Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. september 2019

Scroll to top

Top

16 kommentarer

Avocadofriteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressing

Avocadofriteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressing
Eksilsønderjyden
Opskriften er beregnet som en stor forret til to personer eller en lille til 4.

Lige siden at jeg deltog i en middag med andre af de danske madbloggere, på Ebisu i sommeren 2010, har jeg haft våde drømme om deres friterede kammusling i katafi. Udover en lækker og velkomponeret smags-oplevelse, var det især tekstur-kombinationen af den sprøde katafi og den bløde, meget nænsomt tilberedte kammusling der fangede min opmærksomhed – Intet mindre end genialt hvis du spørger mig.

Det kunne kun resultere i en skuffelse hvis den skulle efterlignes derhjemme, så derfor måtte jeg prøve med min egen version.

Resultatet var noget anderledes end Ebisus, men ikke desto mindre ganske velsmagende.

Kammusling på Ebisu - Foto: Kasper Bergholt - Bergholt.net

Avocadofriteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressing

Opskriften er beregnet som en stor forret til to personer eller en lille til 4.
0 fra 0 stemmer
Antal: 2 -4

Ingredienser

Citron/Soya kaviar

  • 50 ml citronsaft
  • 25 ml soya sauce
  • 50 ml vand
  • 2 spsk Akaciehonning
  • 4-5 blade husblas
  • 3 dl smagsneutral olie

Avocado-wasabi dressing

  • Ca. 1 dl. Avocado-olie
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. Akaciehonning
  • 1-2 tsk Wasabi – alt efter styrke

Kammuslinger i tempura

  • 8 friske kammuslinger
  • 1-2 plader nori-tang
  • 1 æggehvide
  • 90 gr mel
  • 125 ml vand
  • 4-5 isterninger
  • Avocado olie til fritering ca. 3/4l
  • Lidt majsmel

Pynt/Anretning

  • 1 potte Brøndkarse
  • Lidt citronsaft

Sådan gør du

Citron/Soya kaviar

  • Start med at sætte olien i fryseren i god tid, så den er iskold når den skal bruges
  • Kog citronsaft, soya, vand og honning let op.
  • Smag væsken til og lad den køle af.
  • Pisk husblas i væsken
  • Hæld væsken på en dressingflaske med et meget lille hul – alternativt kan en pipette elle sprøjte bruges.
  • Pres væsken dråbevis ud i den iskolde olie, så der dannes små kaviar-lignende æg.
  • Stil det hele tilbage på køl, til det skal bruges.
  • Lige før brug tages kaviaren op i en lille si og skylles hurtigt i iskoldt vand.

Avocado-wasabi dressing

  • Pisk alle ingredienserne sammen og smag til.
  • Stil på køl

Kammuslinger i tempura

  • Pisk æggehviderne let.
  • Pisk mel, vand og isterninger i, til dejen er nogenlunde jævn.
  • Lad dejen hvile i 10-15 min.
  • Varm olien op i en kasserolle.
  • Klip tangen i strimler der er ligeså brede som kammuslingerne er høje.
  • Fugt tangen og rul kammuslingen i et stykke tang (hæft tangen med lidt vand)
  • Vend kammuslingerne i majsmel og herefter i tempura-dejen og steg i olien i 3-4 minutter.

Pynt/Anretning

  • Vend brøndkarsen med lidt af dressingen og placer det som bund på tallerkenen.
  • Placer kammuslingerne ovenpå og pres lidt citronsaft over.
  • Pynt med kaviar og lidt af den resterende dressing.
  • Serveres straks, da tempuraen ellers kan blive lidt blød.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

 

Kaviaren laves...


Kammuslingerne rulles i tang

...og friteres

Den færdige kammusling. Sprødt ydre - blødt indre


Den færdige ret

Velbekomme og go weekend!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Orv, pivfræk og laber lille ret ;-)

  2. Ser bare lækkert ud…fede tanker og smukt udført.

  3. Mange tak, i to :)
    Når jeg sidder og ser på billederne igen, tror jeg dog at det ville have set bedre ud, hvis kammuslingerne var blevet halveret inden anretning….
    Det må prøves næste gang :)
    Go weekend!

