Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 7. december 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Dyrt sprøjt!

VIN UDEN PIS: Dyrt sprøjt!
Vinhjernen

For ikke så længe siden havde vi temaet ”billigt sprøjt” hvor vi opfordrede vores faste vinpushere til at finde vine, der kunne matche supermarkedernes kroniske slagtilbud. Men nu går vi den helt anden vej og i en retning, hvor de færreste købmænd kan lege med.

LÆS OGSÅ: VIN UDEN PIS: Billigt sprøjt!

Vi tester nemlig ”dyrt sprøjt”.  For nok har vi haft mange forskellige temaer her på kanalen, men vi har aldrig rigtigt bare testet ”luksus”.  Den bredtfavnende vinlæser vil muligvis mene at timingen er uheldig. Senest er kollega Søren Frank ramt af en mindre shitstorm efter at han i Berlingske beskrev hvordan han og 7 andre drak bourgogne for en million på en enkelt aften. Det skal jeg ikke gå dybere ind i, men her på spalterne var temaet lagt i støbeskeen og vinene ankommet længe inden krigen i Ukraine brød løs og vi kommer altså heller ikke i nærheden af millionen i denne test.

LÆS OGSÅ: VIN UDEN PIS: Amarones kanoner

Men det kunne jo være, at du havde noget særligt at fejre eller at nogen i din omgangskreds skulle have en ekstra god flaske eller at du vil luksusskåle med din udkårne og fejre at pandemien er i sine sidste krampetrækninger. Eller at du trænger til et pift af løssluppenhed en tirsdag efter badminton.

Uanset hvad, så skal det ikke hedde sig, at vi her på frekvensen ikke også kan give en guidende hånd i det tilfælde. Så hermed får du første luksustest fra ”Vin Uden Pis”:

Luksusvine

Domaine Tortochot Morey-St-Denis 1er Cru “Cuvée Renaissance” 2018

Forhandler: Jysk Vin                 

Pris: 610,- v. 3 (normalpris 719,-)

Frisk og stadig ungdommelig næse med fint parfumeret jordbær, hindbær og et lille urtet touch. Munden har tydelig og ivrig syre inden kælen frugt og blide tanniner tager over. Kan godt tåle at ligge lidt endnu, så ingen hastværk.


Vigna Grospoli Chianti Classico Gran Selezione 2013

Pris: 499,95

Forhandler: Sprit&Co

Moden, udviklet næse med duft af krydret træ, rust og surkirsebær.  Herligt typisk mund med modne, let ru tanniner og lidt balsamiske noter. Drik nu.


Fanti Brunello di Montalcino Vigna Le Machiarelle Riserva 2015

Pris: 769,-

Forhandler: Sprit&Co

Fyrig og skøn næse af kirsebær, læder og sorte oliven. Der er også smæk på munden, der niver i gummerne med sine rustikke, charmerende tanniner. Glimrende brunello med spicy saftighed.


Sottimano Barbaresco Cotta 2018

Pris: 489,- v. 3 flasker (normalpris 575,-)

Forhandler: Jysk Vin

Starter afdæmpet men åbner hurtigt op med frugtige og parfumerede(og ret lækre) noter og et tobakskrydret pift. Munden er pivhamrende lækker, smækfyldt af druens afstraffende tanniner men her er de søde og polerede. Smuk, smuk vin!


Bruno Grimaldo Barolo Badarina Riserva 2012

Pris: 669,95

Forhandler: Sprit&Co

10 år gammel barolo, what’s not to like? Flot, moden næse med duft af læsesal og læder, honningsød frugt og cubacigar. Munden er fint moden nu, med sart frugt og finkornet tannisk nip. Holder nogle år endnu, men er vi ikke på toppen nu? Det tror jeg.


Suertes del Marques La Solana 2019

Pris: 215,- (normalpris 255,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Spændende vin på den sjældne listan negro drue, som oftest ses på de kanariske øer og vi er da også på Tenerife. Næsen dufter ret rustikt(reduktivt?) af stald og mørkristet kaffe og er næsten blottet for frugt. Munden er til gengæld beaujolais-saftig med markante tanniner og medium syre til sidst.  Giv luft og drik sval til grillet gris.


Camino Real Guímaro Ribeira Sacra 2019

Pris: 195,- (normalpris 245,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Indbydende næse parfumeret af moden røde bær og et lille floralt pift. Læskende, juicy og syrespændt mund med stor charme og drinkability. Dejlig!


Domaine de la Janasse Chateauneuf de Pape Chaupin 2017

Pris: 485,- v. 3 (normalpris 575,-)
Forhandler: Jysk Vin

Rhône-næse med turbo; røde, søde bær, Kongen af Danmark-bolsje og garrique. Munden er et fløjlstæppe af sød grenachefrugt med et tydeligt alkobid.  Vinen er ung og du kan med fordel lade den udvikle sig i kælderen nogle år endnu.


Clos St. Patrice Monopole Chateauneuf du Pape 2015

Pris: 999,-

Forhandler: Sprit&Co

Fadfri vin på grenache og mourvedre. Næsen er ret udviklet og let svesket. Munden er juicy med charmerende tanniner og tjærekrydret finale. Usædvanlig og spændende neuf.


Pegrandi Amarone Classico 2016

Pris: 999,95

Forhandler: Sprit&Co

Fyldig næse med noter af blomme og sveske. Cremet, blød og balanceret mund med god harmoni. Stor og velpoleret amarone med alle klassiske dyder.


Dutschke Single Barrel 2015 Shiraz Pressings Lyndoch Barossa [BEDST I TEST]

Pris: 899,95

Forhandler: Sprit&Co

Skøn næse af modne brombær, mørk chokolade og mint. Kælen, slikken og fuldfed mund med moden frugt og tanniner i korn 2000.  Sart syre skaber balance og du kan godt finde et stykke wagyu-kød frem. Det er den perfekte bøfvin.


Louis Jadot Pernand-Vergelesses ”Les Combottes” 2019 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 279,- (normalpris 429,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Skøn, fuldfed næse af egetræsfad, smør og fed, tropisk frugt. Silkeblød, cremet og skøn mund, der oser af bourgogne. Røverkøb til tilbudsprisen!


Stik os en kommentar

Smid en kommentar