?>

Gastromand.dk | 9. December 2016

Scroll to top

Top

117 kommentarer

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke
Familiefaren

Gastromand – mad af mænd for mænd – så flot lyder det, men hvordan f….. kan vi så forsømme en så simpel men klassisk ret så længe – hjemmelavet Burger!

 

Egentlig så udsprang inspirationen sig af, at undertegnede og konen, på en af vores meget få aftener fri for børn, besluttede os for at smutte på cafe, hvor ønsket (nok især mit) var en hjemmelavet burger, oplevelsen skulle dog vise sig, at være noget så grusom!

Oplevelsen gav inspiration til at kaste sig over en meget bedre udgave af en den hjemmelavede burger!

 

Grasey Jones is the name…

 

5.0 from 6 reviews
En klassisk Gastromand-burger
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Burgerbøffer
  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 5 kiks (tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits)
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde
Hjemmelavede burgerboller
  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • ½ kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
  • Ca. 1 tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø
Tilbehør
  • Frisk rucola eller sprød iceberg
  • Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
  • Skivet tomat
  • Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
  • Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)
Tilberedning
Burgerbøffer
  1. Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
  2. Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
  3. Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
  4. Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).
Burgerboller
  1. Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  2. Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
  3. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
  4. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
  5. Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
  6. Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
Noter og anretning
Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.

Et par ekstra tips…

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Marianne

    Endnu et spørgsmål til de kiks der – hvornår skal de i farsen? – før eller efter at farsen har været på køl i 1 time?

  2. aase

    Kiks i bøf!!! det har jeg aldrig prøvet, men i skulle prøve en håndfuld cornflakes i 500 g. fars. det er guf.

    • Cornflakes kendte jeg så tilgengæld ikke, men kiks virker godt – inspireret af Jamie Oliver, og han kan lave en god bøf :-)

  3. Kristina Bjørn

    Endnu en fantastisk opskrift fra Gastromand

    • Det varmer meget – også når det kommer fra kvinderne :-)

  4. Louise

    Jeg kokkererede disse burgere til min kæreste igår aftes, og vi kan ikke få armene ned igen!
    Hold da helt op hvor smagte de godt! De er blevet udråbt til de bedste burgere min kæreste har smagt og noget af det bedste mad jeg nogensinde har lavet!

    • Haha – verdensklasse – jeg har delt kommentaren med de andre Gastromænd – det varmer virkelig! Jeg kan afløse for dig, at vi faktisk lavede den igen under et lille fofoshoot hvor Webmasteren og jeg var på slap-line – det blev virkelig også godt! Tak igen og god weekend!

  5. Niels

    Dejlig burger som jeg har lavet et par gange, dog bruger jeg Beauvais ketchup, der har vundet flere test over Heinz- også efter mine smagsløg. Eller hvorfor ikke lave det selv? Det er klasser bedre

    • Hej Niels – det bliver vi faktisk ofte punket for, også med mayo når vi bruger Hellmann’s :-) Vi er sgu bare dovne – har du en opskrift du vil dele med os? :-)

  6. Anne

    Er bollerne også gode efter en tur i fryseren?

    • Hej Anne – ja det er de – med nybagte er altid bedst – men det ved du nok :-)

  7. Dennis

    Er det rigtigt forstået at der bliver 6 boller ud af opskriften?

    • Hej Dennis – ja men ikke kæmpe boller? Fik du for lidt? :-)

  8. sandra

    Det er sådan nogle lækre burgere!!! Tusind tak :)

  9. Det er derfor vi er her Sandra – har du set denne? http://gastromand.dk/the-double-bypass-burger/ If you dare? :-)

  10. John

    Heinz?
    Adr!

    I Israel må Heinz end ikke kaldes (tomat)ketchup.
    – Der er alt for lidt tomat i!

    Mvh. John

    • Den diskussion har vi taget flere gange John – Heinz sparker røv og vi elsker det – men hvis man magter det så laver man jo bare sin egen :-) og tak for rosen – cream crackers er hemmeligheden der!

  11. John

    P.S.: Jeg glemt jo helt at rose opskriften. Den er go’.
    – Den med Creme Crackers havde jeg ikke lige set komme….. :-)

    John

  12. Malene

    På billedet ser burgerbollen ud til at have en sprød skorpe, men når jeg bager dem bliver de mere bløde som alm. fødselsdagsboller? Er det meningen eller gør jeg noget forkert?

    • Hej Malene – det lyder nu ellers godt med fødselsdagsboller – men glemmer du at pensle dem lidt måske? Sammen pisket æg er bedst…

  13. Ibrar

    Har lavet dem flere gange nu og serveret dem for venner og familie. Har ikke hørt andet end ros! De sidder lige i skabet.

    Tænker på om man kan bage bollerne på forhånd og varme dem op på grillen under byg selv?

    Nogen forslag til hvordan man kan lave nogle rigtig lækre krydrede kartoffelbåde som kunne serveres til?

  14. Husmor

    Hold nu!! Det er de bedste burger boller jeg nogensinde har smagt, de blev også helt vildt flotte :) jeg synes de er dejligt vamsede præcis som Burgerboller skal være, ikke noget værre end sådan en skorpe der river i ganen. Tusind tak for opskriften, den er nu føjet til mine absolutte favoritter!

    • Tak for det Husmor – det er da dejligt at høre – jeg tror faktisk opskriften er inspireret af de gode Brødrene Price i tidernes morgen og så tilpasset lidt efter tid – ikke desto mindre – godt vi får glæde af det…

  15. Morten

    Hej
    Super lækker smag, dejlige boller.
    Men min oplevelse er at bøfferne bliver lidt frikadelleagtige i konsistensen, gør jeg mon noget forkert?
    Stor ros til hjemmesiden og de mange dejlige opskrifter.
    Hilsen Morten

    • Hej Morten – for lidt varme på panden desværre nok! Nu er jeg lidt i tvivl om hvad du mener, men jeg gætter på du mangler stegeskorpe ikke?

      Og tak for det da!

  16. Allan

    Skal det være salte kiks eller Marie kiks ?

    • Hej Allan – det er salte kiks, men du kan også bruge Mariekiks – så bliver bøfferne bare en kende mere søde!

  17. Nicolai

    Hvorfor 4 bøffer og 6 boller?

    • Hej Nicolai – fordi jeg ikke magter at justere opskrifter på boller ned så den passer til 4 stk – synes det er ret besværligt – men du gemmer jo bare de sidste to…

  18. Leyla

    Så skete “katastrofen” 😱 – min mand så jeres kogebog på hylden 😉 Og var efterfølgende inde på jeres hjemmeside – en af de første ting han faldt over, var denne opskrift på burger..

    Han og mine 2 drenge på 7 og 8 blev hurtig enige om, at det var maden til på lørdag (altså i dag)

    De læste lidt videre og fik så mange gode ideer til, hvordan det kunne blive det helt perfekte måltid (hvilket for dem betyder at alt er hjemmelavet😱😱😜og da mor her ikke er så god til at sige nej, endte det selvfølgelig med, at jeg brugte igår på at lave:
    Pickles (drengene vil også ha remoulade😳)
    Mayonnaise
    Sød chili sauce (skal bruges til sauce populaire
    Ketchup
    Og 2 de første omgange af jeres tripple cook fries (som de selvfølgelig også fandt😂)

    I dag mangler jeg så at lave bollerne og lave ristede løg ( for det skal man åbentbart have når man får remoulade i sin burger )

    Så det der skulle ha været en afslappende weekend – blev lige forvandlet til en gourmet burger dag😊

    Afventer stadig resultatet, da vi først skal spise dem i aften – men drengen( både stor og små) kan i hvert fald ikke vente😉

    Vurderingen er sat højt fordi jeg kender jeres mad i forvejen og det er første gang nogensinde mine 2 små har haft interesse for en madopskrift😉

    • Leyla

      Opdatering:

      Fuld enighed hele vejen – den bedste burger nogensinde…

      • Hej Leyla – beklager det sene svar – det har været en travl weekend :-) fedt du er gået all-in på burger og gripple cooked! Sådan skal det sgu være, og ja når først Gastromanden er bragt til livs i din mand – så er der ingen vej tilbage – tak for støtten og rosen! Fedt det blev godt!

        • Leyla

          det var et fantatisk måltid – tænker at det ville være super godt med Heinz og hellmann også – men skal det være hjemmelavet, så lad det være hjemmelavet😉
          Og min yngste kunne næsten drikke ketchuppen 😊
          Sværger selv til Heinz men kan klart anbefale at lave det selv..

          Lækker krydderi blanding i bøfferne..

          Bruger jeres side tit – altid med succes.

          Venter på næste bog😉

  19. Marianne Holst

    Suveræn burger. Brugte halvt hvedemel og halvt manitoba. Kan anbefales.

    • Hej Marianne – manitoba kender jeg ikke helt – men det lyder godt dog – hvad gør det ved bollerne?

  20. Dan

    Jeg ved ikke om jeg skal give ros eller skældud😑 fantastisk opskrift på nok den bedste burger til dato👍 tilgengæld kommer jeg nok til at bruge aftenen på langs med mavekrampe da jeg ikke kunne nænne at levne😁

    • Haha Dan – blev lige helt nervøs over din kommentar! Hehe! Jamen nogle gange er det jo okay at man går all in!

  21. Jesper Christensen

    Kan det godt nok passe, at der skal bruges 50 gram gær til portionen af burgerboller?

    • Hej Jesper – jeps fyr den af! Du kan godt bruge mindre men så skal vi ud i noget med at hævetiden skal ændres og koldhæve og alt muligt…

  22. Thomas

    Har lige forsøgt mig hertil aften, da der stort set ikke er nogen der har noget dårligt at sige. Det skal da prøves og der behøves vist ingen fortrydelsesret:-) De der kiks? Jeg prøvede at finde nogen, men turde ikke tilsætte dem jeg fandt. Kan du nævne nogen produkter og producenter, så jeg ved hvilke jeg skal købe næste gang. Ps. min dreng på 14, har en klar forventning om at det er sådan her burgerbøffer skal smage fremover. Alt smager jo af dobbelt så meget. Tak for opskriften:-)

    • Tak Thomas – dejlig kommentar og fedt du tager dig tid til at skrive – ja Bisca laver nogle glimrende kiks som kan bruges ikke for søde men godt salte – de hedder vist “Cream Crackers” – men det er ikke søde kiks… Håber du kan finde dem – ellers kan man også godt bruge lidt Digistive kiks – smagen bliver lidt anderledes men det virker…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: