Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. juni 2023

Scroll to top

Top

En kommentar

Vinderen af Danmarks Bedste Bøfsandwich 2021 er fundet 🤎

Danmarks Bedste Bøfsandwich
Ingeniøren

Panorama Mad og Vin i Silkeborg genvinder Danmarks Bedste Bøfsandwich i 2021

For tiende ĂĽr i streg uddeler De Brune Riddere prisen som Danmarks Bedste Bøfsandwich – og i ĂĽr er der sket noget som kun er sket ĂŠn gang før i De Brune Ridderes historie: At den regerende mester genvinder trofĂŚet!

Der var fugt i øjenkrogene, da Danmarks Bedste Bøfsandwich blev uddelt til Panorama Mad & Vin sidste ĂĽr og siden har verden stĂĽet pĂĽ hovedet i Silkeborg. Udover at gĂĽ fra 10 til 200 solgte bøfsandwiches om dagen, en hjemmeside der gik ned da for mange sovsehungrende gĂŚster ville bestille bord til bøfsandwich, sĂĽ har den regerende mester ogsĂĽ haft et prominent indslag pĂĽ en landsdĂŚkkende tysk tv-kanal, som har betydet en del modige udenlandske gĂŚster der har ønsket at smage pĂĽ den jyske klassiker. 

Den nĂŚstbedste bøfsandwich i 2021 var fra Rasses Skovpølser i Skanderborg som tidligere har vundet prisen i 2017 og 2019 – og trekløveret af Danmarks bedste bøfsandwiches med brun sovs rundes af med Restaurant Klokken fra Aarhus.

Dette skrev dommerpanelet bag kåringen af Danmarks Bedste Bøfsandwich, De Brune Riddere, i anmeldelsen fra december 2021 om den vindende bøfsandwich: “Ligesom med ægte kærlighed, så er det altså det der er indeni der tæller. Men når det er sagt, så er Panoramas bøfsandwich nok den flotteste servering vi har set. Det betyder ikke noget i forhold til karakteren, men det er da frækt når den brune skønhed ligger der og gør sig til! Inklusiv de hjemmelavede kartoffelchips, der indbyder til at man straks smager på sovsen i bedste jydenacho-stil. Ligesom sidste år hvor Panorama vandt, så viser den regerende mester igen at det handler om helheden. Der hvor alle elementerne er gode, men den samlede helhed giver en kulinarisk synergi, så man virkelig kan opleve hvad Danmarks bedste bøfsandwich kan!”

Stifter og formand for De Brune Riddere, Lasse H. GĂśrlitz, udtaler, “I endnu et ĂĽr prĂŚget af pandemi og desvĂŚrre permanent lukning af nogle prominente brune etablissementer, har vi sjĂŚldent set sĂĽ tĂŚt et opløb mellem de to bedste bøfsandwiches, men i sidste ende trak Panorama stikket hjem pĂĽ marginalerne. Om man foretrĂŚkker Panoramas delikate klassiker eller Rasses ‘this goes to eleven’ bøfsandwich, er højst sandsynligt et spørgsmĂĽl om personlige smagsprĂŚferencer – de er begge vanvittigt gode!”

Gastromand har selvfølgelig ogsü en finger med i spillet:

“Der er garanti for en brun luksusoplevelse, uanset hvor du tager hen”, tilføjer næstformand i De Brune Riddere, Frederik Lundberg (Ingeniøren), og uddyber, “bøfsandwichen i Danmark har aldrig set et højere niveau, end det vi så i 2021. Over det sidste årti er det kun gået én vej, og vi kan tydeligt mærke, at den venskabelige konkurrence hjælper til med at presse det opad”

Kategorivinderne i 2021

Udover de overordnede vindere, kürer De Brune Riddere ogsü de fem vigtigste elementer i bøfsandwichen, som ligeledes falder indenfor den brune trekant. Süledes serveres henholdsvis bedste sovs, løg, boller, bøf og syltevarer i 2021 hos:

 • Danmarks mest kĂŚlne brune sovs: Restaurant Klokken, Aarhus
 • Danmarks svedigste løg: Panorama Mad & Vin, Silkeborg
 • Danmarks frĂŚkkeste boller: Panorama Mad & Vin, Silkeborg
 • Danmarks mest flabede hakkedreng: Rasses Skovpølser, Skanderborg
 • Danmarks syndigste syltevarer: Rasses Skovpølser, Skanderborg

Vindere af Danmarks Bedste Bøfsandwich gennem ürene

 • 2021: Panorama Mad & Vin, Silkeborg
 • 2020: Panorama Mad & Vin, Silkeborg
 • 2019: Rasses Skovpølser, Skanderborg
 • 2018: Restaurant Kohalen, Aarhus
 • 2017: Rasses Skovpølser, Skanderborg
 • 2016: Grisen, Nørrebro, København
 • 2015: Grisen, Nørrebro, København
 • 2014: Havnens Perle, Aarhus
 • 2013: Restaurant Vestre Baadelaug, Aalborg
 • 2012: Havnens Perle, Aarhus

Nu kan man ogsü fü brun sovs i ørerne

Første sĂŚson af Ugens Brune Rapport blev lanceret – en podcast med 10 afsnit fra De Brune Riddere og SkĂŚg & Ballade der handler om bøfsandwich, kĂŚrlighed og sovsstarter med den allerførste anmeldelse af Panoramas bøfsandwich, tilbage fra 2019 – den kan man nyde her:

Hvem er De Brune Riddere?

De Brune Riddere er en flok af nøje udvalgte og erfarne bøfsandwichentusiaster fra hele Danmark, der hvert ür kører landet tyndt i jagten pü Danmarks Bedste Bøfsandwich. Under den mahognifarvede fernis gemmer der sig erfarne barbecuedommere, madbloggere, hotdog-afficionados, fødevareuddannede, lidt Gastromand, musikere samt en enkelt møbelsnedker. De Brune Riddere har forkyndt Danmarks Bedste Bøfsandwich siden 2012, og gør det, fordi de kan lide det! Anmeldelserne til Danmarks bruneste dÌkguide bliver primÌrt publiceret for de over 13000 følgere pü facebook og sker incognito, betalt af egne lommer. I stedet for at anmelde alle bøfsandwiches der blev smagt, gik ridderne i 2019 over til kun at skrive om de bedste, ligesom de trestjernede søster-anmeldere fra Frankrig.

Se Danmarks brune dĂŚkguide her og planlĂŚg din egen brune tournĂŠ:

www.bøfsandwich.dk 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. pp

  pp

Smid en kommentar