Nem hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!
Coleslaw er guds gave til grillmaden! Og lavet med lidt kærlighed er det den perfekte følgesvend til al slags grillmad, som eksempelvis porchetta, spareribs – eller naturligvis i en Pulled Pork Burger!
Jeg har ikke altid være fan af Coleslaw, men denne udgave har den perfekte balance mellem det syrlige og det søde, det sprøde og det cremede.
Resultatet får altid store roser med på vejen, når den finder vej til grillaftener med venner og familie!
Og hvis du ikke tror mig, så læs et par af de mere end 100 kommentarer:)
Prøv den og fortæl os endelig, hvad du synes om resultatet i en kommentar eller på SoMe.
Ingredienser
- 1 Lille hvidkålshoved Prøv også med spidskål eller rødkål
- 4-6 Gulerødder Alt efter størrelse
Marinade
- 2 spsk. Sød sennep (fx "French") – alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
- 1 dl Æblecidereddike – andre eddiker kan naturligvis bruges
- 2 tsk Salt Du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
- 2 spsk. Sukker
- 1 tsk. Stødt spidskommen
- Friskkværnet peber
Coleslaw dressing
- 2 dl Creme fraiche Jeg brugte 18%, men er du en rigtig gris, vælger du naturligvis 38%
- 2½ dl Hjemmelavet mayonaise Hellmanns mayo fungerer også fremragende
- 2-3 tsk. Sukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Snit hvidkålen fint
- Riv gulerødder på et rivejern
- Bland kål og gulerod sammen.
- Rør marinaden sammen
- Bland kål og gulerødder i marinaden – jeg brugte en stor plastikpose
- Lad det trække i minimum 60 min. I køleskabet
- Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
- Hæld al marinaden fra kålblandingen
- Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hele rundt, umiddelbart før servering.
Video
Helt klart Pulled Pork Burgere, men den er også rigtig god til mange andre grill-retter, særligt passer coleslaw godt til svin.
Coleslaw er primært kål og gulerødder, hvor det er marinaden som gør den mindre fedtfattigt. Men du kan nemt lave en god, sund og fedtfattig Coleslaw.
Typisk er det gulerødder og hvidkål. Hvidkålen kan dog erstattes af spidskål eller rødkål.
Prøv den til flere suveræne grillopskrifter fx de suveræne hjemmelavede spareribs eller nyklassikeren grillet, farseret (indbagt) blomkål – det vil du ikke fortryde! Alternativt kan du også forsøge dig med Spidskål à la coleslaw
Velbekomme! Hvordan foretrækker du din Coleslaw?!
Stik os en kommentar-
Super coleslaw. Rigtig godt med kommentarerne fra jer andre læsere. Specielt godt med hvor længe den skal/kan trække i marinaden,hvilket påvirker smagen.
Vi har en rest fra i går,som vi vover at genanvende i dag.( Har selvfølgelig ikke været ude på bordet🙃)
Blot tilsætter vi lidt ekstra dressing, så kører den også i dag 😊. -
Det smager fremragende. Kan spises med ske! -
Jeg udskifter Mayonaisen med Ymer eller Yoghurt, en lettere variant, så kan den spises med rigtig god samvittighed og den smager absolut lige så godt som med mayonaise (dræner dog marinaden let fra, inden tilsætning af creme fraish/Ymer.
Skøn opskrift -
HVIS du skal skynde dig, og derfor sparer på marineringstiden, så:
Marineringen trækker væske ud af kålen og får den til at falde sammen. Hvis du ikke giver den tid er det svært at hælde en masse væske fra efter marineringen, og det færdige resultat kan blive meget tyndflydende. Så hvis du forkorter marineringen, skal du virkeligt presse kålen for at få mest muligt væske ud. Men det er meget bedre at give den den fulde tid! -
Den tager lidt længere tid at lave pga. marineringen, men resultatet er også langt bedre end de hurtigere opskrifter. Coleslaw opskriftEN! -
Er det muligt at lave den på forhånd? Jeg tænker snitte og marinere flere timer inden og så vende dressingen i til sidst? Hvornår skal man i så fald dræne grøntsagerne?
På forhånd tak for svar :)
-
Serverede det for 20 kvinder til fødselsdag og det var et stort hit!
Havde aldrig lavet coleslaw før, men denne opskrift er nem, overskuelig og indeholder mange ting man har i forvejen.
Tak for en dejlig opskrift på en rigtig god coleslaw -
Den perfekte coleslaw. Den vil jeg give videre til min datter i USA, hvor man som regel bare pladrer det hele sammen i stedet for at marinere grøntsagerne først.
Til dem der mener, den ikke smager “rigtigt”: Man SKAL altid smage mad til i køkkenet, også coleslaw! Tilsæt det, du mener mangler i smagen, efter de marinerede grøntsager er blandet i dressingen og har stået og trukket lidt.
-
Bruger altid denne opskrift til coleslaw, dog med almindelig hvid eddike. Men hold da op hvor smager det godt.
-
Super god opskrift. Den bragte stor lykke hos mine gæster. Marinaden med æblecidereddike og spidskommen gav en rigtig god syrlig balance til dressingen. -
Var det røde eller hvide roser som den fik fra gæsterne ?
-
Fantastisk opskrift, jeg bruger aldrig andre! Den er sød, syrlig, fed og frisk. Elsker den lette smag af spidskommen, og at den ikke bliver ‘vammel’ fordi der er relativt ‘lidt’ mayo i opskriften i forhold til andre steder. Jeg erstatter nogle gange 1 dl mayo med creme fraiche hvis den skal være mere frisk og let.Jeg serverer den faktisk i aften til en omgang Pulled Pork (selvfølgelig også jeres opskrift!), men jeg har også serveret den til ben og andre ‘grise-retter’!
Tina’s input ovenfor er i øvrigt udmærket, hvis man lader grøntsagerne trække for længe i marinaden, kan de godt blive udvandede, så her kan man med fordel lige sigte det værste væske fra, og så tilsætte efterfølgende til den har den rette konsistens. Smagen i marinaden er med til at give det sidste pift, så lad være med at sigte alt marinaden fra :)
-
Hvilket i øvrigt også står i Trin 8 kan jeg se :) Men mit input er så at man godt kan tilsætte noget af marinaden uden det gør noget dårligt for smagsindtrykket!
-
-
…
-
Super god opskrift. Smager fantastisk. Første gang jeg lavede den smagte den rigtigt godt men den blev meget vandet i konsistensen. Måske er det fordi jeg lod den ligge i marinaden længere end 1 time… Så nu dræner grøntsagerne efter de har kigget i marinaden inden jeg tilsætter dressingen. Så bliver coleslaw ikke for våd.
-
Rigtig god coleslaw. Dejligt at grønsagerne bliver lidt møre i marinaden :-) -
Vildt god coleslaw dressing, bruger den hver gang!
-
Det er en vildt god opskrift – og jeg synes netop, at marinaden før dressingen gav den helt rigtige kombination af sødme og syrlighed! -
Perfekt -
Har i går lavet din Coleslaw efter din opskrift. Efter min mening er det en synd at lade det marineret i æbleeddike. En skrækkelig smag blandet med sødme. Det skal vi aldrig have mere
-
Karen, Har du hæld marinaden fra? Jeg hæld den fra og pressede kålen godt ud. Var overhovedet ikke sur da dressingen gav harmoni. Blev nærmest lidt i den søde ende.
Lækker opskrift.
-
-
Perfekt – og relativ enkel opskrift. smagte fantastisk til spareribs. tak!
Kommentarer