Spaghetti Carbonara med et tvist.
Spaghetti eller Pasta Carbonara er en rigtig lækker ret – og ja… denne udgave er ikke helt den helt autentiske. Vi har nemlig tilladt os, at tune den lidt.
Mange mener, at løg, hvidløg, champignon og sågar fløde intet at at gøre i denne ret. Men her har vi gjort det, fløde, ost, bacon går virkelig op i en højere enhed – en ret med fylde, smag, fedme, umami – en sikker vinder for både børn og voksne.
MEN MEN MEN… er du til den mere originale og autentiske carbonara, så fat mod og følg linket til en original og Autentisk Spaghetti Carbonara
Ingredienser
- 200 g spaghetti
- 1 mellemstørrelse løg
- 1-2 fed hvidløg
- 2 pasteuriserede æg
- 1/4 L fløde – du vælger selv hvor “sund” den skal være
- 250 g kvalitets bacon – eller den italienske pancetta hvis du er en original :)
- 250 g champignon
- Friskrevet Parmesan – “det færdigrevede i pose/dåse smager og lugter af prut” citat Brdr. Price
- En sjat hvidvin
- Salt
- Masser af friskkværnet peber!
Sådan gør du
- Sæt vand over til pasta
- Steg bacon – når det er halvfærdigt hælder du bacon op på et stykke køkkenrulle
- Kom salt og pasta i det kogende vand
- Hak løget og champignon
- Steg løg og champignon
- Mens løg og champignon steger, blandes fløde, æg, ca. 100 g parmesan, salt og peber til carbonara saucen
- Hæld bacon tilbage i panden med løg og champignon, og hæld evt. en sjat hvidvin ved – lad det koge lidt ind
- Når hvidvinen næsten er fordampet, slukker du for varmen og tilsætte carbonara saucen
- Hæld vandet fra pastaen og tilsæt den færdige og afdryppede pasta til retten
- Vend retten roligt rundt og lad evt. saucen tykne lidt
Anretning
Drys en go’ håndfuld parmesan over retten og kværn godt med peber samme vej og servér retten rygende varm.
Er du mere til den autentiske vinkel, så læs også: Autentisk Carbonara Opskrift – den originale uden fløde
Hvis du er en rigtig feinschmecker og pancetta er et must, så kan du også overveje denne noget mere blærede model:
Velbekomme!
-
Helt fantastisk og lækker ret, og derudover min datters debut som kok….vi er fans!!! Hurra for fløden, æg og ost! -
Jeg lavede den med prut parmasanen. .- Altså den for-revne parmasan fra pose, som brdr. Price siger lugter og smager som prut. Eftersom jeg ikke havde andet og folk jo elsker lugten af egne prutter tænkte jeg, at det ikke kunne gå galt. Det smagte virkelig godt. Jeg undlod dog hvidløget, da jeg ikke mener at hvidløg hører hjemme i en fløderet -
Super opskrift tak,
og med hjemmelavet pasta til, så kan det ikke blive bedre -
Super opskrift :D -
Prøv at smide lidt purløg på din cabonara. Det er KONGE..!! -
Jeg gider kun spise min egen Spagetti Carbonara. Det er en totalt og meget udbredt misforståelse, at den skal smaskes til i sauce. Tværtimod skal den være lidt tør. Og så er det altså godt med et drys hakket løg – udover friskrevet parmesan eller pecorino (tros egentlig sidstnævnte er bedst)
-
Hvorfor sidder du så og leder efter opskrifter, hvis din egen alligevel er bedst? :)
-
-
den rigtig carbonara laves kun med bacon æg og Parmesan eller pecorino øst, believe me.!!
-
Nå ingen pasta??
Jeg har lidt pecorino vest, kan det bruges?:-)
-
Dagens bedste grin!! :-D
-
-
-
Løg og hvidlæg og champignon i carbonara ? hvor har i denne fra ? -
Italienerne bruger ikke fløde – men derimod pastavandet. Giver i min endnu begrænsede eksperimenteren en rigtigt god konsistens! -
Fin ret, lidt til den fde side, meeenn…. Engang imellem må man godt forkæle sig selv ?
-
Det er garanteret en velsmagende og lækker opskrift, men det er altså ikke en Carbonara, du har lavet.
Fløden kan man diskutere, og der er både for og imod. Personligt laver jeg den uden.
Men løg, hvidløg, svampe og hvidvin, har intet at gøre i en Carbonara. -
Jeg ved ikke noget. Jeg er en luset amatør.
Jeg har lavet cabonara mange gange. I dag prøvede jeg denne. Jeg synes den smagte fantastisk. Jeg åd i øvrigt broccoli til, så nu er der til 2 dage og min krop er fyldt med glade vitaminer :) -
Hvor al den snak om fløde eller ej – fløde er lækkert i den ret. -
Dejlig dejlig opskrift. Nemt og forståeligt at lave. Tak for den :) :) -
Ja ja. Flødecarbonara så. Retten er, efter min smag, ekstraordinært lækker og cremet med fløde. Smagfuldhed over madsnobberi. Selvfølgelig er det ikke slankemad, ha ha! Vi brugte frisk pasta, på fuldstændig uprofessionel, husmoderlig vis. Det var bare dejligt. Kan varmt anbefales, men nok ikke hver dag, hvis du gerne vil kunne komme ind og ud af din hoveddør i fremtiden :) -
Min far er kok. Og ja der er fløde ;) og jeg er ik så gammel men jeg syntes der er lækkert og der er jo næsten fedt i alting.;)
-
Jeg har idag lavet denne opskrift, og undre mig over de negative kommentarer. Det kan godt være, det skulle være en “amatør” opskrift (nu har jeg aldrig været i Italien). Men at det skulle klumpe, skille eller andet, må da være kokkens skyld?
Vi har fire mennesker nydt denne ret og synes alle det smagte fantastisk, intet mindre. At det er fedende, siger vel sig selv? Ost, fløde, bacon og pasta, kan det være meget andet? – Nu er det jo ikke alle, som er på slankekur.kylling med græsk salat, havde jeg ville lave det, var det nok ikke denne opskrift, jeg havde søgt på. Kan kun tilslutte mig Peter, ignorer Anja´s (i mine øjne, meget barnlige) kommentar.
-
Lavede denne her til aften – nemt, simpelt og lækkert!
-
Tak for en nem og lige til opskrift :) Men lige i overkanten med 100 g parmesan efter min smag
-
Men opskrifter duer jo ikke..!
Når man varmer carbonara sovsen op, bliver den øjeblikkelig til rørær pga. ægene og parmesanen. Fuldstændig klumpet og uspiselig!
I “rigtige” carbonara opskrifter, tilsættes ægene først i sidste øjeblik, så de ikke når at blive opvarmede og klumpe (derfor pastoriserede æg).
Så hold jer fra denne opskrift!!
-
Den duer strålende, man skal bare ikke give den for meget varme – hvilket sige sig selv når der er æg i :)
Selv en “amatør” kan lave den.
-
Comments