Nå, tiden sig nærmer, hvor aftenerne begynder at blive en smule mørkere. På Gastromand forslår vi, at du MINDST en gang mere sikre at lave et stort grillorgie.
Det meste af sommeren har jeg eksperimenteret med at finde den grillmarinade, som passer til mit temperament, og jeg synes efterhånden at den er ved at sidde i skabet. Min marinade er pt så alsidig, at den passer til alt! Og det er lige meget om du er til kylling, lam, gril eller okse…
Lidt inspireret af det amerikanske folkefærd, så har kødet den største og højeste prioritet, så sørg nu for at købe rigeligt og af en ordentlig kvalitet!
Tilbehøret er faktisk ikke så vigtigt i denne omgang. Til nedenstående omgang valgte jeg et par gode fritgående kyllinger, kamben fra min lokle slagter og nogle pølser med ekstremt højt indhold af kød (96 %). Men man kan sagtens bruge fx en lammekoteletter, svinemørbrad, oksebøffer osv. osv. osv.
Det er naturligvis bedst, hvis du kan nå at marinere kødet dagen inden – til nøds kan nogle timer på dagen også klare det. Denne gang blev jeg nødt til at nøjes med ca. 6 timer og det fungerede faktisk rigtig fint.
Der er ikke noget bedre en grillmad…
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk
- 1 stor spsk. spidskommenfrø
- 2 store spsk. fennikelfrø
- 5 hele nelliker
- 1 helt stort hvidløg
- 1 lille håndfuld frisk timian
- 1 lille håndfuld frisk rosmarin
- Saft og skræl af en økocitron
- 6 store spsk. røget paprika hvis du ikke har det så brug den søde
- 1 spsk. stødt chili
- 1 tsk. røget salt
- 3 spsk. brun farin
- 1 spsk. salt
- Masser af frisk kværnet peber
- 10 laurbærblade
- 6 spsk. balsamico
- 12 spsk. oliven olie
Stød alle tørre krydderier i en morder til de er helt fine
Pil hvidløget og riv citronskrællen af
Hæld nu alt det våde i en blender og tilsæt krydderierne oveni
Blend til blandingen er jævn, hvis du føler den er for tyk, så sjask lidt olie oveni
Duft til blandingen og brug et par minutter til at tænke på det lækre kødorgie du skal nyde senere
Gnid nu dit udvalg af kød grundigt ind, det skal virkelig gøre meget omhyggeligt
Læg det i en bradepande af passende størrelse
Pak det grundigt ind i film, ikke stanniol det lukker ikke tæt nok
Stil det på køl til det er klar til grillning
Tomatsalat kunne være et bud på det lette og hurtige tilbehør til kødet…
Tomatsalat kunne være at bud på tilbehøre. Andre kvalificerede bud kunne være kartoffelsalat, citronpasta eller en god omgang coleslaw. Når hele herligheden er grillet grundigt, så er der bare tilbage, at sige velbekomme og god fornøjelse… Og giv os så noget indian summer:)
Lets eat…
Laver du dine egne marinader? Og hvilke har du haft speciel held med?
Comments