Gastromand.dk | 10. February 2016

Scroll to top

Top

98 kommentarer

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke
avatar

Gastromand – mad af mænd for mænd – så flot lyder det, men hvordan f….. kan vi så forsømme en så simpel men klassisk ret så længe – hjemmelavet Burger!

 

Egentlig så udsprang inspirationen sig af, at undertegnede og konen, på en af vores meget få aftener fri for børn, besluttede os for at smutte på cafe, hvor ønsket (nok især mit) var en hjemmelavet burger, oplevelsen skulle dog vise sig, at være noget så grusom!

Oplevelsen gav inspiration til at kaste sig over en meget bedre udgave af en den hjemmelavede burger!

 

Grasey Jones is the name…

 

5.0 from 5 reviews
En klassisk Gastromand-burger
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Burgerbøffer
  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 5 kiks (tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits)
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde
Hjemmelavede burgerboller
  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • ½ kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
  • Ca. 1 tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø
Tilbehør
  • Frisk rucola eller sprød iceberg
  • Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
  • Skivet tomat
  • Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
  • Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)
Tilberedning
Burgerbøffer
  1. Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
  2. Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
  3. Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
  4. Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).
Burgerboller
  1. Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  2. Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
  3. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
  4. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
  5. Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
  6. Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
Noter og anretning
Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.

Et par ekstra tips…

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Marianne

    Endnu et spørgsmål til de kiks der – hvornår skal de i farsen? – før eller efter at farsen har været på køl i 1 time?

  2. aase

    Kiks i bøf!!! det har jeg aldrig prøvet, men i skulle prøve en håndfuld cornflakes i 500 g. fars. det er guf.

    • Cornflakes kendte jeg så tilgengæld ikke, men kiks virker godt – inspireret af Jamie Oliver, og han kan lave en god bøf :-)

  3. Kristina Bjørn

    Endnu en fantastisk opskrift fra Gastromand

    • Det varmer meget – også når det kommer fra kvinderne :-)

  4. Louise

    Jeg kokkererede disse burgere til min kæreste igår aftes, og vi kan ikke få armene ned igen!
    Hold da helt op hvor smagte de godt! De er blevet udråbt til de bedste burgere min kæreste har smagt og noget af det bedste mad jeg nogensinde har lavet!

    • Haha – verdensklasse – jeg har delt kommentaren med de andre Gastromænd – det varmer virkelig! Jeg kan afløse for dig, at vi faktisk lavede den igen under et lille fofoshoot hvor Webmasteren og jeg var på slap-line – det blev virkelig også godt! Tak igen og god weekend!

  5. Niels

    Dejlig burger som jeg har lavet et par gange, dog bruger jeg Beauvais ketchup, der har vundet flere test over Heinz- også efter mine smagsløg. Eller hvorfor ikke lave det selv? Det er klasser bedre

    • Hej Niels – det bliver vi faktisk ofte punket for, også med mayo når vi bruger Hellmann’s :-) Vi er sgu bare dovne – har du en opskrift du vil dele med os? :-)

  6. Anne

    Er bollerne også gode efter en tur i fryseren?

    • Hej Anne – ja det er de – med nybagte er altid bedst – men det ved du nok :-)

  7. Dennis

    Er det rigtigt forstået at der bliver 6 boller ud af opskriften?

    • Hej Dennis – ja men ikke kæmpe boller? Fik du for lidt? :-)

  8. sandra

    Det er sådan nogle lækre burgere!!! Tusind tak :)

  9. Det er derfor vi er her Sandra – har du set denne? http://gastromand.dk/the-double-bypass-burger/ If you dare? :-)

  10. John

    Heinz?
    Adr!

    I Israel må Heinz end ikke kaldes (tomat)ketchup.
    – Der er alt for lidt tomat i!

    Mvh. John

    • Den diskussion har vi taget flere gange John – Heinz sparker røv og vi elsker det – men hvis man magter det så laver man jo bare sin egen :-) og tak for rosen – cream crackers er hemmeligheden der!

  11. John

    P.S.: Jeg glemt jo helt at rose opskriften. Den er go’.
    – Den med Creme Crackers havde jeg ikke lige set komme….. :-)

    John

  12. Malene

    På billedet ser burgerbollen ud til at have en sprød skorpe, men når jeg bager dem bliver de mere bløde som alm. fødselsdagsboller? Er det meningen eller gør jeg noget forkert?

    • Hej Malene – det lyder nu ellers godt med fødselsdagsboller – men glemmer du at pensle dem lidt måske? Sammen pisket æg er bedst…

  13. Ibrar

    Har lavet dem flere gange nu og serveret dem for venner og familie. Har ikke hørt andet end ros! De sidder lige i skabet.

    Tænker på om man kan bage bollerne på forhånd og varme dem op på grillen under byg selv?

    Nogen forslag til hvordan man kan lave nogle rigtig lækre krydrede kartoffelbåde som kunne serveres til?

  14. Husmor

    Hold nu!! Det er de bedste burger boller jeg nogensinde har smagt, de blev også helt vildt flotte :) jeg synes de er dejligt vamsede præcis som Burgerboller skal være, ikke noget værre end sådan en skorpe der river i ganen. Tusind tak for opskriften, den er nu føjet til mine absolutte favoritter!

    • Tak for det Husmor – det er da dejligt at høre – jeg tror faktisk opskriften er inspireret af de gode Brødrene Price i tidernes morgen og så tilpasset lidt efter tid – ikke desto mindre – godt vi får glæde af det…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: