Letrøget kammusling på skovtur
Dette indlæg blev bragt som en del af Le Mans menuen, men jeg synes den fortjener sin egen plads i spotlightet for det er altså en fræk lille kreation Eksilsønderjyden fik flækket sammen bl.a. vha. sin nye yndlingsgadget – “den motoriserede bong”, som tidligere er blevet brugt til at ryge rejer med.
Ingredienser
- 12-16 små kammuslinger
- 150 gr kartofler
- En håndfuld små svampe vi brugte tørrede kantareller
- 75 gr rygeost
- 1 æble
- 2 skiver rugbrød
- Kørvel
- Dild
- Lidt smør
Andet
- 4 Patentglas
- Røgmaskine kan udelades
Sådan gør du
Kartoffel-rygeostecreme
- Kog kartoflerne møre
- Blend kartoflerne med rygeosten og et par stilke dild og kørvel
- Smag til med salt og peber
Jord
- Hak rugbrødet fint (lettest i en foodprocessor)
- Rist på en tør pande ved høj varme
Svampe
- Steg svampene i lidt smør
- Placér svampene på et stykke fedtsugende papir
Kammuslinger
- Fjern lukkemusklen fra kammuslingerne
- Lynsteg muslingerne i smør
Anretning
- Hæld kartoflen på en pose og sprøjt den i bundet af glassene
- Drys med rugbrøds-jord
- Herpå placeres kammuslinger, svampe, små æbletern og de flotteste skud af dild og kørvel
- Blæs så meget røg i glasset som muligt og luk det hurtigt
- Lad glasset stå 2-3minutter og fyld efter med røg
- Server straks
Bed evt. gæsterne om at løfte låget samtidig ved bordet – røg og duft – jatak!
Server med et glas fadlagret Chardonay eller Pinot Gris.
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Hej :)
Jeg er lidt i tvivl skal den serves kold?
-
jeg er bare lidt i tvivl, så jeg bliver nød til at spørge
serveres den kold ? -
Denne lækre sag kommer på nytårsmenuen her i år :)
Er der noget man med fordel kan forberede noget tid før? -
ælskar den hær bloggen..
-
Hvilken størrelse har glassene?
Peter -
Hvor køber man røgmaskinen henne ?
Kan den bestilles online?– Simon
-
Så at du også kan købe den hos http://www.molekymi.dk‘
den koster dog lidt mere en den fra mcc-shop
-
-
Spændende ide, og rart at se brugen af røgmaskinen. Har selv købt en for et par år siden, dog uden at have brugt den til noget særligt endnu. Er spændt på at følge Jeres brug af den ved efterfølgende opskrifter.
Et lille spørgsmål dog er sammenhængen mellem skovbund og kammuslinger, som jeg ikke helt fanger. Havde det ikke været mere nærliggende med en fortolkning af en havbund eller en ikke-seafood ting til skovbunden? -
Hvad med noget krydderurtemayo? – ellers ser den god ud!
Det kan være man skal gå lidt væk fra naturen og lave retter som ‘betonhelvede’, ‘bilos’ osv… Det er på en måde også mere maskulint :)
Comments