Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

#tuesdayGT VI: Flyvende hollænder

#tuesdayGT VI: Flyvende hollænder
Sjønne

I denne uge skal vi til ginnens moderland, nemlig Holland. Her har en flok entusiaster skabt en gin der er et godt stykke fra de mere stilrene og friske London Dry’s. Her er det krydderier der styrer.

 

VL92 Gin er opkaldt efter et historisk sejlskib der i gamle dage fragtede eksotiske krydderier fra østen. Ginnen er dog produceret efter opskrifter der har rødder i den hollandske Genever. Jeg har skaffet mig flaske fra den tyske Absinth-shop Alandia.de. En 100 cl flaske (god størrelse!) koster ca. 45 EUR + fragt og dansk punktafgift.

Prøv også: Flere TuesdayGTs

 

vl92_1

 

Ginnen destilleres af malt-spiritus med en række botanicals som jeg ikke helt har kunnet researche mig til. Etiketten på flasken afslører heller ikke meget udover “moutwijn” og “korianderblad” – altså maltbrændevin med koriander.

 

vl92_2

 

Og det er netop koriander der rammer snuden når man sniffer til sagerne. Ikke den ubehagelige (ja, det er det altså) sæbeagtige Ajaxlugt (kan virkelig ikke lide frisk koriander) som man kender det fra et bundt frisk koriander. Nej, derimod er det en blød krydret og dyb duft, som indbyder til at man skal smage på sagerne. Smagt neat er det rund og sødlig koriandersmag, lavendel og en smule enebær der præger, og kombineret med en god syrlig og sød tonic åbner man yderligere op for smagen.

 

vl92_4

vl92_3

 

Det er selvfølgelig en smagssag om man kan lide sødlige eller syrlige G&Ts. Jeg er tosset med begge – i den rette sammenhæng. Til denne G&T har jeg valgt San Pellegrinos Aqua Tonica, med grapefrugt stykker og tørrede korianderfrø. Det kan godt være en udfordring at drikke en G&T med løse tørrede krydderier i, men så kan man bruge et sugerør, eller simpelthen lade frøene trække i lidt af tonicen og så filtrere inden servering.

Del din tirsdagsG&T med os via #tuesdayGT på Twitter og instagram!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar