Gastromand Remakes: Homemade Nuggets – McDonalds go home!
Som den glade Familiefar jeg jo er, så hænder det at mine børn gerne vil en tur på McDonalds. Fred være med det – det skal det naturligvis være plads til, om man er til den slags eller ej.
Personligt vil jeg nok hellere mange andre steder hen, men så igen vil man jo heller ikke skuffe sine børn vel? Seneste besøg, som i øvrigt var på vej hjem fra Hamburg efter at have tilbagelagt ca. 300 km., inspirerede mig til at forsøge mig med nogle af deres “signatur-retter” selv.
Og hermed har I baggrunden for det første indlæg i en serie vi har valgt at kalde “Gastromand Remakes”, hvor vi vil prøve at komme med vores fortolkning af nogle af de mest ikoniske (og konsumerede) fastfood-produkter i verden.
Som I nok har gættet, bliver den første klassiker vi giver os i kast med den kære McNugget!
Efter et par mere eller mindre vellykkede varianter, en testsmagning som en flok gæster blev tvangsindlagt til og slutteligt en omgang fintuning, nåede jeg frem til nedenstående opskrift!
Ingredienser
Chili Nuggets
- 500 g kyllingebryst - gerne øko
- 5 store spsk. Hellmann mayonnaise
- 2 store spsk. Barbecue sauce køb det bedste du kan finde eller lav det selv
- 1 stor tsk. dijon sennep.
- En god rasp - øko eller panko
- 2 tsk. chilipulver
- 1 tsk. cayenne peber
- 1 tsk. salt
- 1 tsk friskkværnet peber
Krydrede Nuggets
- 500 g kyllingebryst - gerne øko
- 2 dl. kernemælk
- 2 spsk. vineddike
- 2 spsk. jomfru oliven olie
- 2 store sammenpisket æg
- En god rasp - øko eller panko
- 4 spsk. revet parmesan
- Salt/peber
- Mel
Favoritdressing
- 5 store spsk. Hellmann mayonnaise
- 2 store spsk. Barbecue sauce køb det bedste du kan finde eller lav det selv
- 1 stor tsk. dijon sennep.
Dild Ranch Dip Dressing
- 5 store spsk. græsk youghurt
- 2 store spsk. Hellmanns Mayonnaise
- 3 pressede hvidløg
- 1 bundt dild finthakket
- 1 lille bundt purløg finthakket
- 1 stort drys hvidløgssalt
- Salt/peber
Sådan gør du
Chili Nuggets
- Bland mayonnaise, barbecue sauce og dijon sennep sammen, giv det et lille vrid salt og peber. Tag halvdelen og stil på køl til serveringen. Skær kyllingen i "nuggets-størrelse", hvid du ikke kender den så er det en halv tændstiksæske. Smid stykkerne ned i resten af blandingen. Smid det på køl et par timer. Hvis du selv laver rasp, så er det nu du lige blender dit daggamle brød og giver det 15 min. ved 150 grader. Ellers så gør du sammen med dit indkøbte rasp. Når det er færdigt, så husk at tilsætte salt, peber, chili og cayenne. Doseringen af krydderier skal passe til mængden af rasp, så hvis du har ca. 2 dl. så burde det passe nogenlunde.
- Så er det at du banker din ovn op på 300 grader og venter til den er varmere end helvedes inderst flammer! Imens tager du kyllingen og og ruller den i rasp og lægger den på bagplade med bagepapir.
- Bag dem nu ca. 10 min, så er det klar til servering!
Krydrede Nuggets
- Samme fremgangsmåde, skær kyllingen og smid det i en skål med kærnemælk, eddike, olie og giv det nogle gode grid salt/peber. Til det på køl nogle timer - det må gerne få helt op til 8 timer eller natten over, men ellers så kan et par timer også gøre det. Her kan du så helt frit vælge hvordan dine nuggets skal være krydret, jeg valgte at lave et mix af tørret oregano, basilikum, timian, salvie, salt og peber - valgter er dit. Når de har været på køl så så stiller du en tallerken med mel, æg og dit rasp klar - husk at blande din krydderblandingen og parmesanen i raspen. Så dypper du kyllingen i mel, æg og rasp og lægger det på en siliconemåtte eller en bageplade som er penslet grundigt med olie, ellers hænger skidtet fast! Bag det samme som ovenstående.
Favoritdressing
- Det er sådan set bare at piske hele molevitten sammen og stille det på køl, done! Hvis du er chili-freak, så smider du lige lidt knust chili og tabasco-sauce i, så rykker det!
Dild Ranch Dip Dressing
- Bland det hele grundigt sammen og smag til med salt/peber, til det på køl indtil servering.
Du kan også lave helt “plain” nuggets, blot med salt og peber, så skal du bare huske at give dem rigeligt med salt – de kan tage mere end du tror. Ellers så er det sådan set helt op til dig selv.
Jeg får faktisk sjældent indkøbt rasp og laver det gladeligt selv af lidt daggammelt brød, her nogle burgerboller fra weekendens pulled pork fest.
Disse fik det meget vanskelige blåstempel fra min datter, som indrømmede, at de var bedre end McDonald’s – om det var for at gøre far glad ved jeg ikke, men det smager virkelig lækkert.
Du sidder sikkert og tænker over hvorfor jeg ikke smed dem i “fritøsen” – tja, jeg forsøgte faktisk men fandt, at smagen ikke var bedre. Jeg må indrømme, at de er svære at få helt sprøde i ovnen, og hvis det er et must for dig, ja så dumper du dem bare i den gyldne brønd.
Servering dertil blev faktisk en Ceasars Salat uden brød og kylling, da det lige som allerede var til stede – det passede overraskende godt!
