Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

82 kommentarer

Hjemmerørt mayonnaise opskrift – så nemt er det!

Hjemmerørt mayonnaise opskrift – så nemt er det!
Webmasteren

Hvad man ikke har i hovedet må man have i benene. Nød lærer nøgen kvinde at lave mayonaise…

Forleden dag lærte min glemsomhed mig at lave mayonnaise, da der skulle ses fodbold og spises Club Sandwich. Efterfølgende må jeg erkende, at jeg fremover kommer til at spise alt for meget mayonaise og det bliver hjemmelavet fremover!

Prøv også: Hjemmelavet bearnaise

Hjemmelavet mayonnaise

3.85 fra 78 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. go' sennep
  • 1 tsk. rødvins- æblecider-, eller anden eddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ca. 2 dl. rimelig smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
  • Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo'en piskes indtil olien er optaget i blandingen.
  • Bliver mayonnaisne for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  • Smag til med salt, peber, sennep og eddike
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Mayonnaise med stavblender

Er du den dovne type (og indehaver af en Bamix), kan du vælge at smide alle ingredienser i et røreglas og lade Bamix’en dertil egnede klinge gøre arbejdet på 5 sekunder!

Herefter kan mayo’en bruges som den er, varieres i det uendelige eller du kan benytte den i dine yndlingsopskrfiter – her er nogle hvor den hjemmelavede gør sig særligt godt:

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Helge Jensen

    Det er UHYRE VIGTIGT i opskriften at gøre opmærksom på, at alle ingredienserne er stuetempererede!!!!!

  2. Jannik Schneider lavgesen

    5 stars
    Nemt at lave god til at blande andre ting i

  3. Carsten H.

    4 stars
    Rigtig god Mayo. Kan forfines med lidt hakket ramsløg og hvidløgspaste…

  4. Cindy

    4 stars
    Lækker tyk cremet mayo! Du får meget ud af virkelig lidt.

  5. Claus

    Fint tip med blenderen. Jeg fortyndede med lidt eddike, men den blev for sur.kan anbefale bare vand

  6. frank jensen

    det er en rigtig god mayo , man får lavet sig. det er nemt og smager godt. skal aldrig købe mayo igen, den her smager for godt.

  7. soogaard

    hvor langtid kan den holde sig på køl :)

    • Rasmus

      5 stars
      Super god mayo

  8. frank jensen

    virkeligt god mayo som selv en enlig far kan finde ud af at lave. vil aldrig købe færdiglavet mayo igen, denne er meget bedre.

  9. Christina

    Hvis mayoen skal ende op med at være en citron mayo. Kan man så udskifte eddike med citronsaft, eller skal man tilføje citron som ekstra?

    • Stine

      Man skal have eddikke da det giver den der rigtige mayo smag. Men man kan sagtens tilføje en smule citronsaft det har jeg gjort og det smager fantastisk! Tror jeg brugte ca en halv tsk men målte ikke så jeg er ikke helt sikker

      • Ole

        Ikke helt sandt, f.eks.: Gordon Ramsay bruger kun Citron, ingen Eddike ;) Idéen er bare at det skal være en syre, derfor er der også nogle som bare bruger Vin :)

  10. Martin Christoffersen

    Nu har jeg – en del gange snart – prøvet denne opskrift. Vi har rent faktisk en Bamix, men det nytter ikke at komme alle ingredienserne i samtidig. Det bliver noget tyndt sjask.

    Og også denne gang, hvor jeg ellers havde kommet olien i lidt af gangen, og det var tyknet, blev jeg åbenbart for overmodig og kom en for stor sjat olie i, så det – igen – blev noget tyndt sjask.

    Jeg har derfor to spørgsmål:

    1) Når den er blevet tynd, kan man så redde den ved at komme en frisk æggeblomme i? Og skal den være rørt ud først, eller har det ikke noget at sige?

    2) Hvorfor bliver det noget tyndt sjask, når jeg kommer alle ingredienserne i samtidig – har det noget med ingrediensernes temperatur at gøre, eller kan jeg gøre andet galt?

    På forhånd tak for hjælpen, og tak for en ellers rigtig god side med masser af lækre opskrifter.

    • Ole

      Altid lad ingredienserne have stue temperatur, hvis æg kommer direkte fra køleskabet, så sker der en kemisk reaktion med olien, så det ikke vil blande sig ordentligt, selvom nogen syntes at det er lige meget.

      Og ja, du kan sagtens smide en ægge blomme mere i, eventuelt piske det sammen med lidt olie først, og så kombinere dem :)

Smid en kommentar

3.85 from 78 votes (59 ratings without comment)

Opskrift Vurdering