Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

En gastromands miniguide til Malmø

Webmasteren

Til hverdag kæmper han sine største kampe i 2×30 minutter på en håndboldbane. Og selvom han er så priviligeret at kunne leve af sin hobby, har han, som os, en anden slagmark, som får adrenalinet til at pumpe og sveden til at hagle – køkkenet! Lad os præsentere – all the way from Malmö HK – Gastromands første sportsmadblogger – Matias Pape.

Hvis læserne af denne blog, som jeg, har set Broen på DR1, er der en god chance for, at man har løftet øjenbryn en enkelt gang eller to, når man har set den svenske politikvinde Saga Nóren. Rent socialt har hun sine udfordringer, men hvad vigtigere er i denne sammenhæng, ser man hende sjældent indtage andet end junkfood. Men forholder det sig nu også sådan at Københavns svenske naboby ikke kan begå sig, når vi bevæger os over i den gastronomiske afdeling – er de blottet for alle former for service og kan de kun fremstille surströmming og korv med mos? Efter nu snart at have boet i Sverige i et halvt år, må jeg afsløre, at dette ikke er tilfældet!

Jeg kommer her med et varieret bud på steder, som jeg mener, du helt sikkert skal besøge, hvis du bevæger dig over Øresund. Der er tale om et udpluk af de steder, som jeg ynder at besøge når sulten skal stilles, når tørsten efter god kaffe trænger sig på, eller når jeg er overbevist om, at mit køkken mangler endnu en uundværlig gadget!

Delikatessen

En butik som jeg faktisk før har omtalt i forummet her på siden, men den historie kan sagtens tåle at blive genfortalt!

Delikatessen Malmø

Jeg er fan af store kølediske...

Her er tale om en delikatesseforretning, som har alt hvad den kvalitetsbevidste amatørkok kan finde behov for. De har alt hvad hjertet begærer af kød, fisk, skinker, oste. osv. osv..! Når jeg mener der skal noget ekstra godt på bordet herhjemme, lægger jeg altid vejen forbi delikatessen og køber mit kød. Yderst hjælpsomt og venligt personale som altid kan hjælpe med lidt inspiration til mit kommende måltid. Derudover kan man hverdag få dagens ret for 90 kr. hvor vand og brød er inkluderet. Her går du aldrig forgæves!

Sockerbit

Har man hang til søde sager og en god kop kaffe er Sockerbit det oplagte sted at ligge vejen forbi. En lille hyggelig cafe som drives af 2 unge piger som sætter en ære i kún at servere ting som er hjemmelavede. Princippet med at alt er lavet fra bunden tiltaler mig meget, da det giver en fornemmelse af hjemmelig hygge og nærvær, som jeg endnu ikke er stødt på andre steder i Malmø.

Malmøguide (4)

Da jeg desværre ikke selv er den lykkelige ejer af en espressomaskine (har hørt ”Familiefaren” har det heldige asen), bestiller jeg ofte en contardo, når jeg besøger Sockerbit.

Allt i kök

Jeg ved ikke, om jeg er den eneste som har en kærlighed for køkkenudstyr. Men at købe nyt køkkenudstyr er uden tvivl, en ting som jeg sætter stor pris på. Når behovet for at udvide mit sortiment på dette område, kigger jeg oftest forbi Allt i kök. De har endnu ikke skuffet mig hvad angår deres store sortiment, da de har altid har, hvad jeg søger – om det så er potter, pander, knive eller bare en simpel kartoffelskræller jeg er på udkig efter. Udover det er kvaliteten altid i top og servicen kan man heller ikke sige noget dårligt om.

Malmøguide (2)

Alt godt til gastromanden...

Oil&vinegar

Denne her butik er egentligt ikke noget særsyn, da de også findes i Danmark. Men alligevel føler jeg at den er værd at nævne. Jeg har egentlig altid haft det svært med olier og eddiker da det lidt er som med vin. De findes i tusinde af afskygninger og hvis man ikke virkelig har sat sig ind i det kan det være svært at skelne imellem godt eller skidt. Derfor elsker jeg at komme i Oil&vinegar, da jeg her kan få eksperthjælp på et område hvor jeg ikke selv er mester.

Oilandvinegar

Så er der olie for alle pengene...

Deres varesortiment er utroligt dybt hvilket bevirker, at jeg endnu ikke er gået tomhændet derfra! Om du besøger butikken, når du er i Malmö, skal jeg lade dig stå frit for at bestemme, men den er helt sikkert et besøg værd.
Smagsprøver er der nok af!

Læs også: My-Pleasures Malmøguide

Besøger du Malmø i ny og næ? Og har du nogle tips til steder for en gastromand?

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Matias Pape

  Den vil jeg da prøve en dag så :)

  Ja lilla torg er et meget hyggeligt og sikkert også attraktivt sted for restauranter :) desværre har jeg ikke altid haft de bedste madoplevelser der.

  Så din teori om et godt spisested lidt væk fra de mest attraktive pladser i byen, holder jeg med på :)

 2. Hvis man kan lide indisk, så var Masala House http://www.masalahouse.se/index.html i hvert fald for 3 eller 4 år siden rigtig godt, og til meget rimelige priser. Det ligger ikke med den bedste placering ligesom restauranterne på Lilla Torg, men det er nok det der gør at priserne kan holdes nede.
  Vi var i hvert fald meget begejstrede dengang!

  Vi var også i Oil & Vinegar butikken dengang, og har stadig en enkelt af de eddiker vi købte. Det er et super godt koncept…

Smid en kommentar