Hvilke ikoniske fastfood-serveringer skal vi kaste os over næste gang? Og hvilke har du selv prøvet at efterligne?
Stik os en kommentar-
Ang. de der nuggets, så bliver de sprøde og lækre i ovnen, hvis man bruger cornflakes i stedet for rasp :)-
Tak for tippet Bloch – det fungerer vist også på hotwings, det må blive næste gang!
-
-
Remake request: Kims Snack Chips m. Krydderi (De firkantede chips i den gule pose!) Og Kims dip mix Dild. Hvis ikke begge dele, så blot dild-dippen :-)
-
Går straks i tænkeboksen Ole!
-
-
Hvad med friluftsbadsklassikeren: En kradser eller en superkradser ( fransk hotdogbrød)
-
Ikke dumt Jesper ikke noget godt brød og så hjemmelavet hele molevitten! Så spiller det! Det er bestemt også noteret…
-
-
Personligt søger jeg lagen som McD’s pickles ligger i eller en efterligning af den. Den er altså ikke helt til og ramme.
-
Jeg tænker også bigmac sauce og Big king sauce fra Kongen, DEN er genial.
Opskriften på en god gammel hjemmelavet cola til at skylle det hele ned med, kunne også være god.-
Hjemmelavet Cola? Det har jeg alligevel aldrig nogensinde tænkt over – men det skal da på tegnebrættet, Big Mac er under udarbejdelse samme med Whopper!
-
Jeg er gammel BK medarbejder, så hvis jeg kan være til hjælp med whopperen, så sig til
-
Fedt Kim – det bliver nok relevant – bruger de ikke bare mayonnaise (Hellmans) og ketchup (Heinz) i?
-
Burger King bruger ikke samme mayonnaise til burgerne, som det du får til pommes fritesne. Det er der mange der ikke ved. Den i burgerne er bedst, synes jeg.
-
Det er jo direkte insider viden det her Kim – deep shit! Er det så deres “egen” specielle eller noget man rent faktisk også kan købe som privat mand?
-
Det er vidst bare det du kan købe, hvis du kan finde det.
-
Modtaget – tak for tippet!
-
-
-
bdr price har vidst lavet cowboytoasten
-
Det har de også – i det afsnit med Pølsevognen, dog er det noget med brioche og brisler, hvilket er meget fedt, men det var ikke helt sådan jeg havde forestillet mig den, den skal laves mere som “hverdags-mad” eller “tømmermænds-mad”, det kan vi sagtens få bikset sammen uden at lave for meget spin-off på deres ellers super kreative forslag.
-
-
Tak Thomas!
-
Glæder mig allerede til at lave dem :)
-
Hejsa, de ser rigtig lækre ud, de må prøves af.
Hvad med en luksus udgave af cowboytoast? Har tidligere selv lavet den mere normale version, bare med stegte rødløg, men den kunne helt sikkert peppes op med andet spændene fyld og krydderier, og måske som en dobbelt?…:-)
Venlig hilsen
Lykke
-
Tror vi har fundet en vinder her Lykke! Intet mindre end et fremragende forslag – det skal laves – måske bliver det i weekenden!
-
-
Spændende varianter I har haft gang i her. Jeg har personligt aldrig rigtigt fået det til at fungere i ovnen – synes de bliver for tørre. Til gengæld laver jeg dem altid på panden da jeg synes at raspen sviner for meget i fritøsen. Min udgave af denne klassisker kan forøvrigt ses her http://grillkokkerier.dk/2011/12/08/sprode-hjemmelavede-kyllinge-nuggets/#axzz2acESIqbW (bemærk hvor saftige de er på sidste billede).
-
Ahmen det ser godt ud Kim (tillykke med dagen i øvrigt :-)) jeg dumpede også et parstykker i “tøsen”, men synes faktisk ikke det var det værd, lidt som du skriver så gik det nemlig også for meget til spilde, jeg vil overveje panden næste gang, det ser i hvert fald ud til, at de resultat er blevet spitzen!
-
-
De ser godt ud, dem må jeg også prøve at servere for ungerne og se om de ikke kan slå McD’s :-)Jeg så gerne en remake af kinagrillens forårsruller med soya, burgere har vi set mange af :-) og også flæskestegssandwich som jo er en gudespise.
Ellers måske en Dürum eller Falafel.
Bedste Hilsner
Søren-
Hej Søren,
Jeg lavede faktisk sidste år nogle fantastiske forårsruller, hvor jeg havde min manuelle pastamaskine i sving og havde lavet fyld af kål og hakket vildtkød – desværre lavede jeg den fatale brøler og begynderfejl, at jeg i kampens hede glemte, at smide mel på det fad jeg lagde dem pænt i – og da de skulle ligge et par timer og vente på nogle gæster, ja så var de klistreret sammen, og var stort set ubrugelig, så jeg burde nok lave et remake af den kendte forårsrulle!
-
-
Jeg ser jer gerne remake en klassisk dansk bøfsandwich med brun sovs og hele pibetøjet.
Eller måske en whopper-bacon-cheese, som jo er en virkelig guilty pleasure her hos mig ;-)
-
Det er i hvert fald tæt på Jesper, de lader dog til. at de steger dem i rigelige mængder olie, hvilket også sagtens kan gøres her, jeg forsøgte det faktisk med nogle stykker, og ja bevares de bliver da sprøde, men smagsmæssigt synes jeg ikke det er det værd ved denne opskrift – er det blevet brugt til DM?
-
meget lig denne gamle opskrift fra grillDM i Tivoli
,http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&t=17258&hilit=amazonas+fried+chicken
Comments