Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. juni 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Beaujolook-a-likes

VIN UDEN PIS: Beaujolook-a-likes
Vinhjernen

Denne gang kigger vi på beaujolais og vine i samme genre. Med andre ord, runder vi sommeren af med en omgang rødvine, der er lidt lettere og saftigere end de lunkne ripassokloner din nabo altid gavmildt byder på. Jeg har på egen krop over vindrikke-årene erfaret en stigende præference for vin, der er saftig mere end tung, læskende, mere end koncentreret. Bevares, i ny og næ er det da lækkert at smide en tyktflydende Napa-cab efter sin wagyu côte de boeuf, men som oftest foretrækker jeg noget i lidt mindre kaliber.

Beaujolais er godt nok en kraftigere vin end din 80’er hukommelse måske vil være ved, men vi er stadig i den lette ende af spektret.

I testen er der både beaujo’s og andet læskende. Fx et par østrigske vine på druen zweigelt og et relativt sjældent syn, en rødvin fra Riaz Baixas, der ellers er mest kendt for sine sprøde hvidvine på albarino.

En enkelt vin havde prop, en anden havde så bizar røgduft at jeg kaldte flaskefejl og lod den udgå men derfra var det nærmest udelukkende gode vine, der ramte anmelderganen.

Så hvis der står lidt ubrugt vinbudget og klør, så kan du jo kaste det efter en håndfuld saftige rødvine til at nyde i sensommersolen.

Beaujolook-a-likes

Louis Jadot Beaujolais-Villages ”Combe aux Jacques” 2020

Pris: 109,- (normalpris 129,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Krydret, intens næse med urtet duft af syrlige blommer. Munden har insisterende syre, der sætter gang i spytkirtlerne, der er let frugt og mellemfine tanniner. Velstruktureret og saftig vin til en skaftkotelet eller en svineskank.


Dupré-Goujon Côte de Brouilly 2018 [BEDST I TEST]

Pris: 219,-

Forhandler: Sprit&Co

Skøn, rhône-ish næse med krydret duft af lakrids. Juicy, let tannisk og herlig mund med god frugt og fin balance. Masser af drinkability og drikkeglæde, ikke mindst.


Lehner Lukas Zweigelt Cabernet 2016

Pris: 99,-

Forhandler: Sprit&Co

Lys bærduft og lidt reduktive noter. Dejlig mund, læskende og med blide tanniner. Let, saftig og ukompliceret vin. De to druer klæder hinanden overraskende godt.


Goliardo Tintos de Mar 2019

Pris: 149,-  v. 6 (normalpris 169,-)

Forhandler: Jysk Vin

Rød Rias Baixas på spændende blend af caíño, espadeiro, loureiro og sousón. Yderst charmerende næse med parfumeret duft af røde bær. Syrlig, frisk og dejlig mund. Fin og let vin til fx en gang mormorkylling eller en frokostsalat.


Domaine de Colette Moulin à Vent “Le Mont” 2019

Pris: 134,- v. 6 (normalpris 149,-)

Forhandler: Jysk Vin

Tæt frugtig og behagelig næse med sart, spicy jordbærduft. Æterisk let og harmonisk mund med blidt tannisk bid i gummerne. Vellavet og læskende. Drik til kalvetunge eller svampetoast.


L’Escarpe Beaujolais-Villages 2018

Pris: 50,-

Forhandler: LIDL

Lukket, svagt syntetisk næse med duft af badedyr. Bedre i munden, der er saftig og spændstig, omend lidt kort. OK til prisen.


Dupré-Goujon ”La Demarrante” 2019

Pris: 179,-

Forhandler: Sprit&Co

Reduktiv og let svovlet næse, der kræver en svingtur inden frugten melder sig.  Munden er skøn. Frugtig, saftig, struktureret med et lille og klædeligt tørt haps til sidst. Dejlig vin.


Minkowitsch Zweigelt 2016

Pris: 129,-

Forhandler: Sprit&Co

Meget parfumeret og bærduftende næse med modne træk. Munden er fin endnu. God frugt, et strejf af sødme og fint markeret syre.


Chateau des Jacques Clos du Grand Carquelin Moulin-À-Vent 2015

Pris: 250,- (normalpris 275,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Ret moden næse med tertiære træk af sveske og læder. Det går igen i munden, der stadig hænger pænt sammen, men savner lidt friskhed. Bløde tanniner og nydelig syre får det til at balancere lidt endnu. Bør drikkes nu.


Minkowitsch Roesler Ried Rochusberg 2016

Pris: 129,-

Forhandler: Sprit&Co

Ret tæt næse af hyldebær og stald. Koncentreret og harmonisk mund med masser af frugt, blide tanniner og tydeligt tørstof. Anmeldt for ikke så længe siden og stadig god.


Domaine de Colette Morgon 2018 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 115,- v. 6 (normalpris 129,-)

Forhandler: Jysk Vin

Næse af blommer og solvarmt træ. Fin, syrefrisk mund, der tigger om at blive drukket i store slurke, Let og yderst flot Morgon.


Domaine de Colette Moulin Beaujolais-Villages 2020

Pris: 99,95 v. 6 (normalpris 119,-)

Forhandler: Jysk Vin

Bærsød  næse og urtet næse. Munden har også en lille dosis sødme og ditto syre. Det hele er venligt og meget drikkeligt, men en anelse kedeligt til prisen i forhold til husets øvrige vine.


Stik os en kommentar

Smid en kommentar