Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. juli 2019

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Sommermad: Grillet kalvefilet, grøntsager og gedeost

Sommeren lader vente på sig, men det skal ikke forhindre os i at lave sommermad!

Det her er en af de der opskrifter, som jeg egentlig ikke helt troede på til at starte med, og som videre nok blev mest til ved et tilfælde efter jeg havde set Jamie står og fable om gedeost i forskellige sammenhæng. Jeg har egentlig aldrig været den helt store tilhænger af gedeost, da jeg nok synes, at smagen er for gennemtrængende, men en tur på en gloende hed grillpande gør altså underværker for smagen!

Smukt ser det ud…

Kalvefilet, grillede grøntsager og gedeost

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 7 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

  • 500 g kalvefilet
  • 150 g gedeost
  • 1 bund forårsløg
  • 1 squash
  • 1 gul peber
  • 1 lille bundt mynte
  • 1 lille bundt timian
  • 3 fed hvidløg
  • Saften af en halv citron
  • 4 spsk oliven olie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Varm en grillpande godt op
  • Gnid osten med lidt olie og steg den hurtigt på alle sider til den har fået brændemærker
  • Tag den af og læg den til side
  • Knus hvidløg med timian i en morder, tilsæt halvdelen af citronsaften, salt, peber og 1 spsk olie
  • Hæld det over kødet og læg det dobbelt, pak lidt film omkring og giv det nogle kraftige bask, så de er ca. en halv cm tykke
  • Skær grøntsagerne i mundrette stykker
  • Grill dem på den varme grillpande til de har taget farve, når de er færdige finder du en skål som du smider dem i
  • Grill nu kødet for samme høje varme, det skal kun have et par minutter - sørg gerne for, at marinaden kommer med
  • Tag kødet af og skær del det i fire mindre stykker, smid det ned til grøntsagerne
  • Smuldr gedeosten oveni, tilsæt resten af citronsaften, olien og hvidvinseddike evt. lidt salt og peber hvis det mangler - rør det godt sammen
  • Server!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Make sure the heat is on…

Efter serveringen kom jeg faktisk på, at dette ville passe glimrende til et par stykker olieristet rugbrød – så det blev faktisk til en lille rugbrødssandwich, og det smagte fortræffeligt. Retten i sig selv er super lækker, jeg synes bare godt, at kunne mangle lidt brød til. I øvrigt kan denne varieres meget, kødet kan skiftes ud med skinkesnitzel eller kalveinderlår fx – grøntsagerne kunne skiftes ud med asparges, små courgetter, andre peber frugter, rødløg osv. osv. osv. Hvis du beslutter dig for at lave retten, så lad mig endelige høre hvad der spiller, for jeg har kun lavet den denne ene gang.

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. benny hayes

    hej
    vedr denne opskrift kalvefilet grillede grønsager og gedeost
    der tales om 1 stk bund….hvad er dette???
    mvh benny

    • Hej Benny,

      der skulle vidst stå et lille bundt timian! Opskriften er rettet nu :)
      Tak for at du spottede fejlen!

      • Jamen sikke noget slask – jeg tager det fulde ansvar gutter og herlige at gense denne gamle traver af en opskrift jeg lavede en fantastisk sommerdag for flere år siden! Benny – håber det blev godt!

Smid en kommentar