Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. juni 2023

Scroll to top

Top

17 kommentarer

Én 30 års fødselsdag – 8 Pinot Noirs

Webmasteren

I forbindelse med Webmasterens 30 års fødselsdag var der købt ind til lidt efterfest i form af lidt ost og en omgang Pinot Noir. Da de havde været særdeles rundhåndede med vinmenuen i forbindelse med Ronny Emborg arrangementet og “musikken spillede”, blev der ikke gjort de dybsindige noter, men et par konklusioner skal du da ikke snydes for.

Pinot Noir

Scholtes Spätburgunder Rosé, 2009

En vin som mine forældre selv har importeret fra Mosel og som nok gør sig lidt bedre på terrassen om sommeren, end efter et stort måltid – det plejer at være en dejlig vin.

Mountain Pass, 2008

2 flasker for 90 i Salling viste sig alligevel at være for billigt og vinen havde en underlig syrlig afslutning – måske den allerede var over the top…?

ARA, 2009

Sammen med Irony den store positive overraskelse og bedste value-for-money køb blandt flaskerne. Syre og masser af røde bær – jordbær og ribs.

Vinen er købt på tilbud til 80 kr. hos HJ Hansen

Update: Alt om Vin har siden også smagt ARA og givet den 6 stjerner

Irony, 2010

En 20’er dyrere end ARA’en og om du er til den ene eller anden, afhænger lidt af om du er til den fyldigere amerikaner eller den kølligere New Zealander. Man skal dog ikke undervurdere denne Yankee! Jeg har tidligere smagt den mod Fess Parkers enkeltmarskvine, hvor den faktisk vandt. Duften minder en smule om Highliner med masser af modne hindbær og jordbær, en smule vanilje og jordbund.

Vinen er på tilbud til 99 kr. ved køb af 6 stk. hos Vin & Vin – og du kan roligt købe en kasse!

Winelab har siden smagt på vinen.

Spy Valley, 2010

Spy Valley er klart den der står svagest i hukommelsen og var umiddelbart lidt skuffende, men den skal vist have en second chance ved lejlighed:)

Vinen er købt i Salling, men kan købes online hos Supervin

Cono sur, 2009

En helt anden stil end de andre flasker – en meget kraftigere og markant sødere vin, som ikke har så meget med klassisk Pinot Noir at gøre i min verden.

Vinen kan købes hos Superbest for 70 kr. eller online hos Supervin

Hitching Post, Highliner, 2007

Har du set Sideways, kender du formentligt også til Hitching Posts Highliner. Aner du ikke, hvad jeg snakker om, kan du passende starte her: Sideways – da verden blev taget kærligt ved næsen.

Hitching Post skal drikkes fordi man er fan af Sideways. Når det er sagt, er det også den suverænt mest læskende Pinot blandt disse flasker. Den er kraftig og læskende, oser af “oversøisk-vin”, dufter af søde krydderier, måske lidt skovbær the samt vanilje. En absolut potent Pinot, som den der gerne vil have lidt mere spark. Med sine 279,- ligger den også i den “dyre” ende af disse vine.

Det kan være lidt tricky at få fat i Highlineren, men er du rigtig Sideways-fan, er der ingen vej udenom!

Cloudy Bay, 2009

Det suverænt mest velrenommerede hus i denne omgang, som du kan finde på en lang række bedre danske restauranter. Cloudy Bay laver en suveræn Sauvignon Blanc, men deres Pinot Noir er leverer bestemt også varen. Imodsætning til Highliner har den mere syre og bid, som skaber en flot balance. Den er sprød og har en smuk duft af jordbær og kirsebær. Desværre har de på det sidste slækket lidt på kvaliteten, men vi håber på, at de finder deres potentiale frem igen.

Vinen er købt på tilbud i Salling men kan købes online til 259 kr. hos Vildmedvin

Har du smagt en eller flere af vinene, er du meget velkommen til at smide en kommentar…

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Ikke dumt Mads – jeg fik selv tilbudet idag, så med din anbefaling blev der lige smidt 6 stk. afsted til Webmasteren og undertegnet! Glæder mig til at smage…

  • Her røg der også lige det pågældende tilbud i kassen i morges…man ved jo aldrig hvornår der står en gastromand på ens dørtrin og skal have PN.

   • Like! Og så er det vigtigt altid at være forberedt!

 2. Denne PN er blevet vores klart foretrukne PN til hverdagsbrug og vi har altid mindst et par kasser stående af den – og så er der tilbud på den de næste 30 timer fra dette er skrevet:

  dk.vivino.com/offer/73

  Backhouse

  Anmeldelser
  6/6 stjerner, Alt Om Vin
  “Solskin på flaske! God og tydelig “Pinotnæse”. Mørke kirsebær, blommer, let kostald /patineret læder. Lækker indsmigrende. Kanonvin.”

  Om Vinen
  100% Pinot Noir. Mosten presses forsigtigt og gærer på ståltanke inden vinen lagrer 6 måneder på egetræsfade. Let rubinrød farve med et klart skær, da vinen er filtreret. Vinen byder på en lækker aroma, hvor hindbærnuancer kombineres med chokolade, rabarber, skovbund og dild. På tungen er vinen blød og elegant og med en underliggende mineralitet, der giver vinen et køligt præg. Server vinen ved 14-16 grader og den er et flot match til grillet tun, kylling, risotto med svampe eller blot til hygge.

  Om producenten
  I 1994 købte Roy og Rachael Cecchetti en 2½ hektar stor parcel i Sonoma Valley. Ved det store piletræ på ejendommen lå det gamle baghus, hvor forfattere og kunstnere har boet for at nyde stilheden og naturen. Vinene fra Backhouse er kreeret for at dette sted ikke skal glemmes af kommende generationer og vise hvor flotte og elegante vine man kan lave i Californien.

 3. Highlineren burde være til at få igennem Husted vin: http://www.hustedvin.dk/, det er i hvert fald Kenn der importerer den, medmindre da han er stoppet med det… og vinen smager godt herhjemme, men mange gange bedre på The Hitching Post II.

  • Tak for tippet Anders! Beholdningen er tom, så der skal snart bestilles nye flasker:)

   PS. Jeg er sikker på at vinen smager helt suverænt på the Hitching Post…

 4. To stk Irony Monterey – 190 kr. Set i Superbest i Hellerup. Nogle gange får man Russian River versionen til samme pris.

  • Jeg tror Superbest i Hellerup har en mere velassorteret vinafdeling end min lokale i Klarup :-) Videre troede jeg faktisk at Vin&Vin havde agentur på denne? Jeg ville gerne prøve Russian River dog…

   • Nu skal jeg ikke til at spille “åhhhh vi har så mange penge i Hellerup” kortet, men købekraften og efterspørgslen her er noget højere end andre steder. Det gør at der er en fuldstændig vild vinafdeling der altid har gode tilbud og forholdsvis lave priser (en Dom Perignon til under 1000 kr), en 10 meter lang væg med specialøl og en stor international afdeling med primært fokus på amerikanske varer. Kig forbi Strandvejen næste gang du er i KBH ;-)

 5. ARA er konge vin! så er det sagt :b
  – Tusinde tak for en hyggelig aften, det må gøres igen
  vi holder helt sikkert noget i skagen ugen, i er meget velkommen til at kigge forbi ..

 6. Det er en god Pinot, som jeg har slet slå langt dyrere vine i blindsmagning – skal jeg dog finde et bedre eller tilsvarende mindst ligeså godt bud, så smagte jeg Sebastiani også fra Sonoma, Californien – http://www.smv.dk/lev.asp?id=sebastiani den ligger til ca. 180-200 afhængig af hvor mange du aftager – det var virkelig imponerende Pinot til pengene, og her giver jeg gerne de sidste skillinger – kender I denne?

 7. Irony er en klassiker hjemme hos os, men ikke Monterey versionen som I her har smagt og som I linker til. Russian River versionen af samme vin er klasser over Monterey versionen. Forskellen er at Russian River er oppe ved Sonoma og Monterey er ved Half Moon Bay, syd for SanFran.

  • Hej Mads:)

   Det lyder som noget der bør smages snart – kan se, at de har den til 150,- hos Vin & Vin: http://www.vinogvin.dk/shop/dfv-wines-irony-325p.html

   Hvori ligger forskellen rent smagsmæssigt?

   • Altså. Vi er meget enige om at der er meget mere fylde og power i Irony fra Russian River og i det hele taget nupper vi PN’er som er fra nord for SanFran…

    Og nu skal jeg naturligvis passe på, men vi plejer at få et meget bedre pris i SuperBest i varierende tilbud. Jeg holder lige glukkerne åbne næste gang jeg er dernede og melder tilbage om deres tilbud.

    Derudover, så havde jeg en lang snak med dem vi bor hos når vi er i Californien og han sagde at de californiske PN’er skam er ganske gode, men hvis man skal ramme toppen af de amerikanske PN’er, så skal man smage på dem fra Oregon.

   • Jeg er helt enig mht. Oregon – der bliver lavet sprød Pinot! :)

   • Så er Irony Russian River på tilbud i Superbest i Hellerup. 3 for 350 kr.

   • Tak for tippet Mads. Det er hermed givet videre til Vores Nordsjællandske brugere…

Smid en kommentar