Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

43 Comments

Opskriften på perfekte, smørmøre og fedtede spareribs

Opskriften på perfekte, smørmøre og fedtede spareribs
Webmasteren

Gastromands pulled pork opskrift kom så og sejrede og er blevet læst mere end 1 mio. gange – ja der findes vel ikke længere en café i Danevang, der ikke serverer sin egen mishandlede udgave af pulled pork burgeren!

Porchettaen har længe lignet afløseren, men nu bliver den overhalet indenom – Gastromand forudser: Spareribs-epidemi!

Præcis som det var tilfældet med pulled pork burgeren, skulle der en dag eller to i sommerhus til for at vi kastede os over den ædle spareribs-kunst – og hvilken kunst det er – og hvilket smukt resultatet det blev!

Spareribs (2)

Husk at fjerne hinden fra dine ribs…

 

Nettet blev afsøgt, men det var blogkammeraterne fra Grillkokkerier og Madfar, der leverede de afgørende tips og tricks – tak!

I overordnede træk blev processen som følger:

  1. Fjern hinde på bagsiden
  2. “Tryk blod ud”
  3. Dryrub natten over
  4. 1 time med røg
  5. 2 timer uden røg
  6. Spray med æblejuice og pak i sølvpapir med smør
  7. 1 kvarter med glace til sidst

Spareribs (1)

Præcis som med pulled pork er det ikke særlig svært, det tager bare lidt tid – og du kan jo lige nå det, nu da sommeren nægter at overgive sig til efteråret! :)

If you boil your ribs, the terrorists win!
– Anders K

Det er i øvrigt religion om du bruger den ene, anden eller tredje slags ben, men prøv dig frem og smid meget gerne en kommentar med resutatet.

Omskrevet til opskriftform ser det således ud:

Spareribs - Pulled Porks arvtager!

5 fra 3 stemmer
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 15 timer
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 rækker kamben
  • 1 portion <a href="http://gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill/" data-mce-href="http://gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill/">rub</a>
  • 100 g smør
  • 1 dl æblejuice - evt. blandet med lidt æbleeddike
  • 2 dl af din favorit-barbecuesauce

Sådan gør du

Forberedelse

  • Start med at fjerne hinden på bagsiden af benene - det gøres nemmest ved at skære et hjørne af hinden fri med en spids kniv og flå hinden af vha. noget køkkenrulle
  • Tryk blodet ud på bagsiden af benene og tør af
  • Smør benene ind i rigeligt rub
  • Dæk til med film og lad hvile natten over i køleskab

Klargøring af grill

  • Ca. 4 timer før servering tages benene ud af køleskabet og der tændes op i grillen med ca. 1/2 grillstarter
  • Placer kullene, så grillen er klar til indirekte stegning
  • Hæld noget røgtræ udover kullene

Tilberedning

  • Placer ribsene direkte på risten i midten af grillen
  • Grill i en times tid under låg - tilføj evt. ekstra røgtræ undervejs
  • Grill herefter 2 timer under låg uden røg
  • Spray (eller pensl) evt. med æblejuice undervejs
  • Tag ribsene af grillen
  • Pak hver række i sølvpapir sammen med et par klatter smør indtil 15 før servering
  • min før servering tages ribsene ud af staniolen
  • Smør med rigeligt barbecuesauce på begge sider
  • Grill i ca. 15 min.
  • Ønsker du dine ribs klistrede, så smør med ekstra barbecuesauce 5 min. før tid

Noter

Server dine ribs med rigeligt coleslaw og en fugtig klud!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Spareribs (4)

Giv benene rigeligt med røg…

Smør har sjældent skadet...

Smør har sjældent skadet…

Dig in!

Dig in!

 

Du serverer selvfølgelig ribs’ene sammen med verdens bedste coleslaw

Velbekomme! Du skal naturligvis være velkommen til at hjælpe spareribs-epidemien på vej ved at dele opskriften på facebook mm. :)

Stik os en kommentar

Comments

  1. Martin Poulsen

    Kan vi få nogle ca temperaturer?

    • På? :)

      • Martin

        Temperatur på grillen 😀

  2. Birthe nielsen

    Vi lavede ribsteaks med denne opskrift til en hyggelig aften med gode venner.. Det var en kæmpe succes. Dog fik de slet ikke så lang tid i weberkuglegrillen. Jeg brugte Jensen barbecue marinade til sidst.
    Ordene omkring bordet var er der flere tilbage, de er godt nok lækre. Uhmm man kan slet ikke stoppe med at spise dem.

  3. Sofie

    5 stars
    Ved godt det nok er blasfemisk, men rub’en er en tand for stærk til mig, hvad er jeres forslag? Har hidtil kun prøvet den med pulled pork. Jeg tænkte at undlade cayenne peber og kun bruge halvdelen af chillien.

Submit a Comment

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering