Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. januar 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Fynsk forårstapas II: Nye små kartofler, søde rødløg, rygeostcreme

Fynboen

Tidligere på ugen fik I 1. del af mit bud på fynsk forårstatapas – kartoffelblinis med asparges og parmesan.

Denne 2. udgave kan både bruges som en mindre tapas eller en appetizer.

kartoffel 2

Fynsk forår på en teske

Forårstapas: Nye små kartofler, søde rødløg, rygeostcreme
Forfatter: 
Kategori: Forret/tapas
Køkken: Fynsk
 
Ingredienser
  • små nye kartofler
  • 2 rødløg
  • sukker
  • rygeost
  • cremefraiche
  • citron
  • salt/hvid peber
  • karse (til pynt)
Tilberedning
  1. Bland cirka 2 spsk. rygeost med 2 spsk. cremefraiche. Rør det godt rundt og smag til med lidt citron, salt og hvid peber. Stil rygeostcremen på køl.
  2. Kog kartoflerne "al dente" i letsaltet vand. Hæld vandet fra og stil dem til side for at afkøle.
  3. Skær løgene i kvarte og steg dem i 1 spsk. smør. Når løgene er begyndt at få lidt farve, så kom 2 spsk. sukker henover løgene og vend det godt rundt. Løgene er klar, når sukkeret er smeltet. Smag evt. løgene til med ekstra sukker, hvis du synes, de mangler mere sødme.
  4. Skær de afkølede kartofler i halve og placer dem på en løgskive. Kom rygeostcreme på kartoflen og drys til sidst med lidt karse.
  5. Server straks.

Kommentarer

  1. Simpel men spændende appetizer forslag fra Fyn. God ide :-)

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: