Nem hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!
Coleslaw er guds gave til grillmaden! Og lavet med lidt kærlighed er det den perfekte følgesvend til al slags grillmad, som eksempelvis porchetta, spareribs – eller naturligvis i en Pulled Pork Burger!
Jeg har ikke altid være fan af Coleslaw, men denne udgave har den perfekte balance mellem det syrlige og det søde, det sprøde og det cremede.
Resultatet får altid store roser med på vejen, når den finder vej til grillaftener med venner og familie!
Og hvis du ikke tror mig, så læs et par af de mere end 100 kommentarer:)
Prøv den og fortæl os endelig, hvad du synes om resultatet i en kommentar eller på SoMe.
Ingredienser
- 1 Lille hvidkålshoved Prøv også med spidskål eller rødkål
- 4-6 Gulerødder Alt efter størrelse
Marinade
- 2 spsk. Sød sennep (fx "French") – alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
- 1 dl Æblecidereddike – andre eddiker kan naturligvis bruges
- 2 tsk Salt Du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
- 2 spsk. Sukker
- 1 tsk. Stødt spidskommen
- Friskkværnet peber
Coleslaw dressing
- 2 dl Creme fraiche Jeg brugte 18%, men er du en rigtig gris, vælger du naturligvis 38%
- 2½ dl Hjemmelavet mayonaise Hellmanns mayo fungerer også fremragende
- 2-3 tsk. Sukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Snit hvidkålen fint
- Riv gulerødder på et rivejern
- Bland kål og gulerod sammen.
- Rør marinaden sammen
- Bland kål og gulerødder i marinaden – jeg brugte en stor plastikpose
- Lad det trække i minimum 60 min. I køleskabet
- Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
- Hæld al marinaden fra kålblandingen
- Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hele rundt, umiddelbart før servering.
Video
Helt klart Pulled Pork Burgere, men den er også rigtig god til mange andre grill-retter, særligt passer coleslaw godt til svin.
Coleslaw er primært kål og gulerødder, hvor det er marinaden som gør den mindre fedtfattigt. Men du kan nemt lave en god, sund og fedtfattig Coleslaw.
Typisk er det gulerødder og hvidkål. Hvidkålen kan dog erstattes af spidskål eller rødkål.
Prøv den til flere suveræne grillopskrifter fx de suveræne hjemmelavede spareribs eller nyklassikeren grillet, farseret (indbagt) blomkål – det vil du ikke fortryde! Alternativt kan du også forsøge dig med Spidskål à la coleslaw
Velbekomme! Hvordan foretrækker du din Coleslaw?!
Stik os en kommentar-
Jeg har aldrig været fan af coleslaw -det har altid været noget tilbehør, jeg har sprunget let og elegant over.
Men denne her vender vi tilbage til gang på gang, og har gjort det gennem flere år, især når vi laver pulled pork burger. Den spiller bare!
Tak for opskriften, Gastromand :D -
Den bedste coleslaw opskrift – jeg har brugt den i flere år, og jeg synes du fortjener ros :-) -
Den er mere intens og fuldkommen i smagen end mange andre opskrifter. Marineringen gør at man kan eksperimentere en del mere med den uden det går galt. Den spiller bare!
-
Den bedste opskrift der findes – bruger altid den !!!!! -
Den bästa coleslaw.
-
Den fungere perfekt for mig fordi:
Der er både en marinade og en dressing. Først modnes kål og gulerødder så længe man ønsker og når dressingen endelig tilføjes holder blandingen sig uden at skille.
Har prøvet med både kommen-, fennikel- og korianderfrø, alle giver god smag
Dressingen laver jeg med 2 dele drænet yoghurt (2,5%) og 1 del hjemmerørt mayo.-
Dressingen er meget sød, på grænsende til det vamle. Vil tilsætte mindre sukker næste gang.
-
-
Virkelig fantastisk coleslaw, kan anbefales -
Kan man snitte kålen og komme den i marinaden allerede dagen før eller morgenen inden det skal bruges, eller er det bedst bare en times tid før det skal bruges?
-
Hej, jeg så lige, at du ikke har fået svar fra Gastromand, så ville dele min erfaring med dig.
Du kan godt lave det dagen før, men du mister meget af sprødheds i grøntsagerne.
Det er klart lækrest, hvis du laver det samme dag. Til gengæld behøver det ikke kun at være en time før. Jeg laver det ofte 3-5 timer inden. 😊
Mvh. Tina-
Er det mærket “French’s” Classic yellow mustard I mener eller er det bare sød fransk sennep i mener med “French” ??
-
-
-
Den bedste jeg har prøvet. Ingen tvivl -
super lækker :-) -
Jeg kan ikke lide coleslaw, som i virkelig ikke lide det… Før i dag 🤩🤩 Aldrig har en opskrift kunne få mig til at ændre mening men det med at det først ligger i marinade og derefter drænes for marinaden og så liver rør med selve dressingen, det gjorde det for mig, jeg kunne spise det uden tilbehør hvis jeg skulle ❤️ Mums tusind tak for lækre opskrifter -
Prøv med at erstatte spidskommen medfennikel frø
-
The one and only real ColeSlaw.Perfekt med en 11 timers Pulled porc fra grillen fra slagter Kirsch i Lux.
-
Tak for super lækker opskrift. Den faldt i både mandens (som ellers ikke kan lide den slags) og vennernes smag. Brugte egne grøntsager fra haven.
-
Jeg vender altid tilbage til denne opskrift. Den er nem, hurtig og autentisk.
Comments