Gastromand.dk | 22. November 2017

Scroll to top

Top

21 kommentarer

Halloween Special: Græskarsuppe med creme fraiche og bacon

Halloween Special: Græskarsuppe med creme fraiche og bacon
Familiefaren

Så er det Halloween – og på trods af nogle vil mene det er opreklameret og alt for amerikaniseret, så afholder det ikke os fra at lave masser af mad med græskar, chili og så meget uhygge som muligt! En suppe i denne tid er næsten uundgåelig, så hvorfor ikke græskarsuppe?

Det er faktisk ikke særlig svært at lave suppe, det kræver sådan set bare en god tålmodighed og en god omgang økologiske grøntsager, noget bacon af god kvalitet og ikke mindst creme fraiche – 38 % that is! Hånden på hjertet, jeg har altid haft svært ved suppe, både det at lave det, men også spise suppe som en ret. Det skyldes nok et eller andet sted, at den hønsekødsuppe jeg spiste som barn var min definition af suppe. Det skyldes ikke at mine forældre ikke forsøgte sig med andre udgaver, jeg var bare en smule kræsen. Jeg spiste gerne suppen, men blev lynhurtig mæt og så efter 20 minutter sulten igen. Sådan er det på ingen måder med denne suppe. Den mætter godt, og på en våd og grå vinterdag, så er den endnu bedre!

Start by giving them the chop!

Start by giving them the chop!

Græskargerner...

Græskargerner…

Behold skralden på, det fungerer glimrende...

Behold skralden på, det fungerer glimrende…

4.3 from 4 reviews
Hyggemad: Græskarsuppe med creme fraiche og bacon
Forfatter: 
Kategori: Suppe
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • 1 Hokaido Græskar
  • 150 gram bacon af god kvalitet - gerne øko!
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 1 æble
  • ½ rød chili uden kerner
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 dl vand
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk spidskommen
  • Salt, friskkværnet peber
  • Serveres med ristede græskar kerner, 38% creme fraiche og lidt godt brød
Tilberedning
  1. Græskarret skylles godt og skæres midt over men en stor kniv.
  2. Kernerne fjernes og resten af græskarret (med skræl) skæres i grove tern - bare rolig skrællen blive blød som resten når den bliver kogt!
  3. Gulerødder, kartofler og løg skrælles og snittes i grove tern.
  4. Fat en stor gryde og sauter alle grøntsagerne i olivenolie. Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne.
  5. Tilsæt den rensede chili, ingefær og spidskommen.
  6. Kom låg på suppen og kog den under låg ved middel varme i 30 minutter. Hvis du virkelig vil have skud på, lader du chilien blive i nu, ellers op med den!
  7. Imens suppen koger så steger du dit bacon sprødt som du tilsætter til sidst som vist på billedet.
  8. Blend suppen til den er helt glat og cremet.
  9. Smid citronsaft og fløde i. Smag suppen til med salt og frisk kværnet pebet.

 

Lokale råvarer...

Lokale råvarer…

#Small but mighty!

#Small but mighty!

Rolig nu, vi bruger skam fedtet...

Rolig nu, vi bruger skam fedtet…

Græskarkerner in the making...

Græskarkerner in the making…

Verdens smukkeste assistent...

Verdens smukkeste assistent…

Jeg har vist aldrig afsløret at jeg kun har piger og tre af slagsen, alle med kridhvidt hård, og de er helt vilde med at hjælpe i køkkenet. Nu er den ældste faktisk nået en alder, hvor hendes indsats   bidrager, ikke helt som den mindste, der gerne vil skære grøntsager med den skarpeste kniv jeg har, hvor jeg så nervøs står og tripper bag hende imens. Men hun skal nu nok komme efter det.

Maleri...

Maleri…

Fyr den af...

Fyr den af…

Suppen sparkede røv og det var vildt lækkert, jeg var skeptisk, også fordi suppe jo ikke er mandemad – men med den mængde creme fraiche og bacon jeg smed i, så blev det sgu mandemad! I øvrigt er det rart, at man i pakken fra Den Grønne Asparges modtager alt, hvad der skal bruges, selv krydderier og fløden, så du behøver faktisk kun salt og peber i dit hjem, så for en Familiefar som mig, der til tider er alene med 3 børn er det en lettelse med den slags ordninger.

Hvad er din yndlingssuppe?

Kommentarer

  1. Spillekant

    Hvis man erstatter noget af græskarret med spisekastanjer i (vægt)forholdet 2:3 bliver resultatet yderligere forbedret.
    Hvis det er møgvejr skal man ikke fedte med chili eller ingefær – det varmer godt :-)

    • Jeg elsker kastanjer – vi spiste os mætte i dem i Lyon – ved ikke hvorfor de havde så mange – men fedt Spillekant – jeg lavede den igen igår, det er altså lækkert. Jeg smed faktisk også en lille smule lime i, det virkede faktisk glimrende… og nej, hvis ikke mine piger skulle spise af det, så smed jeg meget mere chili i!

  2. EsbenU

    God suppe! Jeg havde nogle pastinakker som røg i – og så gav jeg den lidt rørsukker, lidt mere syre samt en klump smør. Det blev den ikke dårlig af! :)

    • Navnlig smør må have gjort underværker Esben!

  3. Mette

    Du har vist glemt at skrive bacon i ingredienserne ?

  4. Tine

    Hvad med æblet?

    • For pokker tøser – vil I ikke ansættes her på Gastromand til at holde os mænd lidt i ørerne? Det kunne vi sgu godt bruge :-)

      Det skal skæres i mindre stykker og i under punkt 5… Beklager!

  5. Karina

    Hvor mange gram græskar er det?

    • Hej Karina,

      Puha – jeg tror det er ca. 1 kilo – det kommer sig ikke så nøje om det er 800 gram eller 1200 gram…

  6. Sophie

    Hvad gjorde du med græskarkernerne?

    • Hej Sophie – jeg vil faktisk være dig og ærlig og sige, at der er en grund til de ikke rigtig er nævnt – jeg synes ikke de blev gode nok og mangler at kunne tricket til at lave dem perfekt – jeg tror de skal have vildt lang tid før de bliver gode – ellers skal de tørres nogle dagen inden…

      • Gorm

        Jeg koger altid mine kerner 20 minutter i vand med lidt salt i, inden jeg kommer dem i ovnen med lidt olie på :)

        Og en god supper! perfekt til en kold efterårsdag

  7. Vibeke

    Tak for lækker opskrift, hele familien var vilde med suppen! :)

    • Hej Vibeke – det varmer – tak for det – hvem siger suppe skal være kedeligt? :-)

  8. Nina Bendixen

    Blendes bacon eller er det som topping på suppen?

    • Det skal på som topping Nina – beklager det sene svar :-) Blev det godt?

  9. Svend

    En efterårsfavorit hér og har nu adopteret denne som min nye grundopskrift. Tak :)

  10. Ronni

    Nu har jeg lige lavet suppen og fuldte den til ‘punkt og prikken’, dog med reducerer chilimængde.
    Til gengæld blev suppen alt for vandet, mon det skyldes den dobbelte ‘vand-ingredients’. Der står nemlig både 2 DL vand samt dæk grøntsagerne til med vand, jeg gjorde det sidste og det kostede en lidt vandet suppe.
    Fløde blev så også lige erstattet af madlavningsfløde, men burde ikke vøre afgørende.

    Hvad skal jeg gøre anderledes? :)

    • Madlavningsfløden er ikke så god Ronni – men nej det burde den ikke – grøntsagerne skal kun lige nøjagtig dækkes – det opdaterer jeg lige – det står ikke særlig tydeligt…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: