Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. januar 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Omnipollo Brewery: Svensk syre og dessert-øl på dåse

Omnipollo Brewery: Svensk syre og dessert-øl på dåse
Hopdaddy

Som Gastromand´s egen humlefar, hoppefar og ølansvarlig, så er det blevet tid til at tage hul på et nyt tiltag. En serie som jeg har glædet mig længe til at komme igang med. Vi kan kalde det for Bryggerifokus, eller Hokus Pokus *skiftende bryggeri* i Fokus.

Det bliver ikke som sådan en sammenhængende artikelserie. Men et koncept der bliver taget op ind imellem. Det er min måde at sprede budskabet om det gode øl på, et bryggeri ad gangen. Denne gang tager vi til Sverige og ser hvad de mere eller mindre sindssyge folk hos Omnipollo kan byde ind med. Så velkommen til Bryggeri i fokus vol. 1

Øllene i artiklen er sponsoreret til formålet af Viel Viel Mehr og Kihoskh, meningen er min egen.

Signaturglas med logo fra Kihoskh

Først og fremmest skal der lyde en stor tak til Viel Viel Mehr og Kihoskh Webshop! Kihoskh er en kæmpe stor og velassorteret ølbutik i København. Viel Viel Mehr er et søsterfirma til Kihoskh. Det er blandt andet dem der står for at importere og distribuere en lang række brands. Blandt andet Bryggerier som de selv mener hører hjemme i Danmark. Her tæller de blandt andet Svenske Omnipollo, som vi skal kigge nærmere på idag.

Det betyder selvfølgelig også at alle øllene i denne artikel kan findes samme sted. Nemlig i Kihoskh butikken på Sønder Boulevard. 53 på Vesterbro. Samt på deres webshop som du finder lige her: Kihoskh.dk

Uanset hvor meget man gerne vil handle i fysiske butikker, så er det ind imellem bare det nemmeste med internettet.

Anniversary Coward, Imperial Pastry Stout, 13%

Nå. Lad os få noget fucking øl! Vi starter i den hårde ende, med politik og hårdtslående sort øl fyldt med kage og tæsk. Omnipollo er notorisk kendt for at smide en helvedes masse underligt lort i deres øl. Og for at snige lidt anti nazi propaganda ind i designet. Her er det dog deres Anniversary Coward. Her er det politiske statement på ingen måde subtilt. Hele dåsen er simpelthen malet med en knytnæve der tæver et hagekors. Hvilket jeg på ingen måde har et problem med. Racisme er på ingen måde iorden, og det er Omnipollo meget tydelige omkring.

 

 

Mere øl og mindre ævl. Og for fanden da en øl! Omnipollo er gået sammen med deres engelske ølmakkere fra Buxton Brewery. Det er her, hvor der for alvor sker magi. Begge bryggerier er dygtige for sig. Men sammen kan de virkelig noget specielt. Anniversary Coward er brygger for at fejre 5 års dagen for deres legendariske Yellow Belly. En øl der har skabt kæmpe omtale af bryggerierne. Det her er på alle måder en opgradering af den øl.

Anniversary Coward er en Imperial Pastry Stout på 13%
Pastry Stout er en relativt ny øltype. Pastry betyder faktisk bare, at øllen er tilsat et eller andet åndssvagt. Som udgangspunkt fra det søde køkken. Her er der tilsat aroma af peanuts og kiks.
Hvilket man på ingen måde er i tvivl om!

Det første der rammer en, så snart man åbner dåsen, er en virkelig indbydende duft af ristede peanuts, digistive kiks og chokolade. Men på en lækker måde, der får tænderne til at løbe i vand!

Øllen er stor, fed og voldsom. Men smager konstant af mere. Smagen er fuldfed og cremet med en behagelig pallette af kiks, peanuts, mælkechokolade, milde ristede noter og en behagelig eftersmag. Eftersmagen har en mild sprittet karakter, som faktisk klæder øllen rigtig fint.

Pris: kr 115,- for 44cl
Købt hos Kihoskh. Hvis man er hurtig kan det være det er enkelte dåser tilbage i den fysiske butik.

Karpologi, Pineapple Peach Passion Candy Sour, 3,5%

Hold nu kæft noget fjollet, surt pis!

Karpologi – Omnipollo

 

Karpologi er en så kaldt Pineapple Peach Passion Candy Sour på 3,5% Altså en Pastry Sour. Hvilket for mig er en virkelig underlig, og mere eller mindre fejlslagen øltype. Personligt er jeg ikke til denne her øl. Men måske du er? Smag og behag er altid forskellig.

Øllen har en syret duft af surt slik. Smagen bakker 100% den forestilling op! Først smager den kind of fed og cremet med en sjov smag af annanas, passionsfrugt og slik. Men så slutter den af i en relativt skarp syre. Mens eftersmagen bare er de der sure slikstrimler man fik som barn.
Det er faktisk alt sammen virkelig, virkelig sjovt! Øllen er virkelig sur, og smager på en måde af meget mere. Så selvom den ikke falder i min smag, så anbefaler jeg helt sikkert, at man prøver den.
Eller måske har den som et sjovt indslag i en smagning.

Pris: kr. 55,- for 33cl
Kan købes hos Kihoskh på Vesterbro eller lige her: Omnipollo – Karpologi

Original Lemon Meringue Ice Cream Pie, IPA, 6%

Ominipollo og Buxton er gået sammen igen. Det er de, om en serie de kalder Original Ice Cream. Serien startede tilbage i 2014. Det er en meget speciel serie, af Pale Ales. Eller nærmere Milkshake IPA´s. Hvilket i min optik er et mere eller mindre misforstået koncept.

 

Omnipollo x Buxton – Original Lemon Meringue Ice Cream Pie

 

Det går i al sin enkelthed ud på, at man tilfører en størrer eller mindre mængde laktose til en Pale Ale eller IPA. Det giver en vis mundfylde, hvilket kan være super lækker.Men det efterlader også en restsødme, som jeg på ingen måde syntes passer til stilen.Det er en stil der er elsket af mange. Men jeg føler stadig det er gået inflation i, at gøre IPAér så søde og fede som overhovedet muligt. Fuldstændig misforstået i min optik.

Laktose kan sagtens, i meget begrænsede mængder gavne en IPA. Men det må være en diskussion til en anden gang.

Original Lemon Meringue Ice Cream Pie som øllen her heder, er en 6% dessert på dåse.
Selvom der måske er brugt en smule humle underbrygningen. Så er det klart de anseelige mængder vanilje og citron der tager over. Laktosen leverer en cremet mundfylde og en seriøs sødme.

Det er på mange måder en sjov øl, som med garanti vil falde i god jord hos utroligt mange danskere!
hvad end man er hardcore ølnørd eller begynder, så tror jeg den her øl kan dele vandene. Hvilket er pisse sjovt! Endnu en gang kan Omnipollo få mit pis i kog med deres gakkede øl.
Men smag løs. bare jeg får lov at få noget andet!

pris: kr. 99,- for 44cl
Kan købes hos Kihoskh eller på deres webshop: Kihoskh.dk

Lucy, Lager, 5%

YES FUCKING SIR!
Her viser omnipollo (og svenske O/O Brewing) virkelig at de har styr på deres håndværk!

Omnipollo x O/O – Lucy

 

Lucy er en oldschool tysk inspireret Helles Lager på 5%. En Helles skal være tør, let, frisk chrisp as fuck og næsten vigtigst af alt; klar og strågul. Med andre ord, den skal bare side lige i fucking skabet. Der er ingen plads til brygfejl, tappefejl eller noget som helst andet. Det er her håndværket virkelig bliver sat på prøve.

Det er her Omnipollo beviser at de SAGTENS kan brygge bund solid øl. Deres håndværk fejler absolut ingenting. Det viser også bare endnu en gang at øl er og bliver smag og behag. bare fordi jeg ikke er til de tidligere øl, så kan du sagtens være det.

Lucy er som sagt en Helles lager. Den er flot, klar og strågul med et fluffy hvidt skum.
Duften er ren og sprød med en fin brødnote og duft en korn. Smagen er også præcis hvas man kan forvente af en klassisk tysk helles. Tør, frisk, læskende som ind i helvede og absolut letdrikkelig.
Det her er oldschool bajer i moderne indpakning. Virkelig grim indpakning. Men det spiller!

Pris: ca. 40kr. for 44cl.
Kan købes flere steder. blandt andet hos Kihoskh på Vesterbro op på Kihoskh.dk

KONX, Pale Ale, 0,3%

Her kommer der noget der 100% deler vandene!

 

KONX er de skøre svenskeres bud på en alkoholfri øl. Og jeg knus-fucking-elsker det! Seriøst venner. En bajer der smager af bajer, men indeholder 0,3% alkohol. Whats not to love?!
Nej du bliver ikke shit-fased efter en six-pack. Men til gengæld kan du køre bil og bibeholde et fornuftigt levertal.

KONX er som sagt en 0,3% øl. Det er egentlig en Pale Ale uden de store armbevægelser.
Den har en meget lys og tilsvarende let maltkrop. Meget frisk og læskende. Men der stopper det almindelige så også. Øllen har en fin humlet duft med en tilsvarende mild bitterhed i eftersmagen, Men den leverer også lidt ekstra. i form af en virkelig fin fyrlig bagnote. Mildt bitter, mildt syrlig, virkelig letdrikkelig og frisk. Det her er sindssygt vellavet øl! Mere af den slags.

