Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

50 kommentarer

Basis barbecue marinade – god til alt!

Sommeren er forlængst over os og det betyder ild i Weberen hos samtlige danske mænd med lidt have eller altan og bare en smule urinstinkt.

Klar til påsmøring…

På Fri.dk giver Jan Hurtigkarl et par gode grilltips, men undertegnede og de andre Gastromænd vil naturligvis ikke stå tilbage og derfor forsøge at give vores indspark og derfor står juli måned i kul, tændvæske og røgens tegn på Gastromand.

Prøv også: Amerikansk BBQ-sauce

Vi starter ud med noget af det aller vigtigste – en go’ (rigtig go’) basis barbecue marinade! Opskriften er blevet perfekteret gennem især de seneste par grillsæsoner – here goes:

 

Barbecue marinade

3.95 fra 166 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • - 1 dl af din favorit olie
  • - 1/2 dl ketchup - her er Heinz naturligvis at foretrække:)
  • - 2 store spsk. brun farin - honning el. sirup kan også gøre det
  • - 2 spsk. soya
  • - 1-2 spsk. æblecidereddike - anden eddike kan naturligvis også bruges - prøv dig evt. frem
  • - 1 fed presset hvidløg
  • - Lidt tørret chili
  • - Evt. et par "skvæt" tabasco

Sådan gør du

  • Der er vel næppe snakke om tilberedning når der er tale om at røre samtlige ingredienser sammen... :)
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Prøv også: Kold vinegarsauce

BBQ-marinaden er med succes brugt til lam, svin og okse og jeg ville heller ikke tøve med at bruge den til lidt fugl, hvis man er til den slags. I nogle af de næste indlæg skal vi bl.a. se på hvad marinaden kan bruges til.

Hvilken barbecue marinade er din favorit?

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Randi

    Hvor længe kan marinaden holde sig på køl? Kan den evt fryses?

  2. Annette

    Hvilken olie er bedst at bruge?

  3. Annette

    Nogen der ved hvormeget kød i kg/g der er marinade til i denne opskrift?

  4. Tina

    5 stars
    Bedste jeg har lavet, manglede bare tabasco og chili…

  5. Kommer op på siden af “Sweet Baby Rays”

    • Hej Lotte.

      Det er vel det nærmeste vi kommer et endegyldigt kvalitetsstempel:)

  6. Madsen84

    Jeg har brugt din opskrift Webmasteren. Brugte Balsamiccoe Eddike og en spsk sennep. Det gjorde den endnu bedre: Tusind tak for opskriften forresten:D

  7. Riquelme

    Hejsa. Tak for en helt fantastisk marinade. Jeg havde lagt svinemørbrad i marinaden, men den blev ikke grillet. Jeg har lagt den i fryseren. Kan jeg ta den ud af fryseren og spise den uden problemer?

  8. Illspitteren

    Jeg er helt ny til at grille og jeg er i tvivl om en ting. Når jeg nu har lagt kødet til marinering, hvordan forholder jeg mig så til selve grillningen – pensler jeg kødet med den resterende marinade? Og yderligere, karameliserer marinaden, så kødet får lidt crust? På forhånd tak…

    • Jeg tror jeg ville pensle med den resterende marinade til sidst under grillningen:)

  9. Anne Mette

    5 stars
    Intet mindre end en fantastisk marinade. Brugte den til kyllingespyd for nogle uger siden og den fik meget ros og det var til trods for jeg havde udeladt hvidløg og tabasco.

    Her til aften er den nu brugt til kylling og sideflæsk som skal på spyd i morgen og grilles og denne gang med hvidløg og tabasco :)

    Så håber jeg det bliver ligeså stor succes som sidst. Tak for delingen ;)

  10. nikolaj

    brun farin
    jack d
    ketchup…….

  11. Mette

    Står og skal lave Super Bowl snacks på søndag. Har i nogensinde prøvet at bruge denne marinade til at lave barbecue chicken wings? Overvejer kraftigt at smide nogle vinger i sådan en gang snask i morgen engang og så lade det stå til søndag, når det går løs. :)

    • Hej Mette,

      jeg er helt overbevist om, at du sagtens kan bruge marinaden til wings også… :)

    • Emma Damsgaard

      Kan man bruge den til kartofler ? Stikke dem på spyd og så lade dem ligge nogle timer i denne marinade og så på grillen ??
      Skulle kartoflerne evt for koges i 10-12 min inden de kommer på spyd?

      • Det er da helt klart et forsøg værd, er det ikke? :)

  12. Enhver ved da at sayo er soyas long lost brother….

    Der er naturligvis tale om en stavefejl:) Godt spottet!

  13. JImmi

    Det lyder lækkert……men hvad er sayo??

  14. Selvom der som sådan ikke er tale om en marinade til pensling, vil jeg slå et slag for følgende:

    Puds en svinemørbrad fri for sølvstrengen
    Smid den i en skål med en god olie
    Drys obligatorisk salt og peber og sagen
    Tilsæt hakkede, friske krydderurter a la koriander og basilikum
    Giv den ekstra gas med tørret chili
    Lad den trække et par timer
    Mok den på grillen, og grille den til den er niveauet over lyserød

    Jeg sværger, det smager godt. :O)

  15. Tro mig, vi laver mad lige så ofte som vi kan komme til det. Og jeg kender kun alt for godt det med at blive sulten af at surfe madsider – og så laver jeg endnu mere mad:)

    Tak for rosen – det er værdsat!

    PS. Du kan glæde dig til i morgen…

  16. Marianne

    Sidder bare og venter på, at I får lavet noget mad. Bliver helt sulten.
    Er superglad for denne side.
    Tak.

  17. Hej Klaus,

    jeg kan se at flere af smagselementerne er de samme. Den er hermed noteret til næste Barbecue!

  18. Jeg vil sige at jeg læner mig meget op af jeres opskrift.

    Et par enkelte forskelle:

    2 dl Olie
    1 dl Cola (jep, den er god nok, bare husk at ryst brusen væk INDEN du rører den sammen)
    1 tsk rørsukker
    en squis eddike (vin)
    salt og peber
    cayenne peber
    1/2 tsk spidskommen
    2 fed hvidløg (presset)

    Den plejer at vinde hver gang – men sjældent jeg holder mig til opskriften :o)

    • i går blev en hel kylling marineret i en skøn blanding af Gastromand og dit forslag Klaus, så nu er det spændende at se, om aftenens middag bliver velsmagende :-)

Smid en kommentar

3.95 from 166 votes (155 ratings without comment)

Opskrift Vurdering