Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. september 2019

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Pommes Frites – med løg, æg og eddike

Pommes Frites – med løg, æg og eddike
Gastromand

Den er lidt sjov den her – mest fordi det hverken er fugl eller fisk – det er nok nærmere midt imellem. Jeg blev inspireret da jeg bladrede lidt i en af mine mange kogebøger med Jamie Oliver, som jo har en fantastisk tilgang til mad.

du skal nok være mere end almindelig glad for engelsk mad, da der er masser af eddike i spil, men hvis det er dit game, så vil du falde pladask for retten. Retten har ikke noget tilbehør som sådan, så jeg smækkede et par stykker kød på panden – det kan jo aldrig gå helt galt, vel?!

 

Pommes Frites - English style...

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Køkken: Engelsk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 5 store bagkartofler
  • 3 liter raps olie
  • 1 stort løg
  • 1 lille bund bredbladet persille
  • Vineddike/Sherry eddike
  • 4 øko æg
  • Salt/Peber

Tilbehør

  • 4 store bøffer - i dette tilfælde Ribeye

Sådan gør du

  • Skær bagekartoflerne ud til nogle grove pommes - det gøres nemmest ved at stable dem og skære enderne af og så ellers bare skære nogenlunde ensartet
  • Udvand dem til stivelsen er løbet fra
  • Varm en tykbundet gryde med olie op til en tændstik eller en pommes syder om den - hvis du har den gyldne brønd, så bruger du den ved 160 grader i 8 minutter - det samme med gryden.
  • Tag fritterne op og øg temperaturen til 180 grader
  • Så skal vi have gang i to pander. En til bøfferne som du varmer godt op, krydr bøfferne med salt og peber og steg dem efter bedste evne
  • Imens hakker du løget fint og varmer en pande godt op og svitser dem let
  • Dump dine pommes igen til de er sprøde og tager farve
  • Slå æggene ud i en skål og rør dem sammen med lidt salt
  • Så skal dine pommes på panden sammen med løgene
  • Skru op til næsten fuld styrke og smid dem på. Vend hurtigt æggene ud deri og lad dem sætte sig
  • Hak persillen groft og drys det over sammen med nogle SOLIDE stænk vineddike og til sidst friskkværnet peber.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Homemade fries...

Homemade fries…

American Style...

Ja øllene blev altså amerikanske..

Mit store idol....

Mit store idol….

Lidt salt til bøfferne...

Lidt salt til bøfferne…

Så er vi klar...

Så er vi klar…

Den gyldne brønd længe leve...

Den gyldne brønd længe leve…

Reelt kunne du jo også servere et par gode pølser dertil, hvis du er i det humør. Lige præcis denne dag var det bøffer som trak i mig.

Læg lige mærke til Ed Sheeran i baggrunden...

Læg lige mærke til Ed Sheeran i baggrunden…

Så er vi næsten klar...

Så er vi næsten klar…

Crispy...

Crispy…

Vend dem på en glohed pande...

Vend dem på en glohed pande…

Friskebladet persille og lidt eddike så er vi klar...

Friskebladet persille og lidt eddike så er vi klar…

Du skal være meget hurtig til at få æggene til at sætte sig ellers bliver pommes fritterne slatne, hvilket også kan være okay, hvis man har tømmermænd, men optimalt set går vi efter de sprøde.

Nu må du ikke lægge for meget i Miller-øllene, min kone elsker dem, nok fordi de ikke er for stærke og mørke, men bare lette pilsnere – og ja, det kunne man vel godt kalde for en “kvinde-øl”. For mig var det vigtigste, at solen varmede og øllen vi iskold!

Har du andre bud på alternative opskrifter med pommes frites, så hit med dem i en kommentar!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Wim Nielsen

    Enten er det en meget, meget stor pande, eller også burde man virkelig have 2 bøffer hver!

    • Hej Wim – Vi bruger kun meget store pander på Gastromand… :-) endvidere spiser man altid 2 bøffer – lige meget hvad!

  2. Laila

    5 stars
    Guys, you make delicious sexy food. Fra hjemme lavet remoulade til mayo, jeg er solgt!
    Jeg kiggede under tags, har brug for yderligere inspiration dips, aioli og alt der bruges til fastfood som spread eller dippings…. Ude er godt, men hjemme bedst som vedvarende inspirations kilde. Hvad ville I betegne som “Nordic” dip eller som ingrediens i mayo kombination? Jeg må invitere jer, når jeg åbner mit koncept.
    Og vil I være interesseret i at se en liste igennem, før vi åbner? (besides tasting, if you guys are up for it)

    • Hey Laila (I like you song BTW) :-) Tak for det! Det er vi bestemt, du må i hvert fald altid meget gerne skrive til os :-) Jeg tænker nok noget med ramsløg når årstiden er der – ellers lavede vi faktisk en coleslaw med grønkål, måske kunne det genbruges i en mayo – altså med grønkål? Vores coleslaw fungerede i hvert fald glimrende!

Smid en kommentar