I får den sku lige igen her, jeg har nemlig drukket en flakse til min morgenmad! Eller måske brunch. But still!

Igen, super fin udvikling med de alkoholfrie øl!
Pris: kr. 33,- for 33cl
Kan købes lige her: Omnipollo – KONX

NOA Pecan Mud Cake Stout, Imperial Pastry Stout, 11%

For dem der stadig hænger på, så er det tid til noget af det Omnipollo er aller aller bedst til. Nemlig store, sorte, tunge kageøl! Omnipollo har foralvor rykket ved grænserne for hvad øl kan og må være. Ligesom de har gjort med deres Yellow Belly, Anniversary Coward og flere.

Omnipollo – NOA Pecan Mud Cake

Men nu er det tid til en legende. NOA. eller NOA Pecan Mud Cake Stout. Nogen steder også kaldet AON istedet for NOA. NOA er en 11% Imperial Pastry Stout brygget med aroma af Pecan Nødder og vanilje. Man er ikke i tvivl om at NOA er en magtdemonstration. Den er kæmpe stor.
Fuldfed, cremet, rundt, blød, sød og med en eftersmag der sparker til.

NOA scorer højt på blærerrøvs-diabetes skalaen. Find den, køb den og smag den!
Den må meget gerne deles med en kammerat. Da den er meget indtens. Der kan hurtigt være lang vej gennem de 33cl.
Pris: kr- 73,- for 33cl
Kan købes lige her: Omnipollo – NOA Og udvalgte forhandlere rundt om i landet.

Yellow Belly, Pastry Stout, 11%

Nu har jeg nævnt Yellow Belly flere gange. Så her er den. Den originale Peanut Butter Biscuit Stout fra Omnipollo og Buxton på 11%.

 

Det er en legendarisk øl af primært én grund. Se selv billedet. Det lille søde spøgelse er i virkeligheden en KKK-øl, hvilket ved første øjekast kan se virkelig stødende ud. Men når øllen åbnes, og papiret foldes ud. Så står der et helt vers, omkring hvordan en Yellow Belly er en kujon der gemmer sig bag en maske. Og omkring hvordan racisme på ingen tænkelig måde er i orden. Som de selv siger på flasken: “Yellow Belly — a person who is without courage, fortitude, or nerve; a coward.”

Øllen er dog sat ud af produktion… Så man skal være virkelig hurtig, hvis man skal sikre sig et eksemplar eller to! Hvilket jeg på det kraftigste opfordrer til at man gør. Det er ikke som sådan en gemme-øl. Men det er en øl man SKAL smage.

Beskrivelsen af øllen finder man på opslaget ovenover, hvor der også er en lille billedserie.

Pris: kr. 99,- for 33cl
Kan købes (lidt endnu) lige her: Omnipollo – Yellow Belly

Yellow Belly Sundae, Pastry Stout, 13%

Nu bliver det vildt. Vi runder af på toppen. Det her er noget af det vildeste øl jeg har fået i rigtig lang tid. Og det siger ikke så lidt. bare se på rækken af øl ovenover.

Omnipollo x Buxton – Yellow Belly Sundae

Yellow Belly Sundae er ganske enkelt en Bourbon Fadlagret udgave af Yellow Belly.
Det betyder at det også er en Peanut Butter Biscuit Stout, uden hverken nødder, kiks eller noget andet. Der er dog tilsat aromaer. Den lander på 12% alkohol. Så den har lige suget en enkelt procent til sig fra Bourbonfadet.

Yellow Belly Sundae minder selvfølgelig meget om den originale Yellow Belly. Den er bare mere smooth, bedre sammensat og fungere en lille tand bedre. Det er en hårdtslående dessert, som er forbeholdt de aller mest hardcore ølnørder. Eller en begynder med hang til fedtet dessert og sprut.
Jeg kan pisse godt lide den her øl!

Pris: kr. 115,- for 33cl
Kan købes lige her: Omnipollo – Yellow Belly Sundae

Hvis du har læst med hertil, skal der lyde et STORT og dybfølt: Tak fordi du læser med!

og så må vi jo konstatere af Omnifjollo sagtens kan lave øl, så længe de ikke kammer helt over og bare skaber sig fordi de kan. Men hvad fanden, om de hælder surt slik i en øl for at skabe overskrifter, eller de hælder kage i en øl for at kæmpe mod racisme. hop forbi Kihoskh og køb lidt forskelligt. Smag for dig selv, og lad os endelig høre hvad du mener om sagerne!

Hopdaddy out!

Følg @Hopdaddydk på instagram og få meget mere humle i dit liv!

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar

ANNONCE