Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. februar 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Michelinstjernerne 2010 er offentliggjort!

Webmasteren

Michelin-guiden 2010 er udkommet og Danmark har fået en ny stjerne-restaurant.

Den nyåbnede restaurant AOC (som du kan se anmeldelse af her…) snupper en stjerne og samtlige eksisterende Michelin-restauranter i Danmark beholder sine stjerner (Ensemble og Geranium er dog stadig lukket og dermed mister vi en stjerne sammenlagt).

Sverige har også fået en ny restaurant på stjernehimlen (Frantzén/Lindeberg) og det endda med 2 stjerner og således er vores notoriske fjender mod øst oppe på to 2-stjernede restauranter!

Michelin-stjernernes betydning kan ikke overvurderes og således skriver JP:

“Guidens betydning kan ikke overvurderes. Kokke går satser alt for at at få en stjerne, og i Frankrig har man oplevet et enkelt tilfælde af selvmord udløst alene af rygterne om, at den tredje stjerne ville ryge næste gang. Økonomisk er det heller ikke uden betydning, for mange udenlandske forretningsfolk følger slavisk guiden, når de vælger spisested. Og det kan være afgørende, ikke mindst i København, hvor hjemmepublikummet har svigtet under indtryk af finanskrisen, som dels har gjort budgetterne strammere, dels gjort det mindre comme il faut at bruge mange penge på restauranter”.

De Danske Michelin-restauranter er:

Noma

Nimb-Herman

Kokkeriet

The Paul

Formel B

Kong Hans

Era Ora

MR

KiinKiin

Paustian

Søllerød Kro

og altså AOC

PS. Husk at oprette dig som bruger på GastroMand og modtag vores ugentlige GastroMail ganske gratis – det tager ikke mere end 30 sekunder!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar