Gastromand.dk | 19. June 2018

Scroll to top

Top

21 kommentarer

Halloween Special: Græskarsuppe med creme fraiche og bacon

Halloween Special: Græskarsuppe med creme fraiche og bacon
Familiefaren

Så er det Halloween Рog på trods af nogle vil mene det er opreklameret og alt for amerikaniseret, så afholder det ikke os fra at lave masser af mad med græskar, chili og så meget uhygge som muligt! En suppe i denne tid er næsten uundgåelig, så hvorfor ikke græskarsuppe?

Det er faktisk ikke s√¶rlig sv√¶rt at lave suppe, det kr√¶ver s√•dan set bare en god t√•lmodighed og en god omgang √łkologiske gr√łntsager, noget bacon af god kvalitet og ikke mindst creme fraiche – 38 % that is! H√•nden p√• hjertet, jeg har altid haft sv√¶rt ved suppe, b√•de det at lave det, men ogs√• spise suppe som en ret. Det skyldes nok et eller andet sted, at den h√łnsek√łdsuppe jeg spiste som barn var min definition af suppe. Det skyldes ikke at mine for√¶ldre ikke fors√łgte sig med andre udgaver, jeg var bare en smule kr√¶sen. Jeg spiste gerne suppen, men blev lynhurtig m√¶t og s√• efter 20 minutter sulten igen. S√•dan er det p√• ingen m√•der med denne suppe. Den m√¶tter godt, og p√• en v√•d og gr√• vinterdag, s√• er den endnu bedre!

Start by giving them the chop!

Start by giving them the chop!

Græskargerner...

Gr√¶skargerner…

Behold skralden på, det fungerer glimrende...

Behold skralden p√•, det fungerer glimrende…

4.3 from 4 reviews
Hyggemad: Græskarsuppe med creme fraiche og bacon
Forfatter: 
Kategori: Suppe
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • 1 Hokaido Gr√¶skar
  • 150 gram bacon af god kvalitet - gerne √łko!
  • 1 l√łg
  • 2 guler√łdder
  • 4 kartofler
  • 1 √¶ble
  • ¬Ĺ r√łd chili uden kerner
  • 1 tsk revet ingef√¶r
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 dl vand
  • 2 dl fl√łde
  • 1 spsk olivenolie
  • ¬Ĺ tsk spidskommen
  • Salt, friskkv√¶rnet peber
  • Serveres med ristede gr√¶skar kerner, 38% creme fraiche og lidt godt br√łd
Tilberedning
  1. Græskarret skylles godt og skæres midt over men en stor kniv.
  2. Kernerne fjernes og resten af gr√¶skarret (med skr√¶l) sk√¶res i grove tern - bare rolig skr√¶llen blive bl√łd som resten n√•r den bliver kogt!
  3. Guler√łdder, kartofler og l√łg skr√¶lles og snittes i grove tern.
  4. Fat en stor gryde og sauter alle gr√łntsagerne i olivenolie. Tils√¶t vand til det d√¶kker gr√łntsagerne.
  5. Tilsæt den rensede chili, ingefær og spidskommen.
  6. Kom låg på suppen og kog den under låg ved middel varme i 30 minutter. Hvis du virkelig vil have skud på, lader du chilien blive i nu, ellers op med den!
  7. Imens suppen koger s√• steger du dit bacon spr√łdt som du tils√¶tter til sidst som vist p√• billedet.
  8. Blend suppen til den er helt glat og cremet.
  9. Smid citronsaft og fl√łde i. Smag suppen til med salt og frisk kv√¶rnet pebet.

 

Lokale råvarer...

Lokale r√•varer…

#Small but mighty!

#Small but mighty!

Rolig nu, vi bruger skam fedtet...

Rolig nu, vi bruger skam fedtet…

Græskarkerner in the making...

Gr√¶skarkerner in the making…

Verdens smukkeste assistent...

Verdens smukkeste assistent…

Jeg har vist aldrig afsl√łret at jeg kun har piger og tre af slagsen, alle med kridhvidt h√•rd, og de er helt vilde med at hj√¶lpe i k√łkkenet. Nu er den √¶ldste faktisk n√•et en alder, hvor hendes indsats ¬† bidrager, ikke helt som den mindste, der gerne vil sk√¶re gr√łntsager med den skarpeste kniv jeg har, hvor jeg s√• nerv√łs st√•r og tripper bag hende imens. Men hun skal nu nok komme efter det.

Maleri...

Maleri…

Fyr den af...

Fyr den af…

Suppen sparkede r√łv og det var vildt l√¶kkert, jeg var skeptisk, ogs√• fordi suppe jo ikke er mandemad – men med den m√¶ngde creme fraiche og bacon jeg smed i, s√• blev det sgu mandemad! I √łvrigt er det rart, at man i pakken fra Den Gr√łnne Asparges modtager alt, hvad der skal bruges, selv krydderier og fl√łden, s√• du beh√łver faktisk kun salt og peber i dit hjem, s√• for en Familiefar som mig, der til tider er alene med 3 b√łrn er det en lettelse med den slags ordninger.

Hvad er din yndlingssuppe?

Kommentarer

  1. Spillekant

    Hvis man erstatter noget af græskarret med spisekastanjer i (vægt)forholdet 2:3 bliver resultatet yderligere forbedret.
    Hvis det er m√łgvejr skal man ikke fedte med chili eller ingef√¶r – det varmer godt :-)

    • Jeg elsker kastanjer – vi spiste os m√¶tte i dem i Lyon – ved ikke hvorfor de havde s√• mange – men fedt Spillekant – jeg lavede den igen ig√•r, det er alts√• l√¶kkert. Jeg smed faktisk ogs√• en lille smule lime i, det virkede faktisk glimrende… og nej, hvis ikke mine piger skulle spise af det, s√• smed jeg meget mere chili i!

  2. EsbenU

    God suppe! Jeg havde nogle pastinakker som r√łg i – og s√• gav jeg den lidt r√łrsukker, lidt mere syre samt en klump sm√łr. Det blev den ikke d√•rlig af! :)

    • Navnlig sm√łr m√• have gjort underv√¶rker Esben!

  3. Mette

    Du har vist glemt at skrive bacon i ingredienserne ?

  4. Tine

    Hvad med æblet?

    • For pokker t√łser – vil I ikke ans√¶ttes her p√• Gastromand til at holde os m√¶nd lidt i √łrerne? Det kunne vi sgu godt bruge :-)

      Det skal sk√¶res i mindre stykker og i under punkt 5… Beklager!

  5. Karina

    Hvor mange gram græskar er det?

    • Hej Karina,

      Puha – jeg tror det er ca. 1 kilo – det kommer sig ikke s√• n√łje om det er 800 gram eller 1200 gram…

  6. Sophie

    Hvad gjorde du med græskarkernerne?

    • Hej Sophie – jeg vil faktisk v√¶re dig og √¶rlig og sige, at der er en grund til de ikke rigtig er n√¶vnt – jeg synes ikke de blev gode nok og mangler at kunne tricket til at lave dem perfekt – jeg tror de skal have vildt lang tid f√łr de bliver gode – ellers skal de t√łrres nogle dagen inden…

      • Gorm

        Jeg koger altid mine kerner 20 minutter i vand med lidt salt i, inden jeg kommer dem i ovnen med lidt olie på :)

        Og en god supper! perfekt til en kold efterårsdag

  7. Vibeke

    Tak for lækker opskrift, hele familien var vilde med suppen! :)

    • Hej Vibeke – det varmer – tak for det – hvem siger suppe skal v√¶re kedeligt? :-)

  8. Nina Bendixen

    Blendes bacon eller er det som topping på suppen?

    • Det skal p√• som topping Nina – beklager det sene svar :-) Blev det godt?

  9. Svend

    En efterårsfavorit hér og har nu adopteret denne som min nye grundopskrift. Tak :)

  10. Ronni

    Nu har jeg lige lavet suppen og fuldte den til ‘punkt og prikken’, dog med reducerer chilim√¶ngde.
    Til geng√¶ld blev suppen alt for vandet, mon det skyldes den dobbelte ‘vand-ingredients’. Der st√•r nemlig b√•de 2 DL vand samt d√¶k gr√łntsagerne til med vand, jeg gjorde det sidste og det kostede en lidt vandet suppe.
    Fl√łde blev s√• ogs√• lige erstattet af madlavningsfl√łde, men burde ikke v√łre afg√łrende.

    Hvad skal jeg g√łre anderledes? :)

    • Madlavningsfl√łden er ikke s√• god Ronni – men nej det burde den ikke – gr√łntsagerne skal kun lige n√łjagtig d√¶kkes – det opdaterer jeg lige – det st√•r ikke s√¶rlig tydeligt…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: