Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. maj 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Aamanns smørrebrød med Røget hellefisk, stenbiderrogn, fed crème fraiche og kartoffelgaufrettes

Webmasteren

Først gav han Gastromands læsere sin opskrift på den berømte tatarmad, derefter den lækre kartoffelmad og nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at have smørrebrødet på plads til julefrokosten – Adam Aamanns røget hellefisk!

Så’ der serveret…

Røget hellefisk med stenbiderrogn, fed crème fraiche og kartoffel gaufrettes

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Adam Aamann

Ingredienser

Røget hellefisk

  • 200 g. Kold- eller varmrøget hellefisk af bedste kvalitet fra fiskehandleren - kan også købes fersk og så varmryges i f.eks. en kuglegrill.

Stenbiderrogn

  • 100 gram frisk stenbiderrogn eller løjrom.
  • Kartoffelgaufrettes
  • 500 gram bagekartoffel
  • 1 liter smagsneutral olie f.eks. solsikke- eller majsolie
  • havsalt

Creme Fraiche

  • 1 dl Creme fraiche
  • Citronskal fra en økocitron

Sådan gør du

Røget hellefisk

  • Fisken skæres i passende stykker til rugbrødet

Stenbiderrogn

  • Renses og smages til med salt og citron

Kartoffelgaufrettes

  • Kartofler skæres tyndt (evt. på bølgeklingen på et mandolinjern) - drej kartoflerne 90grader for hvert snit.
  • Alternativt skær millimeter-tyndt med en skarp køkkenkniv.
  • Skyl kartoflerne i koldt vand og blanchér meget kort i saltet vand.
  • Læg de blancherede kartofler i koldt vand og dryp derefter af.
  • Kartoflerne frituresteges til de er gyldne og lægges til side på fedtsugende papir og drysses med havsalt.Pas i øvrigt på at olien ikke bliver for varm. Tjek temperaturen på olien ved at dyppe bagenden af en trægrydeske i olien. Når det syder omkring den, er olien varm nok.

Creme fraiche

  • Pisk 1dl Creme fraiche med citronskal fra en økologisk citron.

Noter

Rugbrød smøres med smør, skiver af røget hellefisk placeres på rugbrødet, en skefuld stenbiderrogn anrettes på fisken, en skefuld crème fraiche anrettes ved siden af rognen, det fintsnittede rødløg og purløg drysses på creme fraiche og rogn sammen med en lille dusk dild. Til sidst lægges en sprød kartoffelgaufrette på toppen.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. peterhansenher


    Helt sublim opskrift. Fisken bliver virkelig komplimenteret af specielt Kartoffelgaufrettes og bagekartoffel sidder lige i skabet, helt utroligt lækkert. Tjek min hjemmeide for sjove råd http://udenlandskecasinoer.com. Tak for en lækker opskrift og en super webside :-)

Smid en kommentar