Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. juli 2024

Scroll to top

Top

2 kommentarer

VELBEKOMME: Fritteret tyretestikler og tørret penis på BROR

VELBEKOMME: Fritteret tyretestikler og tørret penis på BROR
Gastromand

En tilfældig opdatering på Facebook fra en af vores gode medmadbloggere ledte pludselig til en aften hvor mit opfattelse af mad skulle skubbes, provokeres og udfordres mere end jeg nogensinde havde forestillet mig…

Restaurant Bror...

Restaurant Bror…

Når jeg fortæller venner og bekendte om min spiseoplevelse er reaktionen typisk “nej hvordan kunne du dog det?” – mest ærligt komm det nok fra min ældste datter på 9 år som svarer “Far, jeg behøver vist ikke høre mere!” Reaktionen er vel helt fair og et eller andet sted tror jeg også, at jeg nyder at fortælle om de eskapader og provokationer som jeg oplevede på Restaurant Bror den aften i september.

I know...

I know…

Lets rewind – Mikkel Bækgaard poster på Facebook “Så har jeg fået Penis og Vagnia” – hvem ville ikke reagere på sådan et opslag? Jeg skriver fluks til Mikkel for at høre hvad meningen er? Jeg får en forklaring om Restaurant Bror, som er temmelig eksperimenterende med deres retter og virkelig kan skubbe til din opfattelse af hvad man kan, bør og tør komme i munden.

Friteret testikler og penus men en super dild mayo og tatarsauce til...

Friteret testikler og penis med en super dild-mayo og tatarsauce til…

Ejeren Victor Wågman har tidligere været ansat på NOMA gennem 4 år, så han har tjent sin læretid under Rene Redzepi og lært restaurant branchen på den hårde måde – det kræver vilje at skabe sit eget, og det må man sige han har! Victors ambition er, at drive en restaurant hvor omdrejningspunktet er “comfort food med rimelig mindblowing twist” – sagt på en anden måde – retter med fx indvolde, som man normalt ville smide ud kan udvikles til lækker velsmagende mad.

Victor Wågman - Ejeren af Bror...

Victor Wågman – Ejeren af Bror…

Jeg er i KBH for at mødes med min “Spanske Forbindelse” – en tidligere kollega, som nyder mad, vin og ikke mindst spiritus mindst lige så meget som mig – hun må virkelig stole på mig, siden hun springer ud i den slags – jeg er ret imponeret. Skal du lave den ultimative tillidserklæring med en kvinde, så inviter hende på Bror…!

Biodynamiske Bobler til at starte med...

Biodynamiske Bobler til at starte med…

Som på så mange andre restauranter i KBH kan de godt lige økologisk og biodynamisk vin på Bror. Jeg er selv ved at være ret nede med den slags, så det glæder mig – dejlig forfriskende og sprødt – for mit vedkommende ryger der et par glas ned imens vores snack bliver serveret – der skal drikkes lidt “mod” til…

Vagina... Sick shit - men velsmagende!

Vagina som egentlig var “livmor”… Sick shit – men velsmagende!

I forrige uge spiste vi sammen på Alchemist i forbindelse med en Macallan smagning hvor vores sanser blev udfordret og presset til det yderste. Efter denne tur er vi begge rimelig hærdet og forberedt på det “værste” på Restaurant Bror. Efter fritteret tyretestikler og tørret penis er det så tid til et stykke “smørrebrød” med vagina fra en ko. Du tror nok det er løgn, men den er god nok – det smager glimrende og med masser af karry og karse – faktisk får det mig til at tænke på en sildemad med karry!

Lidt andehjerte med masser af smag og krydderier...

Lidt andehjerte med masser af smag og krydderier…

Lidt alkohol at styrke sig på...

Lidt alkohol at styrke sig på…

 

Efter vores snacks - en lille mundrenser med friske ærter...

Efter vores snacks – en lille mundrenser med friske ærter…

Efter vores snacks får vi en hurtig mundrenser – friske æter, creme fraiche og godt med peber. Jeg tænker de gør os klar til de tunge kanoner rulles i stilling.

"Pike" eller "Gedde" - vildt velsmagende...

“Pike” eller “Gedde” – vildt velsmagende…

Når man spiser et sted som Bror er det altid lidt spændende om næste ret nu overgå forrige eller er det en ret, hvor man kan “slappe” og sige til sig selv “Nå det var da ikke så skræmmende” – jeg elsker når man spiser på denne måde! I get a kick out of it! Så ja, kald mig bare weird! Derfor er vi ret rolige da vi smager “gedde” med masser af surt – absolut velsmagende.

Mos og okse lunger...

Mos og okse lunger…

Men bedst som du slapper af, så er der sceneskift og tid til at indtage lunger som ligger på en yderst cremet kartoffelmos som vel er en puré med den mængde smør der er brugt!

"Skræmmeretten..."

