Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. november 2023

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Weekendtesten: Den “lydløse” blender – Bosch SilentMixx

Weekendtesten: Den “lydløse” blender – Bosch SilentMixx
Gastromand

Vi har efterhånden testet et hav af køkkengadgets, og det er som om, at der aldrig bliver kedeligt – i hvert fald ikke hvis man lige twister testen lidt. Senest havde jeg fornøjelsen af at se om denne Bosch SilentMixx kan klare en Snickers Milkshake!

Som I kan se gik det temmelig godt, både børn og gæster var i hvert fald meget tlifredse. Men tilbage til blenderen, som det reelt handler om idag. Bosch har lavet en blender, som ikke blæser taget af huset når den kører for fuld hammer.

The Snickers Milkshake

1000 kalorier pr. shake incomming!

1000 kalorier pr. shake incomming!

Ready to the silent roll...

Ready to the silent roll…

Udseende og førstehåndsindtryk

En kompakt lille fætter tænker jeg! Den har udover blenderen et “rør” til at lave smoothies på – egentlig er det er si, som kan sikre, at kødstykker og den slags forbliver i røret. Videre er der en indsats så du kan lave blenderen om det en temmelig potent “hurtig-hakker”.

Den tilhørende minihakker...

Den tilhørende minihakker…

Det er første gang jeg måtte skulle bruge brugsanvisningen nogensinde, for jeg kunne simpelthen ikke gennemskue hvordan den skulle bruges. Egentlige er det nemt (når man kender svaret) for bunden af blenderen kan tages af og sættes på “hurtig-hakkeren” og så er du klar til at rulle!

Kvalitet og design

Rustfristål, thermosafe glas som gør, at den kan klare både isterninger og høj varme og så vores efterhånden traditionelle BPA-frie hærdede plastik som kan klare nogle tærsk. Jeg synes det er lækker at se på, måske skyldes det, at den er lidt kompakt – “Maskinparken” i “Gastroskabet” er efterhånden ved at være noget potent og alle maskiner ligner noget som har fået et skud testostoron – ikke at der er noget galt med det – vi er jo mænd ikke? Men nogle gange er det også meget rart, at maskinerne ikke er overdimensioneret. I mit næste køkken skal der være dobbelt så meget “Gastroskab” således jeg kan have blendere i forskellige udgaver til forskellige formål! Nemlig ja!

The Goods...

The Goods…

Testen

Nå nu de gode folk som sender en blender lige gør sig umage at pakke en lille “goodieback” med forskelligt frisk grønt, frugt og juice samt sugerør og glas, så er det så oplagt at starte op med deres forslag. Nu ved I efterhånden godt, at jeg har 3 piger, som elsker når Far får nye ting hjem der skal testes, og dette var ingen undtagelse.

Måske ikke så Gastromand-agtigt - men når der er børn i køkkenet går det nok...

Måske ikke så Gastromand-agtigt – men når der er børn i køkkenet går det nok…

 

Må inddrømme, at man bliver svedt ved alle de grøntsager...

Må inddrømme, at man bliver svedt ved alle de grøntsager…

 

Lidt hjælp i køkkenet skader ikke...

Lidt hjælp i køkkenet skader ikke…

Green - Green - Green

Green – Green – Green

Navnlig sugerørene vagte stor begejstring – sådan er det jo! Til denne test fungerede blenderen ganske fint – jeg må vist lige for ivrig og gav den ikke mange sekunder, hvilket også godt kunne ses – den kan nemlig godt samle en smoothie bedre end billedet viser. I denne var der spinat, pære, passionsfrugt, juice og isterninger.

Done and Done...

Done and Done…

Den skulle måske være kørt dobbelt så lang tid - for den er faktisk ikke helt blendet sammen - anden omgang var dog bedre...

Den skulle måske være kørt dobbelt så lang tid – for den er faktisk ikke helt blendet sammen – anden omgang var dog bedre…

Udover dette blev der naturligvis lavet en del shakes – smoothies og en lidt sjovt daddel-mælk som jeg så Jamie Oliver laver i hans Jamies America. Nu tænker nu måske “weird” – prøv det – det er awesome – en håndfuld dadler og 3 dl sødmælk – blend til den er helt glat.

"Daddel-mælk" - inspireret af Jamie Oliver...

“Daddel-mælk” – inspireret af Jamie Oliver…

Årsagen til det skulle med her er, at det kræver noget af en blender at sikre en daddel bliver helt blendet da det tit bliver nogle små stykker. Bosch SilentMixx klarede det faktisk overraskende godt. Egentlig havde jeg afskrevet denne test og dømt den ude, men jeg blev klogere. Jeg brugte “røret” eller filteret som gør at der blot sidder en lille smule tilbage som ikke kunne slynges igennem. Resten du hælder op er helt fint.

Vi er ikke glade for farven - men den er bestået i testen!

Vi er ikke glade for farven – men den er bestået i testen!

Eneste torn i øjet er en lidt sjovt konstalation med blenderen. Når man bruger røret som jo skal holde det du ikke ønsker at få i din shake eller smoothie så er der ikke noget låg dertil, så hvis du vil hælde det hele ud, så kommer indholdet fra røret også med – det er ikke så godt tænkt. Dog en mindre detalje.

SlientMixx

Så kommer vi til lyd-siden, som jeg havde lidt svært ved at måle – jeg forsøgte med nogle forskellige apps – men fandt ud af, at det faktisk ikke er videre sigende. Jeg er temmelig sikker på, at begge blendere jeg har testet ligger over det db-niveau jeg fik fra mine apps. Om det er fair eller ej kan diskutteres, men jeg brugte min Sage The Boss By Heston Blumenthal som er ret larmende – faktisk larmer den så meget, at det er umuligt at føre en samtale i køkkent når man fyrer den af.

Forskel på 16 db...

Forskel på 16 db…

Den rammer 79-81 db når den kører på max warp. Silentmixx ligger omkring de 60-63 db på dens højeste, så ja der er ingen tvivl om der er stor forskel. Det som undrer mig meget er, at forskellen på ca. 20 db faktisk ikke er specielt meget – det svarer ca. til 2 mennesker som hvisker svagt. Men når du hører dem sammenlignet er der virkleig forskel.

Rengøring

“Rengøring foregår som en leg!” – Wrong – hvis du hører eller ser det på noget tidspunkt, så hoster du lige “bull-shit” ikke? Det passer ikke. Rengøring sucks og vil altid gøre det – men nogle maskiner kan faktisk gøre livet lettere. Bosch SilentMixx er sådan set okay til det – du kan enten bare vaske blenderen eller smide lidt sæbe og varmt vand i og køre den på fuld hammer. Skyld den bagefter og så er alle glade.

Dommen

SilentMixx overraskede mig faktisk en del – den fungerer rigtig godt og klarer opgaverne som den er skabt til. Den larmer ikke specielt meget – som producentet også lover. Den er kompakt og nemt at flytte rundt med. Røret til smoothie fungerer vildt godt – dog med den lidt sjove udfordring når der skal hælde op efterfølgende. Minihakkeren er god når du får den samlet, men i virkeligheden når lidt for besværlig at sætte til – men så igen – alternativet er en ekstra maskine. Jeg blev ret overrasket over dens resultateter når der er blendet, sikkert fordi jeg er vandt til at høre et monstor i form af The Boss brøle derude af, så det overrasket mig, at den lille effektive blender faktisk klarer opgaverne vildt godt. Vi ender på 4 store stjerner, hvor funktion, lydniveua trækker op. Prisen ligger på 1295,- hvilket er meget rimeligt for en blender som denne.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Speficikationer 
SilentMixx er den mest lydsvage blender på markedet
Easy KlickKnife sikrer de bedste resultater og kan afmonteres for nem rengøring
Smoothies, knust is eller suppe med tre individuelle automatiske programmer
One button program
Glasblender i ThermoSafe, er forberedelse af varme og kolde ingredienser sikkert og enkelt
Ekstra tilbehør: SilentMixx er en all round blender pga. smoothiesfilter og minihakkerenheden

Du kan læse mere om blenderen her

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Niels Bach

  Lyden bliver fordoblet hver gang man øger den 3 dB så 20 dB er altså mere end en 6 dobling af energien i lyden. Så du burde også synes det lyder lidt højere! 🙂 men tak for en grundig review

 2. Der er meget lidt gastromand over alle de stavefejl og manglen på et model nr. Er det MMB42G0B? MMB43G2B? En tredje?

 3. Mike Seisbye

  Som Mikkel også skriver så kommer det an på “hvor” de 20 db ligger. DB er en exponential målekurve.

  hvis du kun bruger teknisk udstyr til at måle hvor højt noget er. så for hver gang noget er steget 6 db. så er lyd fordoblet.. så der er en KÆMPE forskel på 216 og 222 DB. selvom vores logik siger det er småt.

  Derfor er der også en stor forskel på 63 og 79 DB. Forskellen er ikke kun 25% som hvor normal matematik hjerne vil tro, men faktisk 533%.

  Dernæst kommer dog at teknik og hørelse ikke helt arbejder efter samme standarder. Så det menneskelige hører har “el eller anden form for lydfilter”. som gør det kun opfatter noget som en fordobling når det er steget 10 DB. nok også noget med hvordan hjernen opfatter signalerne, samt vores hørelse ikke er så fin som f.eks. en hunds. så vi bliver lidt narret, når vi opfatter hvor højt noget er. Derfor det gamle ordsprog om at ting lyder meget “højere” end for mennesker.

  nå det var lidt et sidespring. men selv med hvor “dårlige” hørelse er det altså stadigt en forskel på 160%.

  • Hej Mike – super fedt med en kommentar med så meget teori i! Det giver faktisk mere og mere mening nu – for der er virkelig står forskel på lydniveauet!

 4. Mikkel

  Såvidt jeg kunne finde frem til så skulle 20dB lyde 4 gange så højt, pga. en forøgelse af lydintensiteten med faktor 100. Det er da alligevel noget.

  Hvordan står den i forhold til lidt dyrere blendere som Blendtec eller Vitamix?

  • Hej Mikkel – tja – en ulige kamp – det er to helt forskellige blendere – Webmasteren er igang med Blendtec og den er temmelig vild – faktisk er den jo også lydisoleret med det “kammer” man lukker ned over den. Men her snakker vi så også 8000-9000 kr. i forhold til 1295 kr. som sikkert bliver til 1000 kr. inden længe hvis der kommer tilbud mv…

   God reseach med lyden, så passer min teori faktisk ret godt alligevel :-)

 5. Man skal ikke lade sig snyde af dB skalaen, da den ikke er lineær. Tror man siger at almindelig tale ligger på 60 dB, mens bytrafik ligger på 90 dB, 120 dB snakker vi rockkoncert. Så de 20 dB i forskel er pænt meget – som du også antyder :)

  • Havde jeg lidt på fornemmelse.. med The Boss er det umuligt at snakke sammen, folk går som regel ud af køkkenet når den kører :-)

Smid en kommentar