Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. maj 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Kurs Korsika: Bastia og The million dollar view

Kurs Korsika: Bastia og The million dollar view

Jeg sider alene tilbage i solen. De andre er taget hjem – den skøre englænder, de to hollandske kvinder, de to svenske piger med de mange instagram-followers, den seje finne og den norske Meryl Streep. Det har været en fantastisk tur der bl.a. har budt på en nærdøds oplevelse og altså kulminerede her på landevejshotellet med de røde læderlagner…

Før vi nåede hertil skulle vi dog så grueligt meget godt igennem. Men lad os starte fra begyndelsen.

Vil man fra Aalborg til Korsika, skal man ville det. Det hedder ud af sengen kl. gud ved hvad og afgang fra Aalborgs efterhånden fremragende lufthavn kl 0600 – kurs min personlige favorit lufthavn, Amsterdam Airport Schiphol. Efter lidt tiltrængt morgenmad i en af de mange lounger, er det afgang Lyon, hvor jeg lige når at kyle en skuffende Croque Monsieur ned, inden jeg halvløber til gaten – var det mit navn i højtaleren?

Men det var løbeturen værd for på den anden side ventede Bastia, Korsikas hovedby med ca. 45.000 indbyggere.

Hotelindgang til højre. Udsigt ligefrem

Guvernørernes hotel og den fantastiske udsigt

Gemt godt væk i Bastias Terra Nova bydel – Bastias gamle fæstning, ligger det 4-stjernede Hotel des Gouverneurs. Med 26 lækre værelser og priser fra 135€ til 475€ er der lidt for enhver smag – priserne er ikke overraskende markant dyrere i højsæsonen. Fælles for hele hotellet er dog den unikke historiske placering og udsigt over resten af Bastia og den gamle havn.

Udsigt fra den private terrasse

Fra det moment jeg trådte ind i lobbyen, blev jeg taget imod med åbne arme og opholdet igennem, var der service på højeste niveau – om det var i receptionen, ved morgenmaden eller i baren…

Check-in Negroni

Værelset med den tilhørende terrasse er en historie i sig selv med den private tereasse med den altoverskyggende udsigt til færger og krydstogtskibene i Bastia havn.

4* indgang til hotelværelset

Hotel des Gouverneurs er dog langt fra repræsentativt for byens generelle udtryk.

En gåtur i Bastia by

Bastia er ulig nogen anden by jeg tidligere har besøgt. Opbygningen omkring den gamle havn, giver minder om Monaco, men det er også det eneste i byen, der giver den association. De hærgede facader giver minder om de mindre pæne dele af Lissabon mens andre dele af byen leder tankerne hen på både Nice og Firenze.

Byen emmede af sjæl og det ene øjeblik tænker man Frankrig og det næste øjeblik føler man sig hensat til en landsby i Italien – en helt unik oplevelse.

Helt undtagelsesvis får du her et indlæg uden flere gastronomiske billeder – enjoy!

Bliver det mere cliché? :)

“Down The Rabbit Hole”

Hotellet ligger godt skjult i de snævre gader

Alle tøserne på turen tog billede af det, så jeg ville ikke være udenfor…

Korsikas vartegn…

Gastromand var inviteret til Korsika af Det franske handelskammer.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar