Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. april 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

TEST: Bring friskskænket fadøl hjem i stuen med en uKeg Growler

TEST: Bring friskskænket fadøl hjem i stuen med en uKeg Growler
Ingeniøren

Fadøl derhjemme er som udgangspunkt et godt koncept. For tiden er de fleste barer og restauranter også lukkede, så der er endnu større grund til at gøre det.

Der er mange måder at tage fadøl med hjem på, men det er ikke alle, der er lige elegante eller langtidsholdbare. Vi har testet en uKeg fra Growlerwerks, som er sendt til os fra KitchenOne.

Der er tale om en growler, som er en stor flaske eller beholder, som er beregnet til at transportere fadøl eller bare øl med hjem i større mængder. Altså noget som de fleste mennesker ikke kan leve uden!

Hvis det er øl på dåse, du er på jagt efter, kigger du selvfølgelig hos Bottle&Can, men nu taler vi fadøl 😁

Den model, vi tester, er så smart, at den indeholder en kulsyrepatron, som holder øllen frisk hele vejen til bunden. Alt efter øltype kan man indstille det ønskede tryk, så øllen ikke bliver flad. Det fungerer helt efter det normale princip – hvis man erstatter kulsyren, der forsvinder, når man åbner sin øl, holder den sig frisk. Men I husker selvfølgelig Henry’s Lov fra kemiundervisningen 😁

Man spørger pænt, om man kan få sit growler fyldt op, skruer låget på og afregner. Trykket justeres på toppen, og den aflæses i psi nederst på beholderen.

Vi kørte en tur ind til Ølsnedkeren på Nørrebro for at besøge vores gode venner fra Bottle & Can.
Så er det bare lige hvilken en, det skal være 😁
Bare til kanten, tak!
Kulsyrepatronen monteres i låget.
Skru låget på først og skru så lidt op for trykket. Når den er helt fuld, kan trykket ikke rigtigt indstille sig eller aflæses, men det kommer efter en øl eller to.
Så er vi klar til at trille hjemad. Der findes en lille låsemekaniske, så man ikke komme til at sprøjte fadøl rundt i bilen eller bussen 😁
Det er sgu smart!
Dag 2 derhjemme. Godkendt!
Dag 4. Det er ikke til at se, smage eller mærke forskel.
Dag 6. Jamen, altså! Stadig helt frisk fadøl, derhjemme på terrassen ved siden af grillen 😍

Den er godkendt! Let at bruge, indstille og den sprøde og lækre fadøl fra dit yndlingsbryggeri eller bar kan holde sig i lang tid derhjemme. Den viste model er i rustfrit stål, men den fås også i andre farver såsom en i kobber.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar