Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

5 Comments

Gæsteblog: Coniglio in porchetta – Farseret kaninus

Webmasteren

For nyligt opdagede jeg en fantastisk blog spækket med italienske lækkerier. Bag bloggen står Claus, som er uddannet kok, har arbejdet i Italien af flere omgange – først i Siena, på en  traditionel toscansk restaurant, derefter på en 1 stjernet Michelin restaurant i Milano og sidst men ikke mindst på en af Gordon Ramseys restauranter i London – den 1 stjernede Michelin restaurant La Noisette. I Italien mødte Claus også sin ´Amore´ Claudia, som også har en finger med i spillet på BATTUTO.

Jeg har overtalt Claus til at komme med et bud rigtig italiensk herremad og det må jeg sige er lykkedes! Hvad siger du?

farseret Kanin

Farseret kanin à la Battuto...

Kaniner ser man alt for få af i Danmark og den ringe efterspørgsel gør intet godt for prisen. Det er en skam, for kanin smager urimelig godt og er faktisk taknemmelig hvad tilberedning angår. Skær den i 12 dele, gnid dem godt med olivenolie, rosmarin, salvie, hvidløg, salt og smid det i ovnen på 190 grader i 45 min. – med lidt hvidvin undervejs – og du har den perfekte italienske søndagsmiddag.

Eller spring ud i udbening af kræet og lav et stensikkert hit hos drengene!

Farseret Kanin (1)

Mere maskulint bliver det vel ikke...

Farseret Kanin (5)

Coniglio in porchetta - Farseret kaninus

Ingen vurderinger endnu
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 kanin med indmad

Til farseringen

  • 3-4 tynde skiver Pancetta
  • 200-250 g hakket kalv og flæsk
  • Kaninens lever – hakket fint
  • 1 æg
  • 20-30 g revet Grana Padano
  • En håndfuld bredbladet persille – finthakket
  • En lille håndfuld rasp
  • En stor håndfuld hvidt brød uden skorpe – stegt blødt i smør
  • 10-12 knuste fennikel frø
  • lidt revet muskatnød
  • Salt og frisk kværnet peber

Sådan gør du

Udbening

  • Skær hovedet af
  • Fjern indmad
  • Læg kaninen på ryggen og pres kaninkøllerne let ud, så de er lettere at arbejde med.
  • Skær med en skarp kniv ned langs benets knogler så du åbner op ind til hele knoglebenet.
  • Skær nu hele benet ud ved at lægge små snit hele vejen rundt om knoglerne - så tæt på benet som mulig.
  • Det samme gør du ved leddene - små snit og igennem det lille stykke brusk der holder sammen på leddet.
  • Fjern knoglen og forsæt på samme måde med rygbenet(pas på du ikke skærer igennem kødet). Arbejd hele tiden med fingerspidserne så du har føling med dyret.
  • Slut af med forbenet og bovbladet – stadig med samme teknik. Til sidst skulle du gerne have et rektangulært stykke kanin som du salter let - se billedet

Fars

  • Rør alle fars ingredienserne godt sammen, undtagen Pancetta
  • Form en pølse, som har samme længde som kaninstykket.
  • Placer farsen på midten af kødstykket og læg pancetta skiverne over. Fold kaninstykket grundigt over ”pølsen” og opbind med køkkengarn.
  • Gnid rullen i olie, salt og stik nogle rosmarin kviste ind under opbindingen.
  • Steg på en på en rille midt i ovnen i 45-55 min. på 180 grader.
  • Sæt en bradepande under hvor du passende kan smide kartoffeltern i efter 15 min, så er de færdige samtidig med kaninen og smager helt fantastiske med safterne der dryppet ned fra kaninen.

Noter

TIP: når farsen er rørt former du en lille kugle, som du steger af på panden og tjekker om smagen er i orden.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Buon appetito!

 

Farseret Kanin (2)

Lidt snilde skal der til...

 

Farseret Kanin (3)

1 stk. rullet kanin...

 

Farseret Kanin (5)

Savle savle...

Tak til Claus for et anderledes og frækt bud på italiensk gastromandmad – du finder ham som bekendt på hjemmebanen på BATTUTO

Stik os en kommentar

Comments

  1. mogkal

    Jeg har bemærket at i flere gange skriver, at det er vanskeligt at skaffe kanin, det kunne jeg da vist godt hjælpe med.

  2. Elise

    Det er da helt sikkert denne ret den sidste kanin skal bruges til.. Mmm.. Forresten så endte den anden kanin med at blive til en spansk inspireret ragout med masser af løg, hvidvin og rosmarin.. Rigtig god.. :)

  3. Orv, laber kanin. Det skal helt klart prøves!

  4. Sidder nu med en rum portion mundvand – Ser da bare lidt for lækkert ud Gastroboys!

    • Vi kan desværre ikke tage al æren:)

      Til gengæld kan jeg kun give dig ret!

Submit a Comment

Opskrift Vurdering