Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2024

Scroll to top

Top

17 kommentarer

Dampede hvide asparges, røgede rejer og mousseline-skum

Dampede hvide asparges, røgede rejer og mousseline-skum

Efter en lille afstikker til Lønstrup er vi nu tilbage på asparges-sporet!

Og i dag hopper vi igen på hvide asparges. Denne gudespise fik i dag selskab af friske letrøgede rejer, som egentlig var hovedpersonerne på tallerkenen, da mit nye nyankomne røg-aggregat skulle afprøves.

Da jeg gerne ville tilføre retten en smule fedme, eksperimenterede jeg lidt med en mousseline-skum, som er en hurtig – og fast – version af en sauce mousseline. Sidst lavede jeg også lidt rugbrøds-jord for at give retten en smule mere dybde – både smagsmæssigt og visuelt.

Retten ville fungere fantastisk en sommerdag akkompagneret af et køligt glas Riesling eller fadlagret Chardonnay.

Så er der røg i køkkenet!

Hvide Asparges, røgede rejer, mousseline-skum og rugbrødsjord

Dampede hvide asparges og røgede rejer

4.50 fra 4 stemmer
Antal: 2
Forfatter: gastromand.dk

Ingredienser

Dampede Asparges

  • 1 bundt asparges
  • En klat smør

Røgede Rejer

  • 250 gr friskpillede rejer
  • Lidt røg Kan udelades

Mousseline-skum

  • 1/4 l fløde
  • 1/4 brev hollandaise pulver-sauce - Yup den er go nok...undskyld :(

Rugbrøds-jord

  • 4-5 skiver rugbrød
  • Lidt salt og sukker
  • Lidt smør

Sådan gør du

Dampede Asparges

  • Skræl og bræk bunden af aspargesene
  • Damp i en gryde under låg i lidt vand tilsat smør, i 4-5 min

Røgede Rejer

  • Tør rejerne grundigt og læg dem i en pose
  • Ryg rejerne - pas på med ikke at ryge for meget, da det vil overdøve de andre elementer

Mousseline-skum

  • Hæld fløden og ¼ af hollandaise pulveret i en skål og pisk det til en cremet konsistens
  • Smag på cremen og tilføj mere pulver, hvis nødvendigt
  • Pisk skummen en smule stivere

Rugbrøds-jord

  • Kør rugbrødet til brødkrummer på en foodprocessor
  • Rist på en pande i smør, med lidt salt og sukker
  • Køl ned på fedtsugende papir
  • Tag halvdelen af "jorden" og pulveriser - enten i din morter eller i foodprocessoren

Noter

Afslut med lidt friskplukket kørvel
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Lasse

    Vil man kunne smide fløde og pulver (efter det er rørt sammen) i en sifon?

  2. Jeppe

    5 stars
    Lækker opskrift lige på når det med pose sovsen men der kan man jo bare lave sin egen hollandaise efter bogen :-p

  3. http://www.kitchentech.dk/produkter/rogpistol-smoking-gun/ her er den også på en dansk side og hwl har en anden version lidt billigere

  4. ktl001

    Endelig – min helt egen tør-is maskine – den må jeg have ;)
    http://www.mcc-shop.com/epages/metropolis.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/61253754/Products/M3101h

  5. 5 stars
    Fantastisk ancendelse as smoking gun

    Men, du kan råde mig, den lille skive metalfilter der følger med madkinen; hvor i alverden skal den være?

    På forhånd tak

    • Den lille metalskive er det filter du skal lægge din røgsmuld på. Så den skal du proppe ned i pibehovedet. Tryk den ned med en lillefinger eller en blyant så den får samme form som messinghovedet. Den skal sørge for der ikke ryger smuld ned i maskinen.
      Du kan købe reserve filtre hos mcc shop.

  6. Vi kan godt lide dig selv om du brugte pulver Brian – bare rolig :-)

  7. MIkkel

    Spændende – men hamrende useriøst med den pulversovs. Den fatter jeg ikke rigtig.

    • Hej Mikkel!

      Der var egentlig flere grunde! For det første ledte jeg efter en konsistend der var væsentlig mere fast end den du opnår med en normal mousseline-sauce.
      Desuden fungerede dette som en test af en forret jeg ville servere til en lidt større fest, hvor muligheden for at stå med en mousseline sauce ikke eksisterede.
      Jeg ved ikke om dette retfærdiggør det, men det forklarer da lidt om mine tanker bag :)
      Normalt er jeg 100% med på din vogn, og har vel ikke brugt en pulversovs de sidste 9-10 år :D

  8. Sjoenne

    Hvor længe gav du rejerne røg?

    • Hej Sjoenne!
      Jeg gav rejerne et “lille hoved” flis og lod dem “røge” i ca. 10-15 minutter.
      Dog har jeg fundet ud af, at man med succes kan lade dem ligge lidt længere tid (min. nogle timer), da det giver en “rundere” og mere elegant røgsmag – synes jeg :)

  9. 3 stars
    Lækkert – smart at bruge en pose til røgen – jeg bruger glas men der kan jo være noget mere i en pose – det trix tager jeg med …..og så glemmer vi det pulver :-)

  10. Hæ hæ. hollandaise pulveret kan tilgives – når nu resten er så lækkert ;-)

    Går også selv og barsler med nogle røgede rejer – men med ganske andet tilbehør. Overvejer virkelig at investere i sådan et bette røg-aggregat for min ABU er så bøvlet. Hvor er jeres købt?

    • Hej Malou!

      Er glad for at det ikke er udstødelsesgrund Det var sgu bare så let, tænkte jeg….

      Jeg er superglad for min røg-fætter – nem, hurtig og lille! Jeg købte den på http://www.mcc-shop.com/

      • Sjoenne

        Mums en lækker opskrift!

        Og tak for linket til MCC shop.. altid rart at finde gode steder at lægge i kurv ;)

Smid en kommentar

4.50 from 4 votes (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering