Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 8. december 2019

Scroll to top

Top

36 kommentarer

Græskarsuppe med creme fraiche og bacon

Græskarsuppe med creme fraiche og bacon
Gastromand
En rigtig vinter halloween klassiker

Det er faktisk ikke særlig svært at lave græskarsuppe, det kræver sådan set bare en god tålmodighed og en god omgang økologiske grøntsager, noget bacon af god kvalitet og ikke mindst creme fraiche – 38 % that is! Hånden på hjertet, jeg har altid haft svært ved suppe, både det at lave det, men også spise suppe som en ret.

Det skyldes nok et eller andet sted, at den hønsekødsuppe jeg spiste som barn var min definition af suppe. Det skyldes ikke at mine forældre ikke forsøgte sig med andre udgaver, jeg var bare en smule kræsen. Jeg spiste gerne suppen, men blev lynhurtig mæt og så efter 20 minutter sulten igen. Sådan er det på ingen måder med denne Græskarsuppe.

Græskarsuppe mætter derimod godt, og på en våd og grå vinterdag, så er den endnu bedre! Og så er det også lidt en halloween klassiker.

Græskarsuppe med creme fraiche og bacon

En rigtig vinter halloween klassiker
4.39 fra 18 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Suppe
Keyword: bacon, græskarsuppe, suppe
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 Hokaido Græskar (ca. 800-1200 gram)
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 1 æble
  • ½ rød chili uden kerner
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 dl vand
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 klump smør (mængden spørger du din samvittighed om)
  • Salt friskkværnet peber

Toppings

  • Bacon skåret i tern
  • Serveres med ristede græskar kerner 38% creme fraiche og lidt godt brød

Sådan gør du

  • Græskarret skylles godt og skæres midt over men en stor kniv.
  • Kernerne fjernes og resten af græskarret (med skræl) skæres i grove tern - bare rolig skrællen bliver blød som resten, når den bliver kogt!
  • Gulerødder, æble, kartofler og løg skrælles og snittes i grove tern.
  • Fat en stor gryde og sauter alle grøntsagerne i olivenolie. Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne, de ca. 2 dl burde række.
  • TIP: Pas på med for meget vand, så bliver suppen tynd - eller skal koges ekstra godt ind.
  • Tilsæt den rensede chili, ingefær og spidskommen.
  • Kom låg på suppen og kog den under låg ved middel varme i 30 minutter. Hvis du virkelig vil have skud på, lader du chilien blive i nu - ellers op med den!
  • Blend suppen til den er helt glat og cremet.
  • Smid citronsaft og fløde i. Smag suppen til med salt og frisk kværnet pebet.

Toppings (dette gør du mens suppe koger)

  • Steg bacon tern godt af på en pande, og sæt til side
  • Græskar kerner bløder du godt op i saltvand, og rister dem ved middel varm men suppen koger.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Start by giving them the chop!

 

Behold skralden på, det fungerer glimrende...

#Small but mighty!

#Small but mighty!

Rolig nu, vi bruger skam fedtet...

Rolig nu, vi bruger skam fedtet…

Græskarkerner in the making...

Græskarkerner in the making…

 

Maleri...

Maleri…

Fyr den af...

Fyr den af…

Suppen sparkede røv og det var vildt lækkert, jeg var skeptisk, også fordi suppe jo ikke er mandemad – men med den mængde creme fraiche og bacon jeg smed i, så blev det sgu mandemad!

Hvad er din yndlingssuppe?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Spillekant

    Hvis man erstatter noget af græskarret med spisekastanjer i (vægt)forholdet 2:3 bliver resultatet yderligere forbedret.
    Hvis det er møgvejr skal man ikke fedte med chili eller ingefær – det varmer godt :-)

    • Jeg elsker kastanjer – vi spiste os mætte i dem i Lyon – ved ikke hvorfor de havde så mange – men fedt Spillekant – jeg lavede den igen igår, det er altså lækkert. Jeg smed faktisk også en lille smule lime i, det virkede faktisk glimrende… og nej, hvis ikke mine piger skulle spise af det, så smed jeg meget mere chili i!

  2. EsbenU

    4 stars
    God suppe! Jeg havde nogle pastinakker som røg i – og så gav jeg den lidt rørsukker, lidt mere syre samt en klump smør. Det blev den ikke dårlig af! :)

    • Navnlig smør må have gjort underværker Esben!

    • Charlotte Sørensen

      Synes 2 dl vand er meget lidt, og slet ikke dækker grøntsagerne 🤔 Jeg kom derfor meget mere i 👌

  3. Mette

    Du har vist glemt at skrive bacon i ingredienserne ?

    • Opdateret – tak Mette!

      • Valbone

        Hvornår skulle jeg bruge smør?

  4. Tine

    Hvad med æblet?

    • For pokker tøser – vil I ikke ansættes her på Gastromand til at holde os mænd lidt i ørerne? Det kunne vi sgu godt bruge :-)

      Det skal skæres i mindre stykker og i under punkt 5… Beklager!

  5. Karina

    Hvor mange gram græskar er det?

    • Hej Karina,

      Puha – jeg tror det er ca. 1 kilo – det kommer sig ikke så nøje om det er 800 gram eller 1200 gram…

  6. Sophie

    Hvad gjorde du med græskarkernerne?

    • Hej Sophie – jeg vil faktisk være dig og ærlig og sige, at der er en grund til de ikke rigtig er nævnt – jeg synes ikke de blev gode nok og mangler at kunne tricket til at lave dem perfekt – jeg tror de skal have vildt lang tid før de bliver gode – ellers skal de tørres nogle dagen inden…

      • Gorm

        5 stars
        Jeg koger altid mine kerner 20 minutter i vand med lidt salt i, inden jeg kommer dem i ovnen med lidt olie på :)

        Og en god supper! perfekt til en kold efterårsdag

  7. Vibeke

    5 stars
    Tak for lækker opskrift, hele familien var vilde med suppen! :)

    • Hej Vibeke – det varmer – tak for det – hvem siger suppe skal være kedeligt? :-)

  8. Nina Bendixen

    Blendes bacon eller er det som topping på suppen?

    • Det skal på som topping Nina – beklager det sene svar :-) Blev det godt?

    • 5 stars
      Det skal blendes

  9. Svend

    En efterårsfavorit hér og har nu adopteret denne som min nye grundopskrift. Tak :)

  10. Ronni

    3 stars
    Nu har jeg lige lavet suppen og fuldte den til ‘punkt og prikken’, dog med reducerer chilimængde.
    Til gengæld blev suppen alt for vandet, mon det skyldes den dobbelte ‘vand-ingredients’. Der står nemlig både 2 DL vand samt dæk grøntsagerne til med vand, jeg gjorde det sidste og det kostede en lidt vandet suppe.
    Fløde blev så også lige erstattet af madlavningsfløde, men burde ikke vøre afgørende.

    Hvad skal jeg gøre anderledes? :)

    • Madlavningsfløden er ikke så god Ronni – men nej det burde den ikke – grøntsagerne skal kun lige nøjagtig dækkes – det opdaterer jeg lige – det står ikke særlig tydeligt…

  11. Ida

    3 stars
    Jeg kan se du skriver 2 dl vand, er det til at dække grøntsagerne?

    Jeg fik bare hældt vand i til de var dækket, og jeg tror måske der var for meget vand i – så det smagte ikke af så meget hæhæ… :-D

    • Hej Ida,

      Det burde passe – men ja – jo mere mindre jo mere skal den koge ind – det kan du lige huske næste gang – beklager det sene svar :-)

  12. Catrine

    Sikken en opskrift – men føj hvor er det surt at printe 16 sider ud når man tror at man kun printer opskriften – hvilke ressourcespild!

    • Hej Catrine – brugte du vores “print” funktion eller valgte du bare “Udskriv” ved fx at højreklikke? Sagen er nemlig den, at vores print funktion netop sikrer, at opskriften lige åbnes i en ny fane – kun 1-2 sider og så slipper du for resten – brugte du den?

  13. Jason

    4 stars
    Du har skrevet græskarkerner istedet for bacon 🙈

  14. Jesper

    Har læst opskriften igennem flere gange, hvad skal æblet??
    er det til at hygge spise mens man laver suppen??

    Ellers er supper god græskarsuppe (uden æblet)

    • Sådan, nu er opskriften opdateret, æblet er med :)

  15. Daniel Asmus

    Vil den fungere med Butternut Squash i stedet? 🤔
    Har to kæmpe butternuts som jeg vil lave en ordentlig skude suppe på nemlig.

    • Det kan du fint, meld gerne tilbage om den bliver god…

  16. Tina

    Opskriften lyder helt vild lækker, men tror du har glemt creme fraiche… eller også er titlen helt forkert :-)

  17. Susan Larsen

    5 stars
    Mega lækker suppe som mine børn er helt tosset med

Smid en kommentar