Onepot Breakfast med kartofler, æg og bacon
Vi laver for lidt morgenmad på Gastromand! Nok mest fordi vi altid har tømmermænd i weekenden, og når der så skal kræses om maden, så bliver det typisk om aftenen. Men det laver vi lidt om på nu. Jeg har senest fået “American Diner” til anmeldelse, den ligger og hygger sig i vores pipeline, og indtil den er klar, kan vi jo lige så godt lade os inspirere af nogle af retterne derfra.
For nogle uger siden fyldte konen år, og hun havde bestilt amerikansk brunch og aftensmad – so be it!
Jeg ved godt, at hun bestiller den slags, fordi hun så ved, at der er stor sandsynlighed for, at jeg kaster mig over retterne og finder på noget nyt og uventet. Heldigvis havde jeg den nye kogebog til at danne grundlag, og så var jeg i øvrigt også så heldig, at Ole Smoky Moonshine var dumpet ind til test. Mere amerikansk bliver det jo ikke, så jeg slog to fluer med ét smæk og samlede en perfekt amerikansk brunch.
Denne morgenmad er faktisk et helt måltid i ét, du behøver reelt ikke lave mere. Nu var der fødselsdag, så jeg lavede adskillige retter, men denne mætter, og der er rigeligt til en 3. mand eller velspisende kvinder – vi ved jo, at I kigger med i smug på Gastromand – og I er så velkomne :-)
Ingredienser
- 400 g kartofler
- 400 g bacon af bedst kvalitet - køb et godt stykke
- 1 rød peberfrugt eller grøn/orange alt efter hvad du synes
- 1 gul peberfrugt
- 2 rødløg
- 2 forårsløg
- 4 store øko æg
- Olie til panden
- Bredpladdet persille
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skrub kartofler og kog dem i 10 minutter i saltet vand. Sluk for dem og hæld vandet fra og lad dem stå.
- Imens skærer du dit bacon ud i nogle gode fuldvoksne bidder. Steg dem i lidt olie til de er sprøde og næsten færdige og med næsten mener jeg 90 %. Stil dem til side. Gem olie - yes sir!
- Varm ovnen op til 180 grader.
- Skær peberfrugterne og løgene ud i ensartede bidder. Samme med forårsløgene, gerne så de er nogenlunde lige store med kartofler og bacon - sådan da.
- Hvis du har en støbejernspande eller anden pande som kan gå i ovnen, så finder du den, ellers kan du bruge en bradepande med højekanter. Steg nu kartoflerne i baconfedte ved høj varme i 6-7 minutter. Giv dem et skud salt og peber undervejs. Tilsæt nu peber og løgene og giv dem yderligere 2 minutter - ikke mere, så begynder forårsløgene og falde sammen.
- På din pande eller bradepande laver du nu fire huller, hvor du forsigtigt slår æggene ud i.
- Smid det i ovnen i ca. 7-8 minutter, alt afhængigt efter hvordan du ønsker æggene - de skal ikke have så længe som man tror.
- Tag pande ud og vrid en omgang friskkværnet peber over, riv nogle stykker persille på og server.
Jeg må takke tøserne bag “American Dinner” for inspiration, det er jo egentlig uhyre simpelt og velsmagende. Det er sikkert heller ikke første gang, at denne ret bliver lavet, men det gør nu ikke så meget. Det bedste ved den er, at den har lidt af det hele. Man burde næsten lavet et spin-off på den hvor man laver en “English breakfast pan” med pølser, champignon, æg og hjemmelavet baked beans til at holde det hele sammen – det må sgu være en vinderret eller som Eksilsønderjyden ville udtrykke det – “Breakfast for champions!”.
Hvad er din absolutte favorit morgenmad?
Stik os en kommentar-
Hold fast det ser godt ud!! Det skal helt sikkert laves næste gang familien skal inviteres til brunch!
Hvad for en pande fra Le Creuset har i brugt i artiklen?
//Anders
Comments