“Skræmmeretten…”

Fra asken til ilden! Jeg tror det er den ret, som visuelt skræmmer mig mest, men hånden på hjertet, vi spiser jo fisk så ofte bare udskåret i filet og sjældent får vi hele fisken. Så selv om den kigger på dig ved denne servering, gør det altså ikke smagen mindre god.

Men det smager jo fantastisk!

Men det smager jo fantastisk!

Man tager et stykke af kinden, som man putter på fritteret fiskeskind og tilføjer lidt æggesalat – resultatet er fantastisk. Hvis du kender torskekæber vil du give mig ret – det er pisse godt og selvom rettens udseende skræmmer lidt, så er det bare fedt!

Glaseret torsketunge...

Glaseret torsketunge…

Næste ret var faktisk den, som for mig krævede mest overvindelse, og det kommer vildt meget bagpå mig, for det er helt stille og roligt. En glaseret torsketunge som jo egentlig ikke er noget skræmmende, men det at tage hele kæbepartiet op og komme i munden var bare underligt og krævede lidt mod fra mit vedkommende. Min medspiser hapser den inden jeg når at få set mig om, hvilket bare øger presset på mig! Herefter er det tid til hovedretten hvor Victor lige kommer ind med en gryde med et dampende lammehoved som ligger og kigger pænt på os!

Eneste ret som kiggede på os... hvis du er med!

Eneste ret som kiggede på os… hvis du er med!

Lammeøjne og gulerødder var næste oplevelse og nej det er ikke slemt – det er mere hele tanken om hvad du rent faktisk spiser der skræmmer dig. Som den eneste ret havde min medspiser det lidt stramt her – jeg var egentlig ikke videre berørt. Masser af smag af sødme fra gulerødderne og dild sammen med øjnene – whats not to like?

Lammehjerne...

Lammehjerne…

Helgivis fik vi lammehjerne i sidste uge også, så det var ikke så skræmmende – hvis du selv skal i gang med at tilberede lammehjerne, så husk at der skal være noget sprødt dertil – her var det friteret mos.

Lammetunge...

Lammetunge…

Når man har spist lammehjerne, så er det jo nærliggende at spise lammetunge også ikke? Lidt specielt men utrolig velsmagende – jeg har svært ved at sammenligne, tror bare det er at prøve det hvis du får chancen.

restaurant-bror-2

Smør, Creme Fraiche, Surkål…

 

Lammekæber The Mexican Way...

Lammekæber The Mexican Way…

Vores sidste del af hovedrettet tager en lidt uventet drejning og er spansk/mexicansk inspireret. Tortillas med brunet smør, creme fraiche, surkål og lammekæber. Det er lidt “byg-din-egen-tortilla” og understreger for mig comfort food inspirationen. Jeg elsker at spise på den måde – det minder mig om Jamie Oliver og det er godt.

restaurant-bror-18

Lidt mere biodynamik som vi nyder resterne af efter aftenens oplevelser…

Aftenens forestilling og oplevelser er overstået og der skal bearbejdes lidt indtryk. Jeg må sige, at jeg er ret overvældet men også overrasket over, at “det ikke var værre” for det er ikke slemt at spise hverken øjne eller penis så længe det er tilberedt så godt som her. Jeg tænker ved mig selv hvad desserten må kan byde på?

Crème Brûlée med marv - et lille twist...

Crème Brûlée med marv – et lille twist…

Crème Brûlée med marv, som er et twist jeg ikke havde set komme – hvis du som mig elsker denne dessert vil det fremstå meget markant for dig, men på den ekstra fede måde!

Grillet majs eller popcorn - black berry and cherry...

Grillet majs eller popcorn – black berry and cherry…

Vores afslutning inden en lille avec er grillet majs – eller popcorn om du vil med hindbær, kirsebær og solbær – god finisher på en sindsoprivende aften.

Aftenens afslutning - Bourbon Woodford Reservere...

Aftenens afslutning – Bourbon Woodford Reservere…

Når man har spist øjne, vagina, tunge, hjerne og meget mere er det helt okay, at man smider en lille bourbon ned. Vi skåler og får sludret lidt med Victor som fortæller ivrigt om restauranten.

At Restaurant Bror først er kommet til min opmærksomhed nu undrer mig meget for det er “right down my alley…” Skulle du være omkring Skt. Peders Stræde 24A så synes jeg du skal droppe forbi – get your freak on!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Kristian Mathiasen

  Hej Gastromand,

  Ret lige den irriterende fejl; i har ikke spist vagina, selvom det lyder frækt og provokerende. I har spist livmoder, som ikke er det samme.

  Ellers et spændende kig i menuen på bror – de må have et besøg.

  Vh

  • Hej Kristian – det er jo sådan du får det præsenteret på Bror – men jeg har skrevet det under billedet længere oppe… Det er helt sikkert et besøg værd!

Smid en kommentar