Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Absolut Invite og Eksilsønderjydens debut som cocktaildommer

Absolut Invite og Eksilsønderjydens debut som cocktaildommer

Scenariet var intet mindre end storslået, da Absolut bød den danske bartender-elite til hof på Broholm Slot, for at introducere den nye super-vodka Absolut Elyx og for at udvælge de danske repræsentanter til finalerne i den nordiske Absolut Invite-konkurrence.

Broholm Slot - aftenens flotte skueplads

Broholm Slot – aftenens flotte skueplads

Eksilsønderjyden havde sneget sig med på turen som en fjerdedel af dommerpanelet, som desuden bestod af kunstneren Ruth Crone Foster, samt de to yderst kompetente cocktail-connoisseurs Nick Strangeway og Dan Warner. Med i de to busser fra hhv. København og Århus var naturligvis også en stor del af de ypperste cocktail-magikere, som Dannevang kan byde på.

Bartendere og Absoluts Brand Manager

Bartendere og Absoluts Brand Manager

Nå ja, og så et par dejlige piger, til at pleje de mestendels ret tømmermændsramte bartendere, med en lind strøm af alkohol.

...og de søde plejere

…og de søde plejere

Velankommet på slottet og efter en enkelt cocktail og en bid mad, var det tid til første vigtige punkt i dagens program: Smagning af Absolut Elyx-vodkaen.

Elyx blev smagt op imod nogle af de største vodka-navne: Grey Goose, Belvedere og Ketel One. Lad os gøre det kort: Elyx var, sammen med Ketel One, de klare favoritter. Mere smag, mere kant, mere karakter! Herfra skal lyde en klar opfordring til at prøve den!

Aftenens hovedperson! Hils på Mr. Elyx!

Aftenens hovedperson

Herefter var det tid til aftenens ”main-event”: Absolut Invite, som skulle vise sig at blive en tour de force i vanvittigt kreative cocktails.  Konkurrencens overordnede tema var i år ’kunst’ og og en del af konkurrencen var derfor også hvor kunstneriske de er i deres kreationer samt præsentationen af dem.

Herunder en lille kavalkade af af billeder fra konkurrencen:

_DSC6025 AbsolutInvite_6 AbsolutInvite_7 AbsolutInvite_8 AbsolutInvite_9 AbsolutInvite_10

Udover selve Creative Mixing-delen, hvor deltagerne kreérede to drinks hver, blev de også testet i de to kategorier ’Sensory’ og ’Knowledge’.

Efter en fantastisk aften, med en tre-kamp imellem nogle af de ypperste udøvere udi cocktails, stod det klart at denne aftens fortjente sejrherre blev den tredobbelte cocktail-danmarksmester Hardeep Rehal, fra 1105. Med sig videre til finalen tog han Stefano Censi, Umami.

Hvad der herefter skete for den debutterende cocktaildommer er en længere og mere tåget historie, men den må du have til gode til en anden go’ gang…

Hardeep skal, sammen med Hasse Bank Johansen fra cocktailbaren St. Pauls Apothek i Aarhus, repræsentere de danske farver ved Diageo World Class Western European Final i Madrid 28.-29. maj (altså lige nu). Det betyder også at undertegnede på udgivelsestidspunktet for dette indlæg sidder i et fly til Madrid, da Gastromand dækker finalen som det eneste danske medie.

Jeg fik i øvrigt sneget et par vinderdrinks ud af Hardeep, så stay tuned! :)

Stik os en kommentar

Smid en kommentar