Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. januar 2021

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Lockdown: 10 fremragende restauranter, der stadig holder åbent

Dyvig Badehotel
Madfotografen


Danmarks restauranter er lukket ned. Eller rettere: Danmarks restauranter er næsten lukket ned. Der er nemlig stadig kommuner derude, hvor restauranterne er åbne, og de skriger efter dit besøg.

Bemærk! Dette indlæg skal på ingen måde ses som en opfordring til modsætte sig de gældende Corona-retningslinjer!

Så er du lækkersulten efter noget ud over det sædvanlige, og er du så heldig at bo i en af de få kommuner uden ekstra corona-restriktioner? Ja, så er der stadig vidunderlig lækker mad at få derude. Vi har samlet vores top ti over restauranter, der stadig holder åbent her midt i jule-lockdown.

Og så er det bare at komme afsted. For i en mørk tid uden julesjov og julefrokoster og alt det der, så har du brug for mad af bedste klasse.

Henne Kirkeby Kro

Med sine to michelinstjerner og rock n roll-kokken par excellence Paul Cunningham, bag gryderne, er Henne Kirkeby Kro et af Jyllands allerstørste gastronomiske fyrtårne – og endda på sin egen jordnære, hyggelige måde.

Så kan du få bord, og har du råd, så sæt straks kursen mod Henne og landets bedste landevejskro.

www.hennekirkebykro.dk

Restaurant Lieffroy

Skal det være fransk, lækkert og mega hyggeligt, så er Lieffroy i Nyborg et af landets sikreste kort. Maden er virkelig velsmagende, vinen er i særklasse og priserne er tilmed ganske fornuftige. Så her kommer du langt, når der skal trøstespises og -drikkes. 

Og så kan du endda forvente værtskab i absolut særklasse, når Helle Lieffroy tager imod, mens hendes mand Patrick Lieffroy og svigerfar Jean-Louis står i køkkenet.

www.lieffroy.dk

Falsled Kro

Alle undrer sig over, hvorfor den røde michelinguide endnu ikke har sendt stjerner efter Fyns nok mest berømte gourmet-location. Men det skal ikke holde dig væk, for her hersker der forkælelse og fransk-dansk gourmetmad i den højeste topklasse. 

Du skal have en tyk pengepung for at træde indenfor, men hvad gør det – du bruger alligevel ikke rigtigt penge på andre fornøjelser for tiden. Så slå dig nu bare løs, mens køkkenchef Kasper Tind Hasse forkæler dine sanser ret efter ret.

www.falsledkro.dk

Stammershalle Badehotel

Der er ikke mange restauranter, der har både hav- og klippeudsigt. Men det har Stammershalle Badehotel på Bornholm, og der er ikke noget som netop den kombination, der får roen frem i sjælen efter et kaotisk og sært år.

Nå jo, det skulle da lige være virkelig god mad og lækre vine – og det er sjovt nok noget, som Stammershalle excellerer i at servere, hvor fransk-danske dyder og værtskab i topklasse fra værtsparret Henriette Lassen  og Henrik Petersen går hånd i hånd.

www.stammershalle-badehotel.dk

Dyvig Badehotel

På Als, udenfor Nordborg, ligger en af Sønderjyllands helt store attraktioner, når det kommer til god mad og vin. Hotellet er hyggeligt i sig selv, men hyggen stiger til uanede højder i hotellets gourmetrestaurant, hvor velsmagen er ekstrem. 

Glæd dig fx til hotellets signaturret med jomfruhummer, caviar på flere retter og en vinmenu, der er bedre end de fleste – endda til en meget attraktiv pris, der får dig til at glemme alle årets bekymringer, når fx mestervin fra Moselskongen Fritz Haag og dansk pinot noir fra Stokkebye rammer dit glas.

www.dyvigbadehotel.dk

Syttende

Masterchefdommer og mesterkok Jesper Koch har i årevis været kendt for sammen med sine brødre at drive en af Århus’ bedste restauranter. Men Jesper er oprindeligt fra Sønderjylland, og nu er han vendt hjem til sin fødeegn for at give den max gas oppe på syttende sal af Alsik Hotel i Sønderborg. 

Og her får den virkelig hvad den kan, når der kommer fuld smadder på de skæve smagssammensætninger, som Jesper Koch alle dage har været kendt for – og som Gastromands egen Vinhjernen kaldte en oplevelse i superligaen, da han var forbi.

www.syttende.dk

Restaurant Bind

Der er svært at rejse til udlandet i disse tider, men hos Restaurant Bind kan du både komme til Frankrig og næsten til Tyskland på én gang. Restauranten ligger nemlig med udsigt til Flensborg Fjord og Tyskland på den anden, samtidig med at køkkenchef Christian Bind tryller med smage og traditioner fra sit og gastronomiens hjemland, Frankrig. 

Priserne er tilmed anstændige, så her får du velsmag og vinlækkerier, uden at du så må opgive julegaverne til familien.

www.restaurantbind.dk

Sønderho Kro

På Fanø på kanten af Vadehavet og i et hus fra 1722 ligger et af landets absolut hyggeligste spisesteder. Her træder du ind i en verden af i går omgivet af gamle møbler og en ægte sømandsstemning – og hvem har ikke brug for lidt old school hygge i møgtrælse tider. 

Heldigvis er der ikke noget bedaget over den mad, som krovært Jakob Sullestad og hans køkkenchef Søren Knudsen sender ind til dig. Her kommer de lokale lækkerier fra Vadehavets gastronomiske skatkammer for alvor til sin ret – og er du heldig, at der er landet pighvar i fornuftige størrelser, så kan det være, at en hel en af dem ender på din tallerken sammen med en flaske fed hvid bourgogne.

www.sonderhokro.dk

Bror Ditlev

Gastromand Johan er stamgæst, og vi kipper også med klaget for Kolding bedste spisested, der serverer jordnær, økologisk velsmag. Det er ikke det vanvittige gourmet-udtræk, du oplever her. 

Men velsmagen er i top og det samme er hyggen, når moderne smørrebrød med fermenteret kalveinderlår, caviar, champagne og Sønderjyske IPA’er mødes her til essensen af hvad en god gastrobar skal levere. Altså når nu, der ikke pludselig kommer toast på bordet – ja, altså toast med comté og trøfler selvfølgelig.

www.brorditlev.dk

Ruths Gourmet

Ruths ligger på toppen – altså både metaforisk sagt og sådan helt konkret. For Skagens nok bedste spisested er Ruths Gourmet, der viser turister og lokale, hvor det gastronomiske skab skal stå oppe i Gammel Skagen. 

Mange køkkenchefer har været forbi og sat deres præg på stedet, men fælles for dem er, at de alle har gjort det godt på hver deres måde. Pt. er det Jack Cramer, der svinger gryderne og sørger for, at du på Ruths Hotel får gourmet i den der liga, der bare får smilet frem, når der er foie gras, bison, caviar og alt godt fra Vesterhavet på tallerkenerne. mess

www.ruths-hotel.dk/restaurant/ruths-gourmet/

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Kære Peter og Gitte. Tak for jeres kommentarer.

    Vi opfordrer naturligvis ikke til, at man skal tage på restaurant, hvis man bor i en af de kommuner, der lige nu er lukket ned. Bestemt ikke. Vi skriver jo netop ” … er du så heldig at bo i en af de få kommuner uden ekstra corona-restriktioner”.

    Men så længe, der ikke er restriktioner, ser vi ikke noget problem med, at man tager på restaurant. Faktisk er der på de her gode på restauranterne virkelig meget styr på hygiejne, afstand etc. Og branchen har det virkelig hårdt pt, så de har brug for besøg – så længe det er besøgende fra kommuner, der ikke er lukket ned – og selvfølgelig så længe man ikke har symptomer på smitte eller har vælret sammen med smittede.

    Sund fornuft gælder naturligvis. Og er man utryg, skal man selvfølgelig ikke tage ud at spise.

    Og vi gentager – man skal selfølgelig ikke forlade sin lukkede kommune for at tage på restaurannt et andet sted.

    • Henrik

      Du har så meget ret, de bedste af restauranterne modtager massevis af afbud fra dem, som ellers ville komme fra nedlukkede kommuner. De får ingen kompensation, da de ikke er tvangsnedlukkede, så hvis man gerne vil beholde de lokale restauranter, så er det nu de skal støttes. De her restauranter har altså styr på hygiejnen, og det er så ærgerligt, at restauranterne med faste siddende pladser og god afstand bliver puttet i bås med den lokale bodega med stående servering og ingen faste pladser. Det er en ommer, hvis du spørger mig!

  2. Gitte

    Enig med Peter ,det er altså en ommer ,elsker at samle inspiration hos dig,men det her ,det går altså ikke ,tænker fint folk kan nøjes med at hente takeaway på deres lokale sted der har åbent for det ,ingen nytte til i 2020 at fare rundt til andre kommuner for at gå ud at spise

  3. Peter Jacobsen

    Hej,

    Det lyder godt med maden og jeg ser altid frem til gode anbefalinger.

    Men på nuværende tidspunkt, virker det ikke som en god ide at foreslår at man tage på restauranter hverken i kommuner der er lukket ned eller ej. Vi som befolkning har svært nok ved at holde hos til de retningslinjer, man burde følge om man er syg eller ej. Jeg forstå alle folk har brug for at komme ud, men at opmuntre til det i medierne hjælper ikke i disse tider.

    Eller rigtig god artikel

Smid en kommentar