Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. september 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Fynsk forårstapas II: Nye små kartofler, søde rødløg, rygeostcreme

Fynboen

Tidligere på ugen fik I 1. del af mit bud på fynsk forårstatapas – kartoffelblinis med asparges og parmesan.

Denne 2. udgave kan både bruges som en mindre tapas eller en appetizer.

kartoffel 2

Fynsk forår på en teske

Forårstapas: Nye små kartofler, søde rødløg, rygeostcreme

5 fra 1 stemme
Ret: Forret/tapas
Køkken: Fynsk
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • små nye kartofler
  • 2 rødløg
  • sukker
  • rygeost
  • cremefraiche
  • citron
  • salt/hvid peber
  • karse til pynt

Sådan gør du

  • Bland cirka 2 spsk. rygeost med 2 spsk. cremefraiche. Rør det godt rundt og smag til med lidt citron, salt og hvid peber. Stil rygeostcremen på køl.
  • Kog kartoflerne "al dente" i letsaltet vand. Hæld vandet fra og stil dem til side for at afkøle.
  • Skær løgene i kvarte og steg dem i 1 spsk. smør. Når løgene er begyndt at få lidt farve, så kom 2 spsk. sukker henover løgene og vend det godt rundt. Løgene er klar, når sukkeret er smeltet. Smag evt. løgene til med ekstra sukker, hvis du synes, de mangler mere sødme.
  • Skær de afkølede kartofler i halve og placer dem på en løgskive. Kom rygeostcreme på kartoflen og drys til sidst med lidt karse.
  • Server straks.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Simpel men spændende appetizer forslag fra Fyn. God ide :-)

Smid en kommentar