  4. Hmmm, den er jeg sQ nødt til at prøve! Ser godt nok lækkert ud.

    Har oz smidt en stemme på dig, men tror sQ ikke jeg rammer venner nok til at vinde de 11.000 til middag – desværre…ellers havde jeg ramt Noma med det samme :D

    http://Klaus-K.dk

  5. Fedt! Godt at se, at gastrocrewet indta’r konkurrencearenaen.

    Jeg synes, det er en rigtig flot fortolkning af kammuslingerne, vi fik på Ebisu.

    I skal være velkomne til at låne et billede, hvis det er. (Link-kreditering, er jeg jo selvfølgelig altid glad for).

    http://bergholt.net/gastronomi/wp-content/uploads/kammusling-dybstegt-3-chili-ebisu.jpg

    Alt godt & pøj-pøj!

    Kasper

    • Vi siger mange tak og du er hermed krediteret:)

  6. Lone Alkier Øverup Lund

    WOW !! det ser bare så lækkert ud, den vil jeg lave til min skat og mig en aften, hvor vi skal nyde lidt godt til maven og ganen…

    • Sådan skal det sgu være Lone.

      Vi ser frem til at høre om resultatet…

  7. Flot arbejde, det ser godt ud! Jeg har også gerne vil genskabe de kammuslinger… nu vil jeg prøve, tak for inspiration. Er der er en dybere mening i at bruge tang, er den ikke blot lidt i vejen…?
    mange hilsener
    Kim Marie

    • Hej Kim,
      Tak for det :)
      Tangen blev primært brugt for at opnår en rimelig ensartet form og størrelse på kammuslingerne. Samtidig havde jeg en idé om at det ville tilføre retten lidt umami – dog uden at dette for alvor var at smage.

      /Brian

    • En ydmyg kommentar fra en udenfor stående: Hjælper tangen ikke også tempuraen til at “hænge bedre fast” på kammuslingen?

  8. lisa

    Det ser fantastisk lækkert ud – må prøves af på et tidspunkt – good luck! :-)

  9. Camilla

    Hej, det ser rigtig godt ud. Kan man bruge tempura i stedet for katafi, og er det stort set det samme? Katafi er, så vidt jeg ved, mere glasnuddel-lignende og behøver nødvendigvis ikke frituresteges (det kan vist få en tur i ovnen). Men da jeg INGEN madekspert what so ever er, ser jeg frem til dit svar :)
    Jeg bor i Kbh og vil meget gerne have enten katafi eller tempura inden weekenden. Ved du, hvor jeg kan få fingre i det?
    Mange tak.
    Mvh Camilla.

    • Hej Camilla,

      Du kan sagtens bruge tempura – det var det jeg gjorde i min opskrift. Retten jeg fik min inspiration fra, var lavet med katafi, og det giver en lidt anden sprødhed, men tempuraen fungerede super fint synes jeg.
      Der er en opskrift gemt på tempura i ovenstående indlæg og den fungerede helt efter planen!!
      Hvis du hellere vil bruge katafien, er mit bedste bud at spørge hos din lokale tyrkiske købmand (hvis dette mislykkes så prøv en asiatisk istedet).
      Håber det gav dig de svar du ledte efter! Held og lykke med det :)

      PS. Har tid og lyst, vil vi blive overordentligt glade, hvis du ville dele dine oplevelser med os efter weekenden :)

      • Camilla

        TAK for dit hurtige svar :)
        Jeg vil lede efter katafi en sidste gang, men ellers ser din opskrift på tempura ganske overskuelig ud.
        Jeg vender tilbage efter weekenden.

  10. Jacob

    Avocado olie forekommer lidt svært sådan lige at finde i de lokale supermarkeder mv. Hvad kan bruge som alternativ? Hvorfor skal det i det hele taget være det?

Smid en kommentar