Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. juli 2019

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Opskrift: Eggs Benedict – den bedste morgenmad ever!

Opskrift: Eggs Benedict – den bedste morgenmad ever!
Eksilsønderjyden

Eggs Benedict er morgenmadens konge, mere lækker, cremet og fedmefyldt morgenmad finder du ikke.

 

Eggs Benedict

Eggs Benedict er morgenmadens konge, mere lækker, cremet og fedmefyldt morgenmad finder du ikke. 
0 fra 0 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 engelske muffins
  • 4 fornuftige skiver kogt skinke fra slagteren
  • 4 store skiver tomater
  • Lidt eddike
  • Lidt hakket persille

Hollandaise

  • 125 g klaret smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • En lille smule friskpresset citronsaft
  • Salt og Peber
  • Cayennepeber

Sådan gør du

  • Start med at sætte vand (tilsat eddike) over til pochering af æg
  • Herefter går vi videre til hollandaisen:
  • Pisk æggeblommer med eddike, citronsaft , salt og peber
  • Varm massen forsigtig op i vandbad, mens du konstant pisker
  • Når massen er skummende og blevet lys, tilsættes det klarede smør stille og roligt
  • Smag til med lidt cayennepeber, salt, peber og citron.
  • Holdes lun i vandbadet.
  • Placer skinken og tomaterne under grillen i ovnen, til skinken får farve
  • Pocher dine æg
  • Samtidig ristes de halverede engelske muffins

Anretning

  • Smør den halve muffin
  • Løg skinke, tomat og æg ovenpå
  • Slut af med hollandaise og lidt hakket persille
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Wildjack

    En af mine absolutte favoritter. Men, hvor køber man engelske muffins herhjemme?

  2. Jeg er enig med Wildjack – hvor dælen opdriver I English muffins?

  3. Daniel Wittrock

    Man kan sagtens bruge en-to skiver GODT, lækkert groft rugbrød i stedet for Engelske muffins.
    Ligeledes kan det anbefales at tage frisk spinatsalat, læg skinkekødet ovenpå og bag det i ovnen til skinken får lidt farve og spinaten bliver LIDT slatten (den skal kun lige miste sin sprødhed).

  4. NamNam

    Ja, spinat er en klassiker og når man tilføjer det ændrer retten faktisk også navn og bliver til “Eggs Florentine”.. dagens mad-trivia :)

  5. Pernille

    Hvor kan man købe de engelske muffins? :-)

Smid en kommentar