One Comment
Stik os en kommentar
Fynsk forårstapas II: Nye små kartofler, søde rødløg, rygeostcreme
Tidligere på ugen fik I 1. del af mit bud på fynsk forårstatapas – kartoffelblinis med asparges og parmesan.
Denne 2. udgave kan både bruges som en mindre tapas eller en appetizer.
Fynsk forår på en teske
Ingredienser
- små nye kartofler
- 2 rødløg
- sukker
- rygeost
- cremefraiche
- citron
- salt/hvid peber
- karse til pynt
Sådan gør du
- Bland cirka 2 spsk. rygeost med 2 spsk. cremefraiche. Rør det godt rundt og smag til med lidt citron, salt og hvid peber. Stil rygeostcremen på køl.
- Kog kartoflerne "al dente" i letsaltet vand. Hæld vandet fra og stil dem til side for at afkøle.
- Skær løgene i kvarte og steg dem i 1 spsk. smør. Når løgene er begyndt at få lidt farve, så kom 2 spsk. sukker henover løgene og vend det godt rundt. Løgene er klar, når sukkeret er smeltet. Smag evt. løgene til med ekstra sukker, hvis du synes, de mangler mere sødme.
- Skær de afkølede kartofler i halve og placer dem på en løgskive. Kom rygeostcreme på kartoflen og drys til sidst med lidt karse.
- Server straks.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
-
Simpel men spændende appetizer forslag fra Fyn. God ide :-)
Comments