synes kartoflerne ser mørkere ud på billederne end de reelt var. Men du skal være forsigtigt og ikke komme dem i for varm olie, så de branker. Hold den omkring de 160 grader.
Ingredienser
- 2 stk bagekartofler
- 1,5 dl eddike
- 3 dl iskoldt vand
- 2 spsk salt
Derudover:
- 5 stk perleløg
- 0,5 dl eddike
- 0,5 dl vand
- 0,5 dl sukker
- 100 g creme fraiche (ikke under 38%)
- 150 g stenbiderrogn Renset og saltet
- 4 spsk dildolie (Dild – eller ander urter – blendet med smagsneutral olie og sigtet)
- Citronverbena for at virke overskudsagtig.
Sådan gør du
Kartoffelreder
- Skræl kartoflerne og kør dem til spiraler på den der maskine, som du alligevel aldrig får brugt til andet end at fylde i skabet.
- Rør eddike, vand og salt sammen. Kom kartoflerne i. Lad dem trække en halv time.
- Dup dem tørre og form små redder. Sænk i 160grader varm olie. Steg til de er let gyldne. Et par minutter.
- Læg på fedtsugende papir og salt dem let med fint salt.
- Hvis rederne ikke skal spises med det samme. Skal de være helt kølede før de pakkes lufttæt. Skulle de blive lidt bløde, kan de sprødes op med et skud varme i ovnen hurtigt.
Resten.
- Pil perleløgene og flæk dem på midten.
- Kog en lage af eddike, vand og sukker op. Kom løgene i og lad det simre 5 minutter. Sluk for varmen og lad dem trække i lagen i hvert fald 30 minutter.
- Arranger redderne med en god omgang creme fraiche. Herpå stenbiderrogn, møjsommeligt lagte løgskaller. Fyld skallerne med lidt olie og top med citronverbena.
-
Bliver kartoffelreden vinegar-sur/syrlig?
Comments