Gastromand.dk | 22. October 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

#tuesdayGT VI: Flyvende hollĂŚnder

#tuesdayGT VI: Flyvende hollĂŚnder
Sjønne

I denne uge skal vi til ginnens moderland, nemlig Holland. Her har en flok entusiaster skabt en gin der er et godt stykke fra de mere stilrene og friske London Dry’s. Her er det krydderier der styrer.

 

VL92 Gin er opkaldt efter et historisk sejlskib der i gamle dage fragtede eksotiske krydderier fra østen. Ginnen er dog produceret efter opskrifter der har rødder i den hollandske Genever. Jeg har skaffet mig flaske fra den tyske Absinth-shop Alandia.de. En 100 cl flaske (god størrelse!) koster ca. 45 EUR + fragt og dansk punktafgift.

Prøv ogsü: Flere TuesdayGTs

 

vl92_1

 

Ginnen destilleres af malt-spiritus med en rĂŚkke botanicals som jeg ikke helt har kunnet researche mig til. Etiketten pĂĽ flasken afslører heller ikke meget udover “moutwijn” og “korianderblad” – altsĂĽ maltbrĂŚndevin med koriander.

 

vl92_2

 

Og det er netop koriander der rammer snuden nür man sniffer til sagerne. Ikke den ubehagelige (ja, det er det altsü) sÌbeagtige Ajaxlugt (kan virkelig ikke lide frisk koriander) som man kender det fra et bundt frisk koriander. Nej, derimod er det en blød krydret og dyb duft, som indbyder til at man skal smage pü sagerne. Smagt neat er det rund og sødlig koriandersmag, lavendel og en smule enebÌr der prÌger, og kombineret med en god syrlig og sød tonic übner man yderligere op for smagen.

 

vl92_4

vl92_3

 

Det er selvfølgelig en smagssag om man kan lide sødlige eller syrlige G&Ts. Jeg er tosset med begge – i den rette sammenhĂŚng. Til denne G&T har jeg valgt San Pellegrinos Aqua Tonica, med grapefrugt stykker og tørrede korianderfrø. Det kan godt vĂŚre en udfordring at drikke en G&T med løse tørrede krydderier i, men sĂĽ kan man bruge et sugerør, eller simpelthen lade frøene trĂŚkke i lidt af tonicen og sĂĽ filtrere inden servering.

Del din tirsdagsG&T med os via #tuesdayGT pĂĽ Twitter og instagram!

Smid en kommentar