Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. december 2021

Scroll to top

Top

159 kommentarer

Nem hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!

Nem hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!
Webmasteren
Nem hjemmelavet Coleslaw - den eneste opskrift du behøver!

Coleslaw er guds gave til grillmaden! Og lavet med lidt kærlighed er det den perfekte følgesvend til al slags grillmad, som eksempelvis porchetta, spareribseller naturligvis i en Pulled Pork Burger!

Jeg har ikke altid være fan af Coleslaw, men denne udgave har den perfekte balance mellem det syrlige og det søde, det sprøde og det cremede.

Resultatet får altid store roser med på vejen, når den finder vej til grillaftener med venner og familie!

Og hvis du ikke tror mig, så læs et par af de mere end 100 kommentarer:)

Prøv den og fortæl os endelig, hvad du synes om resultatet i en kommentar eller på SoMe.

Hjemmelavet Coleslaw

Nem hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!
4.24 fra 147 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 Lille hvidkålshoved Prøv også med spidskål eller rødkål
  • 4-6 Gulerødder Alt efter størrelse

Marinade

  • 2 spsk. Sød sennep (fx "French") – alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
  • 1 dl Æblecidereddike – andre eddiker kan naturligvis bruges
  • 2 tsk Salt Du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • Friskkværnet peber

Coleslaw dressing

  • 2 dl Creme fraiche Jeg brugte 18%, men er du en rigtig gris, vælger du naturligvis 38%
  • dl Hjemmelavet mayonaise Hellmanns mayo fungerer også fremragende
  • 2-3 tsk. Sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Snit hvidkålen fint
  • Riv gulerødder på et rivejern
  • Bland kål og gulerod sammen.
  • Rør marinaden sammen
  • Bland kål og gulerødder i marinaden – jeg brugte en stor plastikpose
  • Lad det trække i minimum 60 min. I køleskabet
  • Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
  • Hæld al marinaden fra kålblandingen
  • Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hele rundt, umiddelbart før servering.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Hvilke retter passer Coleslaw godt til?

Helt klart Pulled Pork Burgere, men den er også rigtig god til mange andre grill-retter, særligt passer coleslaw godt til svin.

Er Coleslaw usundt?

Coleslaw er primært kål og gulerødder, hvor det er marinaden som gør den mindre fedtfattigt. Men du kan nemt lave en god, sund og fedtfattig Coleslaw.

Hvilke grøntsager er der i Coleslaw?

Typisk er det gulerødder og hvidkål. Hvidkålen kan dog erstattes af spidskål eller rødkål.

Prøv den til flere suveræne grillopskrifter fx de suveræne hjemmelavede spareribs eller nyklassikeren grillet, farseret (indbagt) blomkål det vil du ikke fortryde! Alternativt kan du også forsøge dig med Spidskål à la coleslaw

Velbekomme! Hvordan foretrækker du din Coleslaw?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Tilde

    5 stars
    Super god og nem opskrift. Smager meget bedre end købe coleslaw.

  2. 5 stars
    Den bedste jeg har prøvet

  3. Susanne

    5 stars
    Her i huset er det den eneste coleslaw-opskrift vi bruger – bare den bedste 🤩

  4. Søren Mogensen

    5 stars
    Opskriften er let at gå til og giver et eminent ressultat

  5. Lisa

    5 stars
    Rigtig god og meget nem at lave 👌🏼

  6. Tina Kusk

    5 stars
    Intet slår denne opskrift!

  7. Rasmus Gunderlund

    5 stars
    Klasse coleslaw opskrift 👌🏻
    Nem at lave smager fantastisk

  8. Margit

    Gammel tråd, men vil alligevel komme med en kommentar. Jeg snitter hvidkål og gulerødder. Blander dem i marinaden og lader det trække i køleskabet. Derefter krammer jeg væsken ud og fryser det ned i små portioner, da jer er desværre den eneste der spiser Cole slaw. Jeg kan tage en lille portion og tør op inden jeg blander med dressing.
    Ummmm. Lækkert.
    Nogle gange bare creme fraiche eller græsk yoghurt med lidt salt og peber.

  9. Henrik Larsen

    5 stars
    Sidder bare lige i skabet!!!

  10. 5 stars
    Smager bare fantastisk – tilpas med det søde og syrlige. Det er ikke sidste gang vi laver den. Vil anbefale den til andre👍🏻

  11. jeanette

    5 stars
    Smager bare mumsss

  12. Pia Hegner

    5 stars
    Jeg spiser ikke coleslaw efter anden opskrift efter at have prøvet denne her :-). Det smager helt fantastisk

  13. 3 stars
    Coleslaw. utroligt at ingen kan laere at bruge en amerikansk opskrift paa coleslaw, der er ingen mayonaise i den. Hermed den originale coleslaw:

    Varm 1 dl olie i en gryde, fjern fra ilden, tilsaet 2 spk. mel og bland godt med en treaske, tilsaet 1/2 tsk. salt, 1 tsk sennep, lidt chilli eller Tabasco, 6 spk. sukker, 1/2 eddike (helst fransk) og rör godt rundt. Bland 2 aeggeguler med 2 dl flöde i en skaal og rör ind i den varme “sovs” alt tilsaettes langsomt og der röres i blandingen over svag varme til den er godt varm. Snit hvidkaal fint og riv 6 gulerödder fint, put i skaal og haeld den varme dressing over og stil koldt i mange timer.

  14. HrHakkebøf

    5 stars
    Virker bare! Jeg opgradere dog når der er drengeaften med 1/2 dl. Bourbon i marinaden – giver den lige et ekstra skud ‘redneck’…

  15. Nicolai

    5 stars
    Perfekt hver gang!

  16. Jesper Juul

    5 stars
    Denne opskrift er ikke mindre end fantastisk. Super smagfuld. Tak for mad :-)

  17. Thomas

    5 stars
    Fantastisk til pulledpork burger.
    Min gl. svigermor på 85, ville absolut have opskriften på den coleslaw, for den ville hun heller lave og spise end det de serverede fra kommunen – også uden pulledpork ;-)

    • Så bliver komplimentet vist ikke større! :)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering